GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velike transakcije poslovnim nekretninama u Sloveniji

Velike transakcije poslovnim nekretninama u Sloveniji
TRŽIŠTE NEKRETNINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2019 / 16:54
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Prošle godine bilo je dosta transakcija s poslovnim nekretninama u Sloveniji. 

Među trgovinama se izdvaja prodaja Mercatorovih centara i centara Stop Shop, među uredima Centar Tivoli, u industrijskom segmentu prodaja nekadašnjeg Litostroja, a hit su bila parkirališta, ističe tvrtka za nekretnine Remax.

Prošle je godine najveća bila Mercatorova prodaja i otkup deset trgovačkih centara, koje je izvršila Supernova za 116 milijuna eura. Slijedila je prodaja osam trgovina Stop Shop-a, od kojih su tri u Sloveniji, ostatak u Hrvatskoj i Srbiji, koje je Immofinanz kupio od MID grupe za ukupno 90 milijuna eura. U Domžalama je MID Grupa prodala centar Arcadia KD Fondu za 16,2 milijuna eura.

Kod uredskih prostora izdvaja se transakcija KD Sklada, koji su od VB Real Estatea kupili Tivoli centar iz Ljubljane za 13 milijuna eura, a od zgrade Centrice South Staklenih dvora za 12,7 milijuna eura. Prodana je bila i zgrada u Dimičevoj ulici u Ljubljani, gdje je prostorije nekada unajmljivao Nacionalni istražni ured. Od Hete ju je kupio Delta Team za 7,3 milijuna eura.

U slučaju industrijskih nekretnina, izdvaja se područje nekadašnjeg Litostroja u Ljubljani, koje je kupio LTH odljevci iz Litostroja Jekla (ili DUTB), a vrijednost iznosi 11,5 milijuna eura. Oko 5 milijuna eura vrijednih transakcija vrijedile su transakcije koje uključuju logistički objekt Goodyeara u Kranju (koju je kupio Mlado iz Immorent Epsilona), industrijski kompleks uz Celovšku u Ljubljani (kupio Davidov hram od nekretnina A1) i industrijske zgrade na Tržaškoj cesti u Ljubljani (kupio Geoprodukt) iz Semenarne).

Odrađene su tri transakcije s parkiralištima. Parkiralište Šentpeter u Ljubljani, koje ima 472 parkirna mjesta, kupio je List Slopark iz Reitenburga za 14,55 milijuna eura. Gradsko parkiralište u Mariboru s 810 parkirnih mjesta kupio je GMG Investments od F Citya za 4,5 milijuna eura. Parkiralište Modri Park u Ljubljani sa 396 parkirnih mjesta kupilo je društvo Nakamoto Investicije iz Parka 1, ali Remax nema podatke o cijeni.

Kod hotela, Kapitalska družba i modra zavarovalnica kupili su San Simon Resort u Izoli od hotela Bernardin, a posao je iznosio oko 10 milijuna eura. KD Kvart je prodao hotelski dio buduće Šumi u Ljubljani za devet milijuna eura Brtpruleu. Novom je vlasniku dodijeljen i novi City Hotel Ljubljana, koji je obitelj Tatic kupila od obitelji Elephant i Sikim po nepoznatoj cijeni.

Na području zemljišta najvažniji je posao sa zemljištem od Šmartinske ceste u Ljubljani (Kostak iz Immobilije GBK za 4,13 milijuna eura) i površinama za poslovnu zonu Brnik (Iskra mehanizmi iz Raiffeisen Leasinga za 4,03 milijuna eura).

Kod ostalih nekretnina ističe se ugovor o kupnji Marine Portorož, koji će Adventura Holding i Glen kupiti od DZS-a za 21 milijun eura. Posao vrijedan 3,8 milijuna eura zabilježen je i s dijelovima Arene Bonifika u Kopru, gdje nema podataka o kupcima, te golf klub Cubo kojeg je od Sberbanka kupilo društvo Cubo Golf. 

Tagovi: poslovne nekretnine, tržište nekretnine, Mercator, KD skladi, Marina Portorož, San Simon Resort, Kapitalska družba, Centar Tivoli, Supernova
PROČITAJ I OVO
Stiglo samo 130 prijava za financiranje najamnine stradalima u potresu
NAJAMNINE
Stiglo samo 130 prijava za financiranje najamnine stradalima u potresu
ZAGREB - Ministar državne imovine Mario Banožić istaknuo je u emisiji Dobro jutro Hrvatska HRT-a da su pronašli model kako zbrinuti 1100 osoba čije nekretnine imaju oznaku 'crveno' i čija je nekretnina neupotrebljiva tako što će im država financirati najamninu.
Jesu li doista oštro pale cijene stanova u centru Zagreba?
STANOVI
Jesu li doista oštro pale cijene stanova u centru Zagreba?
ZAGREB - Već dva mjeseca otkako je Zagreb pogodio potres, na tržištu nekretnina šuška se kako su stanovi u užem centru grada užurbano počeli gubiti na vrijednosti.
Evo što donosi građevinski priručnik za obnovu Zagreba
OBNOVA
Evo što donosi građevinski priručnik za obnovu Zagreba
ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održan je još jedan u nizu sastanaka kojima HGK okuplja relevantne institucije i struke koje će sudjelovati u procesu obnove od potresa.
U ožujku zabilježen pad obujma građevinskih radova
TREND
U ožujku zabilježen pad obujma građevinskih radova
ZAGREB - U ožujku 2020. godine zabilježen je, prema kalendarski prilagođenim podacima, pad obujma građevinskih radova od 0,9 posto (na zgradama pad 0,2 posto, a na ostalim građevinama pad 1,9 posto) u odnosu na ožujak 2019. godine.
Fina na tržište stavlja masovnu ponudu nekretnina
PRODAJA
Fina na tržište stavlja masovnu ponudu nekretnina
ZAGREB - Prodaja e-putem za dražbovatelje ide u 507 poziva tijekom sljedeća 2-3 tjedna, da bi se izbjeglo moguće informatičko zagušenje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE