GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U listopadu izdano 12,1 posto više građevinskih dozvola nego lani

U listopadu izdano 12,1 posto više građevinskih dozvola nego lani
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2021 / 11:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Hrvatskoj je u listopadu izdana 1.031 građevinska dozvola, što je 12,1 posto više nego u listopadu prošle godine, objavio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku (DZS).

Prema vrstama građevina, 86,4 posto ili 891 dozvola u listopadu izdana je za zgrade, a 13,6 posto ili 140 dozvola za ostale građevine, kao što su primjerice ceste, pruge, cjevovode, mostove, sportske terene itd.

Na godišnjoj je razini broj građevinskih dozvola za zgrade veći za 17,9 posto, dok je za ostale građevine manji za 14,6 posto.

Dozvolama izdanima u listopadu ove godine predviđena je vrijednost radova od 2,98 milijardi kuna, što je 1,8 posto manje nego u listopadu 2020. kada je vrijednost radova iznosila tri milijarde kuna.

Prema vrstama radova, u listopadu je 78,1 posto ili 805 dozvola izdano za novogradnju, a 21,9 posto ili 226 dozvola za rekonstrukcije.

Izdanim građevinskim dozvolama u listopadu predviđena je gradnja 1.809 stanova, što je četiri posto više nego u listopadu lani.

U deset mjeseci izdano 13,8 posto više građevinskih dozvola

Po podatcima DZS-a, u prvih deset ovogodišnjih mjeseci u Hrvatskoj je izdano 8.725 građevinskih dozvola, što je rast od 13,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Predviđena vrijednost radova iznosi 25,9 milijardi kuna, što je također 13,8 posto više nego u prvih deset mjeseci 2020. godine.

Prema vrstama građevina, 7.401 dozvola izdana je za zgrade, ili 16,2 posto više nego u istom razdoblju lani, dok se kod ostalih građevina bilježi rast za 1,8 posto s izdane 1.324 građevinske dozvole u prvih deset mjeseci ove godine.

Prema izdanim građevinskim dozvolama u prvih deset mjeseci predviđena je gradnja 13.732 stanova, što je 17,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Tagovi: građevinske dozvole, građevinarstvo, stambene zgrade
PROČITAJ I OVO
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova bio je u studenome prošle godine 4,5 posto veći nego u istom mjesecu 2020. godine, dok je u odnosu na listopad lani manji za jedan posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
Stambeni objekti sve skuplji
TRENDOVI
Stambeni objekti sve skuplji
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
TREND
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
LUXEMBOURG/ZAGREB - Cijene stambenih nekretnina u EU i eurozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, a u Hrvatskoj njihov je rast bio blizu europskog prosjeka, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
ZAGREB - U Hrvatskoj je u studenom 2021. izdano 908 građevinskih dozvola, što je 6,7 posto više nego u istom mjesecu 2020. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE