GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U listopadu obujam građevinskih radova 4,2 posto veći nego lani

U listopadu obujam građevinskih radova 4,2 posto veći nego lani
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2022 / 11:59
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u listopadu je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 4,2 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a za 0,3 posto veći u odnosu na rujan ove godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u srijedu.

Podaci DZS-a pokazuju da je u listopadu obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 7,9 posto u odnosu na listopad 2021. godine, dok je obujam radova na ostalim građevinama manji za 1,2 posto.

Na mjesečnoj razini odnosno u listopadu u odnosu na rujan ove godine je, pak, obujam građevinskih radova na zgradama bio manji za 0,4 posto, dok je na ostalim građevinama veći za 1,2 posto.

U listopadu je 62,4 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 37,6 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima.

Na zgradama je odrađeno 51,5 posto, a na ostalim građevinama 48,5 posto radnih sati.

Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prvih deset ovogodišnjih mjeseci obujam građevinskih radova porastao za 3,9 posto u odnosu na prvih deset mjeseci 2021. godine.

Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 5,6 posto u odnosu na razdoblje od siječnja do listopada 2021. godine, a obujam radova na ostalim građevinama za 1,2 posto.

Tagovi: građevinski radovi, građevina, visokogradnja, stanogradnja, nekretnine
PROČITAJ I OVO
Albanija: Stranci masovno kupuju nekretnine
TREND
Albanija: Stranci masovno kupuju nekretnine
TIRANA - U posljednjih nekoliko mjeseci euro je izgubio 3,5 posto svoje vrijednosti u odnosu na albansku valutu lek, a tome je pridonijelo nekoliko činlaca, počevši od stranih ulaganja u nekretnine u Albaniji, pa sve do mjenjačkih poslova u velikim iznosima,.
U EU se broj građevinskih dozvola smanjio za pet posto u 2022.
GRAĐEVINA
U EU se broj građevinskih dozvola smanjio za pet posto u 2022.
BRUXELLES - Broj građevinskih dozvola u Europskoj uniji smanjio se za gotovo pet posto u 2022. godini, objavio je Eurostat.
Primorac: U ovom mandatu nećemo uvesti porez na nekretnine
JASNA PORUKA
Primorac: U ovom mandatu nećemo uvesti porez na nekretnine
ZAGREB - Na današnjoj se sjednici Vlade raspravljao o novim informacijama Državnog zavoda za statistiku prema kojima je ostvaren gospodarski rast od 2,8 posto što Hrvatsku ubraja u nekoliko država europkse unije po nepretku u ovom kvartalu.
Mitrović gradi dvorac vrijedan više od 10 milijuna eura
DVORAC
Mitrović gradi dvorac vrijedan više od 10 milijuna eura
BEOGRAD - Balkanska istraživačka mreža objavila je da je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda omogućio vlasniku Pinka Željku Mitroviću da na placu pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture izvodi radove bez obaveze da od Zavoda traži dozvole.
Vrijednost izvršenih građevinskih radova skočila 25,6%
SKOK
Vrijednost izvršenih građevinskih radova skočila 25,6%
ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih u prvom je tromjesečju ove godine porasla za 25,6 posto u odnosu na godinu prije, dok je vrijednost novih narudžbi porasla za 24 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE