GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Upravitelj prikuplja ponude za upravnu zgradu Adria Airwaysa

Upravitelj prikuplja ponude za upravnu zgradu Adria Airwaysa
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 10:37
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Stečajni upravitelj Adrie Airways, Janez Pustatičnik, objavio je poziv za javno obvezujuće prikupljanje ponuda za upravnu zgradu propalog zračnog prijevoznika s pripadajućim zemljištem.

Početnu cijenu postavio je na 4,1 milijun eura (bez PDV-a), a rok za predaju ponuda je 30. lipnja, stoji u najavi na Ajpesu.

Upravna zgrada na Brniku sa svojim zemljištem najvrjednija je imovina Adrie Airways koja je bankrotirala u jesen 2019. godine. Stečajna masa tvrtke procijenjena je na oko 6,2 milijuna eura u izvješću o otvaranju. Poslovna zgrada Adria Airways sagrađena je 2009. godine, ima četiri kata i 4395 četvornih metara neto prostora. Ima urede, učionice, skladište i parkirna mjesta. Ostalo predstavlja zemljište oko zgrade i ograđeno parkiralište.

Ponuditelji za upravnu zgradu Adria Airways moraju uplatiti polog od 205.000 EUR do kraja lipnja ili predati bankovnu garanciju za taj iznos koja vrijedi do 31. prosinca ove godine. Ako više ponuditelja nudi istu cijenu, odabrat će se onaj koji ponudi kraći rok plaćanja; to ne može biti dulje od tri mjeseca od sklapanja ugovora. Inače će to morati odobriti sud.

Prema prethodnom dogovoru, stečajni upravitelj ponuditeljima će omogućiti i pregled imovine na prodaju. Ako zbog epidemioloških uvjeta nije moguće posjetiti, rok za predaju ponuda će se produžiti. Upravitelj će obavijestiti sve ponuditelje o ishodu javnog nadmetanja u roku od 15 dana nakon isteka roka za podnošenje ponuda, prema pozivu za prikupljanje obvezujućih ponuda.

Do sada je stečajni upravnik prodao Adrijin certifikat o letu, koji je na aukciji za 45.000 eura kupio poduzetnik Izet Rastoder, brend Adria Airways, koji je u ruke inozemnog ponuđača pao za 33.000 eura, i kupio Adrijin Institut za letačku školu za Ustavna regulativa i ljudska prava, u vlasništvu Petera Jambreka, odvjetnika i predsjednika odbora Novoga sveučilišta.

Fotografija: Delo

Tagovi: Adria Airways, Janez Pustatičnik, Izet Rastoder, Peter Jambrek
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE