GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Upravitelj prikuplja ponude za upravnu zgradu Adria Airwaysa

Upravitelj prikuplja ponude za upravnu zgradu Adria Airwaysa
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 10:37
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Stečajni upravitelj Adrie Airways, Janez Pustatičnik, objavio je poziv za javno obvezujuće prikupljanje ponuda za upravnu zgradu propalog zračnog prijevoznika s pripadajućim zemljištem.

Početnu cijenu postavio je na 4,1 milijun eura (bez PDV-a), a rok za predaju ponuda je 30. lipnja, stoji u najavi na Ajpesu.

Upravna zgrada na Brniku sa svojim zemljištem najvrjednija je imovina Adrie Airways koja je bankrotirala u jesen 2019. godine. Stečajna masa tvrtke procijenjena je na oko 6,2 milijuna eura u izvješću o otvaranju. Poslovna zgrada Adria Airways sagrađena je 2009. godine, ima četiri kata i 4395 četvornih metara neto prostora. Ima urede, učionice, skladište i parkirna mjesta. Ostalo predstavlja zemljište oko zgrade i ograđeno parkiralište.

Ponuditelji za upravnu zgradu Adria Airways moraju uplatiti polog od 205.000 EUR do kraja lipnja ili predati bankovnu garanciju za taj iznos koja vrijedi do 31. prosinca ove godine. Ako više ponuditelja nudi istu cijenu, odabrat će se onaj koji ponudi kraći rok plaćanja; to ne može biti dulje od tri mjeseca od sklapanja ugovora. Inače će to morati odobriti sud.

Prema prethodnom dogovoru, stečajni upravitelj ponuditeljima će omogućiti i pregled imovine na prodaju. Ako zbog epidemioloških uvjeta nije moguće posjetiti, rok za predaju ponuda će se produžiti. Upravitelj će obavijestiti sve ponuditelje o ishodu javnog nadmetanja u roku od 15 dana nakon isteka roka za podnošenje ponuda, prema pozivu za prikupljanje obvezujućih ponuda.

Do sada je stečajni upravnik prodao Adrijin certifikat o letu, koji je na aukciji za 45.000 eura kupio poduzetnik Izet Rastoder, brend Adria Airways, koji je u ruke inozemnog ponuđača pao za 33.000 eura, i kupio Adrijin Institut za letačku školu za Ustavna regulativa i ljudska prava, u vlasništvu Petera Jambreka, odvjetnika i predsjednika odbora Novoga sveučilišta.

Fotografija: Delo

Tagovi: Adria Airways, Janez Pustatičnik, Izet Rastoder, Peter Jambrek
PROČITAJ I OVO
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova bio je u studenome prošle godine 4,5 posto veći nego u istom mjesecu 2020. godine, dok je u odnosu na listopad lani manji za jedan posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
Stambeni objekti sve skuplji
TRENDOVI
Stambeni objekti sve skuplji
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
TREND
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
LUXEMBOURG/ZAGREB - Cijene stambenih nekretnina u EU i eurozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, a u Hrvatskoj njihov je rast bio blizu europskog prosjeka, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
ZAGREB - U Hrvatskoj je u studenom 2021. izdano 908 građevinskih dozvola, što je 6,7 posto više nego u istom mjesecu 2020. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE