GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U kojoj meri izbor lokacije utiče na uspeh biznisa

U kojoj meri izbor lokacije utiče na uspeh biznisa
LOKACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 09:01
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Onog trenutka kada vlasnik određenog biznisa krene u osvajanje tržišta, mora da bude svestan koji su aspekti njegovog okruženja važni za razvoj i utiču na pozicioniranje, iako se možda na prvi pogled ne čini tako.

Bez obzira na to da li je reč o IT industriji, advokatskoj kancelariji, marketinškoj agenciji ili lekarskoj ordinaciji, lokacija je jedan od važnih faktora koji utiču na uspešno pozicioniranje na tržištu. Njen dobar odabir je strateška odluka koja umnogome određuje na koji način će se realizovati pojedine poslovne ideje i kakav će biti prosperitet jedne kompanije.

Kada je reč o evropskim standardima, praksa je da većina biznisa bude locirana u poslovnom centru grada, dok je u Beogradu situacija znatno drugačija. Nedostatak adekvatnog poslovnog prostora i pre svega parkinga u centru grada doveo je do toga da brojne kompanije svoja sedišta lociraju na Novom Beogradu, koji učestvuje u ukupnoj ponudi modernog kancelarijskog prostora sa čak 73%. S druge strane, centar grada u ovome učestvuje sa svega 22%, što direktno implicira da je kvalitetna ponuda savremenog poslovnog prostora u centru prava retkost, ali interesovanje itekako postoji.

Kada je reč o poslovnom prostoru u centru Beograda, prednosti su brojne. Centar grada je uvek središte dešavanja i garantuje blizinu državnih i gradskih institucija, brojnih ambasada i predstavništava, dobro razvijenu infrastrukturu, ali i najbolje hotele i restorane, prostor za sastanke, seminare, konferencije itd. Ono što defitinitivno predstavlja jedan od najvećih izazova jeste nedostatak parking mesta i podzemnih garaža. A šta biste rekli ukoliko bismo vam otkrili da će centar Beograda uskoro postati bogatiji za poslovnu kulu ispunjenu modernim kancelarijskim prostorima i garažnim mestima za sve zaposlene?

Poslovna kula Skyline AFI Tower, koja se gradi u Ulici kneza Miloša u sklopu projekta Skyline Belgrade, impozantne arhitekture i visine, biće jedan od simbola Beograda, kao i zgrada u kojoj će svi želeti da rade. Skyline AFI Tower ima 31 sprat, i sa ukupnom visinom od 132 metra prostire se na više od 40.000 m2. U ovoj poslovnoj kuli neće biti čekanja na liftove, budući da je po projektu predviđeno čak 9 brzih liftova za zaposlene i posetioce. Zakupcima je obezbeđena maksimalna fleksibilnost, jer postoji mogućnost da svaki sprat bude podeljen prema njihovim zahtevima i potrebama. Na raspolaganju su i prateći sadržaji u okviru Skyline kompleksa, poput supermarketa, restorana i kafića, ali i zone za sport i rekreaciju. Nedostatak parking mesta u centru Beograda jedan je od važnih problema poslovnog sveta, ali o tome korisnici poslovne kule Skyline AFI Tower neće morati da brinu, jer imaju na raspolaganju skoro 510 parking mesta u podzemnoj garaži, što je u ovom delu grada izuzetna prednost.

Pored toga, lokacija ove kule predstavlja sve o čemu maštaju oni koji tragaju za poslovnim prostorom u centru grada. Odlična povezanost sa aerodromom, blizina ambasada i važnih institucija, razvijena infrastruktura, a važno je napomenuti i da se u okviru kompleksa Skyline Belgrade nalazi park Tri ključa, koji će biti oaza za predah, kao i za organizaciju kreativnih sastanaka u prirodi, ili rekreaciju zaposlenih u Skyline AFI Tower-u.

AFI Europe Serbia, investitor ovog projekta, i do sada je obogaćivao beogradsko tržište nekretnina konceptualno drugačijim i izuzetno kvalitetnim projektima, kao što su Airport City i Central Garden, i dokazani je lider na tržištu u arhitektonskom i urbanističkom smislu.

Izdavanje poslovnog prostora u Skyline AFI Tower-u povereno je vodećoj konsultantskoj kući za nekretnine u Srbiji – CBS International, koja je deo Cushman & Wakefield grupe.

Tagovi: Skyline AFI Tower, Cushman & Wakefield grupe, AFI Europe Serbia, Airport City, Central Garden, park Tri ključa, ulica kneza Miloša, Skyline Belgrade, Beograd
PROČITAJ I OVO
Đoković prodao luksuzni stan u Miamiju i na njemu zaradio
DOBAR POTEZ
Đoković prodao luksuzni stan u Miamiju i na njemu zaradio
BEOGRAD - Prvi reket sveta Novak Đoković prodao je svoj luksuzni stan u Miamiju, koji je pre manje od dve godine kupio za 5,77 miliona dolara.
U travnju obujam građevinskih radova gotovo 20 posto veći nego lani
RAST
U travnju obujam građevinskih radova gotovo 20 posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u travnju je bio 19,9 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u odnosu na ožujak povećan za 1,3 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku objavljeni u ponedjeljak (DZS).
Beogradske nekretnine: Krug dvojke uvek aktuelan, ali nije jedini
KUPCI
Beogradske nekretnine: Krug dvojke uvek aktuelan, ali nije jedini
BEOGRAD - Pojedinci pametno investiraju višak sredstava u kupovinu stanova, a Beograd je definitivno “najprimamljiviji”. Iako su cene visoke, uloženo se isplati, a stanovi ne gube na vrednosti, te su izvor i moguće buduće zarade kroz prodaju.
Re/Max ulazi na makedonsko tržište
ŠIRENJE
Re/Max ulazi na makedonsko tržište
SKOPJE - Jedna od najvećih svjetskih kompanija za promet nekretninama Re/Max počinje s radom na makedonskom tržištu.
Vojni neboder na Črnomercu još zjapi prazan, cijena opet narasla: Na njegov vrh stiže i jacuzzi?!
NEOZBILJNO
Vojni neboder na Črnomercu još zjapi prazan, cijena opet narasla: Na njegov vrh stiže i jacuzzi?!
ZAGREB - Neboder u maskirnim bojama na zagrebačkom vojnom učilištu na Črnomercu i nakog godinu dana od izgradnje još zjapi prazan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE