GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju

Umag: Hotel Kristal prodan u trećem pokušaju
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz / Glas Istre
UMAG - Nakon više od dvije godine otkako je bio na prodaju, umaški hotel Kristal je pronašao najpovoljnijeg kupca.

Na trećoj elektronskoj dražbi koju je provodila Financijska agencija, ponuditelj, trgovačko društvo Tikar d.o.o. iz Zagreba je za hotel dao najpovoljniju ponudu u iznosu od 22,8 milijuna kuna, doznaje Glas Istre od stečajnog upravitelja Dražena Ezgete iz Poreča.

Utvrđena vrijednost cijelog predmeta prodaje bila je 91,4 milijuna kuna. To je podrazumijevalo vrijednost nekretnine u iznosu od 89 milijuna kuna, te vrijednost pokretnina u iznosu od 2,4 milijuna kuna.

Na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi hotel se nije se mogao prodati ispod tog iznosa, a u drugoj dražbi nekretnine se nisu mogle prodati ispod polovice tog iznosa. Na trećoj, ujedno zadnjoj dražbi, koja je započela 14. kolovoza ove godine nekretnine se nisu mogle prodati ispod iznosa od 22,8 milijuna kuna što je ujedno bila i početna cijena za nadmetanje.

Valja istaknuti da je tvrtka Tikar od lipnja 2016. prvi hipotekarni vjerovnik na hotelu Kristal, tj. ustupljeno im je založno pravo na nekretninama jer su Ugovorom obavili prodaju i prijenos tražbine od 3,3 milijuna eura kojega je do tada imala HYPO banka na nekretninama od 2004. godine.

Iako je koncem prošle godine Ezgeta prije početka javne elektroničke dražbe kazao da je zanimanje za kupnju hotela pokazalo oko stotinjak interesenata, očito je na kraju najbolji, jedini ponuditelj bila tvrtka Tikar, kao prvi hipotekarni vjerovnik, pa nisu ponudili ni lipu više od minimalnog početnog iznosa.

Tvrtka TIKAR d.o.o. ima tri vlasnika, od čega su 51 posto temeljnog kapitala financirali vlasnici iz Slovačke, a 49 posto, treći vlasnik iz Hrvatske, Franjo Herceg iz Zagreba, jedan od članova uprave tvrtke.

Hotel Kristal u svom je sastavu imao i veliki kasino (HIT Gorica) koji je već šest godina zatvoren. Njegovim bi se otvaranjem mogao vratiti život u zapušteni dio povijesne jezgre grada i time znatno pridonijeti gospodarskom razvoju Umaga.

Tagovi: Umag, Hotel Kristal, TIKAR d.o.o.,, Hypo Alpe-Adria banka, Addiko banka
PROČITAJ I OVO
Stečaj Keruma: Stan u Zadru na bubnju za 1,7, a svinjogojska farma za 3,5 milijuna
IMOVINA
Stečaj Keruma: Stan u Zadru na bubnju za 1,7, a svinjogojska farma za 3,5 milijuna
ZAGREB - Trgovačkom sudu u Splitu predan je procjembeni elaborat prema kojem vrijednost stana Keruma d.o.o. u stečaju u središtu Zadra iznosi nešto više od 1,7 milijuna kuna, a novo ročište za prodaju Kerumove svinjogojske farme u Drnišu za 3,53 milijuna kuna zakazano je za 28. siječnja.
Iza najpovoljnije ponude za obnovu Banskih dvora stoje Kinezi?
PONUDE
Iza najpovoljnije ponude za obnovu Banskih dvora stoje Kinezi?
ZAGREB - Stoje li iza najpovoljnije ponude za obnovu Banskih dvora Kinezi, pita u ponedjeljak Jutarnji list, navodeći da je za radove procijenjene na 155,1 milijuna kuna stigla ponuda konzorcija koja je tako povoljna da će se tražiti dokazi da nije riječ o dampinškoj cijeni.
Ranilović: Velike su razlike u cijenama nekretnina, prodavatelji su često nerealni
TRENDOVI
Ranilović: Velike su razlike u cijenama nekretnina, prodavatelji su često nerealni
ZAGREB - Cijene nekretnina, posebno u Zagrebu i na obali, vrlo su visoke te treba vidjeti zašto je to tako, rekao je u Dnevniku HTV-a Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja za poslovanje nekretninama HGK.
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova bio je u studenome prošle godine 4,5 posto veći nego u istom mjesecu 2020. godine, dok je u odnosu na listopad lani manji za jedan posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE