GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju

Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz / Glas Istre
UMAG - Nakon više od dvije godine otkako je bio na prodaju, umaški hotel Kristal je pronašao najpovoljnijeg kupca.

Na trećoj elektronskoj dražbi koju je provodila Financijska agencija, ponuditelj, trgovačko društvo Tikar d.o.o. iz Zagreba je za hotel dao najpovoljniju ponudu u iznosu od 22,8 milijuna kuna, doznaje Glas Istre od stečajnog upravitelja Dražena Ezgete iz Poreča.

Utvrđena vrijednost cijelog predmeta prodaje bila je 91,4 milijuna kuna. To je podrazumijevalo vrijednost nekretnine u iznosu od 89 milijuna kuna, te vrijednost pokretnina u iznosu od 2,4 milijuna kuna.

Na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi hotel se nije se mogao prodati ispod tog iznosa, a u drugoj dražbi nekretnine se nisu mogle prodati ispod polovice tog iznosa. Na trećoj, ujedno zadnjoj dražbi, koja je započela 14. kolovoza ove godine nekretnine se nisu mogle prodati ispod iznosa od 22,8 milijuna kuna što je ujedno bila i početna cijena za nadmetanje.

Valja istaknuti da je tvrtka Tikar od lipnja 2016. prvi hipotekarni vjerovnik na hotelu Kristal, tj. ustupljeno im je založno pravo na nekretninama jer su Ugovorom obavili prodaju i prijenos tražbine od 3,3 milijuna eura kojega je do tada imala HYPO banka na nekretninama od 2004. godine.

Iako je koncem prošle godine Ezgeta prije početka javne elektroničke dražbe kazao da je zanimanje za kupnju hotela pokazalo oko stotinjak interesenata, očito je na kraju najbolji, jedini ponuditelj bila tvrtka Tikar, kao prvi hipotekarni vjerovnik, pa nisu ponudili ni lipu više od minimalnog početnog iznosa.

Tvrtka TIKAR d.o.o. ima tri vlasnika, od čega su 51 posto temeljnog kapitala financirali vlasnici iz Slovačke, a 49 posto, treći vlasnik iz Hrvatske, Franjo Herceg iz Zagreba, jedan od članova uprave tvrtke.

Hotel Kristal u svom je sastavu imao i veliki kasino (HIT Gorica) koji je već šest godina zatvoren. Njegovim bi se otvaranjem mogao vratiti život u zapušteni dio povijesne jezgre grada i time znatno pridonijeti gospodarskom razvoju Umaga.

Tagovi: Umag, Hotel Kristal, TIKAR d.o.o.,, Hypo Alpe-Adria banka, Addiko banka
PROČITAJ I OVO
Građevinski radovi porasli 4,2 posto
TREND
Građevinski radovi porasli 4,2 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u studenome prošle godine bio je 4,2 posto veći nego u istom mjesecu godinu ranije, a u odnosu na listopad zadržao je vrijednost, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
RGZ: Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Beogradu na vodi – 8.754 evra po kvadratu
REKORDI
RGZ: Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Beogradu na vodi – 8.754 evra po kvadratu
BEOGRAD - Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Srbiji i u četvrtom kvartalu 2020. godine bio je na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi i koštao je 8.754 evra po metru kvadratnom, a za isti stan je izdvojeno i najviše novca – 1.426.888 evra, objavio je Republički geodetski zavod (RGZ).
Nekretnine u Hrvatskoj ipak poskupjele u 2020.
TREND
Nekretnine u Hrvatskoj ipak poskupjele u 2020.
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za 6,9 posto veće nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) koji se zasnivaju na vrijednosti transakcija stambenih objekata.
Ministarstvo poljoprivrede osnovalo tijelo za analizu raspolaganja državnim zemljištem
POTEZI
Ministarstvo poljoprivrede osnovalo tijelo za analizu raspolaganja državnim zemljištem
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede osnovalo je radnu skupinu koja bi u kratkom roku trebala analizirati stanje na terenu i predložiti unapređenja raspolaganja poljoprivrednim i šumskim zemljištem u vlasništvu države.
Horvat: Klizišta ne daju onakve ulazne parametre za projektiranje kao prije potresa
OBNOVA
Horvat: Klizišta ne daju onakve ulazne parametre za projektiranje kao prije potresa
ZAGREB - Ministar graditeljstva Darko Horvat rekao je u srijedu da postoji velika doza opreza geologa spram aktiviranih klizišta i geoloških pojava na potresom pogođenom području koje u ovom trenutku više ne daju onakve ulazne parametre za projektiranje kao prije potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE