GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Zagrebu s investicijom od četiri milijuna eura otvoren coworking hub Wespa Spaces

U Zagrebu s investicijom od četiri milijuna eura otvoren coworking hub Wespa Spaces
COWORKING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2021 / 16:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Zagrebu je ovog tjedna otvoren novi poslovni centar u formi coworking huba "Wespa Spaces" koji se prostire na 3.000 metara kvadratnih i nude prostor za 320 radnih mjesta, a pet osnivača-partnera u taj su prostor investirali četiri milijuna eura, doznaje se iz Wespa Spacea.

Riječ je o, kako na upit Hine naglašavaju iz tog centra, privatnoj investiciji iza koje stoje osnivači Nikola Perković, Amir Babović, Lovro Petrač, Filip Duvnjak i Damir Ismailović, koji su prostor osmislili na temelju vlastitih iskustava s konceptom kampusa.

Coworking Hub prostori nisu novost u Hrvatskoj, ima ih već nekoliko koji rade po modelu iznajmljivanja radnog prostora sa svim pratećim sadržajima i potrebnom opremom (internet, printanje, opremljeno radno mjesto-stol, stolice i sl., čišćenje prostora, korištenje zajedničkih prostora poput čajnih kuhinja, soba za sastanke, prking i drugo).

Tako je i u Wespa Spaceu, pri čemu iz tog hub-a ističu i da su s obzirom na veličinu prostora te broj radnih mjesta i prateće sadržaje koje nude i najveći coworking prostor u ovom dijelu Europe, koji tvrtkama koje traže urede pokriva i sve poslovne potrebe pomoću inovativnih i digitaliziranih pristupa dijeljenju resursa i sadržaja.

"Trenutno smo popunjeni 30 posto, imamo 15-tak firmi koje rade u prostoru ili su rezervirali prostor pa se useljavaju u idućim tjednima. Firme koje postaju članice našeg huba nemaju zapravo neke konkretne obaveze, osim plaćanja, a sve režije i troškovi su u jednoj cijeni", kažu iz Waspa Spacea.

Dodaju da se u hubu planiraju održavati i konferencije, no to će, kao i restoran, zbog pandemije biti moguće kada to dopusti stožer.

Wespa Spaces nalazi se na zagrebačkoj Zavrtnici, i zamišljen je kao prostor s konceptom modernih ureda za digitalno doba, ali kažu da nudi i druge elemente potrebe za produktivan rad, od relax zone, restorana i kafića, do medijske sobe, kina i drugog, a objašnjavaju i naziv centra Wespa koji je skraćenica za engl. "work-eat-socialize-play-anytime".

"U ovom dijelu Europe prvi smo centar ovakvog tipa koji će svojim članovima i gostima ponuditi maksimalno iskustvo kroz vrlo jednostavan i digitaliziran pristup. Nadamo se da ćemo osim idealne radne okoline postati i mjesto gdje funkcioniraju respektabilne tvrtke, mladi osnivači i pokretači inovativnih ideja, umjetnici i razni kreativci", poručuju iz tog centra.

Ocjenjuju i da su ključni pokretači digitalne ekonomije smanjenje troškova pomoću dijeljenja resursa, promjena fokusa sa posjedovanja na želju za boljim iskustvom korištenja, tehnologija kao ključ nove paradigme, te omogućavanje besprijekorne usluge, optimizacije i povezivosti, a to Wespa i primjenjuje, uz, kako napominju, "niži trošak i fleksibilnije cijene u usporedbi s klasičnim najmom".

"S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, prostor Wespa Spaces opremljen je i termalnim kamerama koje automatski kontroliraju temperaturu članova i gostiju, a uz to kroz cijeli prostor implementirani su mjerači vlage uz uređaje za umjetno ovlaživanje zraka, kako bi stvorili za virus nepovoljnu atmosferu od 60 posto+ vlažnosti", zaključuju iz Wespa Spacea.

Tagovi: coworking hub, Wespa Spaces, Nikola Perković, Amir Babović, Lovro Petrač, Filip Duvnjak, Damir Ismailović
PROČITAJ I OVO
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
HGK
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
ZAGREB - Tržište nekretnina u Hrvatskoj u 2020. zadržalo je neke trendove započete u 2019. godini, ali su pandemija i potres bitno utjecali na dinamiku, a nekretnine su i dalje poželjna investicija u nestabilnim vremenima, istaknuto je na sjednici predsjedništva Udruženja poslovanja nekretninama.
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
TREND
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, uz stagnaciju na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova zabilježio je godišnju stopu rasta i u studenom, nastavivši trend godišnjeg rasta šesti mjesec zaredom.
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
CIGLANA
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
ZAGREB - Nakon što su srušeni dimnjaci stare zagrebačke ciglane u javnosti se aktualiziralo pitanje sudbine tog zapuštenog prostora koji je nekad bio jedan od simbola Zagreba.
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
NAJVIŠI
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
VARŠAVA - Varšavski toranj, neboder u središtu glavnog grada Poljske, postao je najviši u Europskoj uniji nakon postavljanja 80-metarske igle čime je ukupna visina zdanja premašila 310 metara, priopćio je u utorak projektant.
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
PROJEKTI
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
VARAŽDIN - Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE