GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U HPB-u najpovoljniji subvencionirani stambeni krediti; kamata 2,09%

U HPB-u najpovoljniji subvencionirani stambeni krediti; kamata 2,09%
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2019 / 11:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HPB s najpovoljnijom kamatom od 2,09% za kredite u kunama i eurima te dodatnim pogodnostima u programu subvencioniranja stambenih kredita.

Hrvatska poštanska banka i ove godine sudjeluje u programu subvencioniranja stambenih kredita i to s najpovoljnijim uvjetima: HPB nudi istu kamatnu stopu od 2,09% za kredite u kunama i uz valutnu klauzulu EUR, maksimalan EKS 2,19%. Banka umjesto klijenta snosi trošak procjene vrijednosti nekretnine, a osigurala je i povoljnije uvijete ugovaranja police osiguranja nekretnine koja se kupuje.

HPB je za subvencionirane kredite ponudila značajno povoljnije uvjete od redovnih, a kamatne stope vrijede bez ograničenja za iznos kredita (država subvencionira kredite do 100.000 eura). Kamata za prvih 7 godina je fiksna i iznosi 2,09%, a nakon proteka razdoblja subvencioniranja Banka nastavlja s povoljnim uvjetima uz promjenjive kamate koje su za kredite u eurima 6-mjesečni NRS1 za EUR %2B1,68% te za kredite u kunama 6-mjesečni NRS1 za HRK 1,75%.

Najpovoljnijim kamatnim stopama HPB aktivno podržava inicijativu države za poboljšanje demografske slike Hrvatske. Ostalim pogodnostima za korisnike subvencioniranih kredita najveća banka u hrvatskom vlasništvu želi pridonijeti ostanku mladih obitelji u zemlji u skladu sa svojom misijom stvaranja boljih uvjeta za život u Hrvatskoj. HPB poziva klijente da na vrijeme prikupe potrebnu dokumentaciju, a za informacije se mogu javiti u sve poslovnice HPB-a.

Prema Zakonu o subvencioniranju stambenih kredita, uvjet je da korisnik kredita u vrijeme podnošenja zahtjeva nije stariji od 45 godina, da u vlasništvu nema stan ni kuću, a ako posjeduje jedan stan ili kuću da nekretnina ne zadovoljava osnovne uvjete za život. Također, korisnik kredita može posjedovati nekretninu koju prodaje radi kupnje većeg stana ili kuće za vlastito stanovanje. Cijena nekretnine koja se subvencionira ne može biti veća od 1.500 EUR/m2. Država subvencionira pet godina, a rok se produžuje za jednu godinu po djetetu i dvije godine za svako novo dijete u razdoblju subvencioniranja. Dodatne dvije godine subvencije dobit će i podnositelj zahtjeva ili član njegova obiteljskog domaćinstva utvrđenog invaliditeta većeg od 50% tjelesnog oštećenja. Subvencije se kreću od 30% do 51% anuiteta, ovisno o području u kojem se nekretnina nalazi.

Odnosi s medijima, Ured za korporativne komunikacije HPB-a

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, subvencionirani stambeni krediti
PROČITAJ I OVO
Hrvatska iznad EU prosjeka po rastu cijena stambenih nekretnina
TREND
Hrvatska iznad EU prosjeka po rastu cijena stambenih nekretnina
ZAGREB - U Hrvatskoj su u prvom tromjesečju 2020. cijena stambenih nekretnina porasle 9,1 u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je snažniji rast od prosjeka Unije, pokazuju najnoviji podaci europskog statističkog ureda.
Španjolska produljuje mjere pomoći podstanarima i zaduženim građanima
POMOĆ
Španjolska produljuje mjere pomoći podstanarima i zaduženim građanima
MADRID - Španjolska vlada sprema se produljiti mjere kojima nastoji smanjiti financijski teret za podstanare i socijalno ugrožene kupce stambenih nekretnina u vrijeme koronakrize, rekli su vladini izvori za Reuters.
Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
PROJEKTI
Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
LJUBLJANA - Tvrtka Rastoder priprema se za početak radova na rušenju u sklopu projekta obnove raspadnutog bivšeg hotela Bellevue na padini Šišenskog brda na rubu ljubljanskog parka Tivoli, rečeno je za STA.
Luka Rajić rasprodaje nekretnine u Zagrebu
PRODAJA
Luka Rajić rasprodaje nekretnine u Zagrebu
ZAGREB - Jedan od najpoznatijih domaćih poduzetnika, Luka Rajić sa švicarskom adresom, prodao je nedavno svoj atraktivan stan u zagrebačkom Ban centru u Ulici Augusta Cesarca poznatom nogometašu svjetske klase Mateu Kovačiću, igraču londonskog kluba Chelsea za, vjerojatno, oko dva milijuna eura.
Dvorac Erdödy dobiva novi sjaj, odobreno 49,5 milijuna kuna
OBNOVA
Dvorac Erdödy dobiva novi sjaj, odobreno 49,5 milijuna kuna
JASTREBARSKO - Gradu Jastrebarskom, temeljem potpisanog Ugovora, odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 49.503.626,59 kuna za projekt „Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom“.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE