GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrijednost izvršenih građevinskih radova 15,4 posto veća nego 2018.

Vrijednost izvršenih građevinskih radova 15,4 posto veća nego 2018.
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2020 / 11:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova u prošloj godini veća je za 15,4 posto u odnosu na 2018., a vrijednost novih narudžbi je povećana za 20,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) koji se odnose na poslovne subjekte s 20 i više zaposlenih.

Samo u četvrtom lanjskom tromjesečju, vrijednost građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima izvele tvrtke s 20 i više zaposlenih veća je za 9,2 posto nego u istom tromjesečju godinu prije, a vrijednost novih narudžbi povećana je za 22,5 posto.

Ukupna vrijednost novih narudžbi građevinskih radova tijekom prošle godine iznosi 23,04 milijarde kuna i to 11,1 milijardu kuna za radove na zgradama i 11,9 milijardi kuna na ostalim građevinama.

Ukupna vrijednost radova koji su u tom razdoblju već izvedeni iznosi 26,3 milijarde kuna. Od tog iznosa, tvrtke s 20 i više zaposlenika s vlastitim su radnicima izvele radove vrijedne 17,9 milijardi kuna, a s podizvođačima 8,4 milijarde kuna.

Podaci DZS-a pokazuju da se manji dio ukupne vrijednosti građevinskih radova izvedenih s vlastitim radnicima odnosno 8,5 milijardi kuna, odnosi na radove na zgradama, dok je vrijednost radova izvedenih na ostalim građevinama iznosila 9,4 milijarde kuna.

Najveći dio tog iznosa, po 33,4 posto, odnosi se na nestambene zgrade i prometnu infrastrukturu. Izvršeni radovi na cjevovodima, komunikacijskim i energetskim vodovima zauzimaju 15,6 posto, stambenim zgradama 14,3 posto, složenim građevinama na industrijskim prostorima dva posto i ostalim građevinama 1,3 posto.

Tagovi: građevinski radovi, građevina, građevinski sektor, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Rast obujma građevinskih radova u siječnju
TREND
Rast obujma građevinskih radova u siječnju
ZAGREB - Prema privremenim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova u siječnju ove godine bio je osam posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, a u odnosu na prosinac veći je za 2,6 posto.
Epidemija zaustavila zagrebačko tržište najma stanova
POSLJEDICE
Epidemija zaustavila zagrebačko tržište najma stanova
ZAGREB - Neizvjesnost zbog situacije uzrokovane koronavirusom odrazila se i na tržište najma nekretnina u Zagrebu, a već prije potresa na mjesečnoj razini počeo se osjećati određeni pad cijena, posebice kod manjih stanova, navodi se u analizi oglasnika za nekretnine Crozilla.com objavljenoj u utorak.
Arhitekti: Bandić i Plenković pokazali kako nemaju plan za obnovu Zagreba nakon potresa
REAKCIJE
Arhitekti: Bandić i Plenković pokazali kako nemaju plan za obnovu Zagreba nakon potresa
ZAGREB - Nakon obraćanja Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a koji su prošli bez ikakvog odgovora na apel struke od 26.03.2020., postaje očito kako upravljanje krizom nastalom kao posljedica potresa u Gradu Zagrebu ne postoji, kažu iz Društva arhitekata Zagreb.
Zagrepčanima  će se pomoći kroz građevinske kredite, građevinski fond ili zamjenske nekretnine
NAJAVE
Zagrepčanima će se pomoći kroz građevinske kredite, građevinski fond ili zamjenske nekretnine

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak početak rada novoga gradskog sektora pri Uredu za prostorno uređenje i izgradnju koji će biti središnje mjesto za vođenje obnove i sanaciju šteta od potresa.

Bandić: Građani su krivi, prije potresa nisu ulagali u svoju imovinu
GRADONAČELNIK
Bandić: Građani su krivi, prije potresa nisu ulagali u svoju imovinu
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu sastao s Milanom Bandićem kako bi dogovorili plan za saniranje posljedica potresa koji je pogodio Zagreb. Nakon sastanka Plenković je rekao da su dogovorili tri točke aktivnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE