GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turski investitori u Kotoru grade kompleks sa 119 stanova

Turski investitori u Kotoru grade kompleks sa 119 stanova
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2019 / 15:50
Autor: SEEbiz / CdM
KOTOR - Tivatska kompanija Design & CO, sa turskim kapitalom koja u ko torskom naselju Kavač gradi stambeni kompleks od pet zgrada, dobila je saglasnost na idejno rješenje za još dva stambena objekta.

Ostale zgrade su u izgradnji, a svih pet objekata imaće ukupno 119 stambenih jedinica. Saglasnost je dao v.d. glavni državni arhitekta Dušan Vuksanović, a objekte je projektovala kotorska firma Kotor arh, piše Pobjeda.

Izvršni direktor kompanije Design & CO je Sonad Kiliclar, koji je i osnivač tivatske firme sa 51 odsto vlasničkog udjela. Osnivači su i Berat i Nejat Ujgur. Izvršni direktor preduzeća Kotor arh je Anka Milačić, a osnivač Saša Milačić.

U tehničkom opisu se navodi da je namjena obj ekta stanovanje sa stanovima za turiste. Kompleks se graditi na urbanističkim parcelama 207, 208, 209, 210,198 i 199, u okviru Detaljnog urbanističkog plana Kavač.

Idejnim rješenjem predviđene su četiri faze realizacije projekta. Prve dvije faze su trenutno u procesu realizacije. U okviru faze 1 predviđena je izgradnja dva stambena objekta, bloka A i bloka B, kao i izgradnja bazena sa tehničkom prostorijom. U okviru faze 2 predviđena je izgradnja jednog sambenog objekta, bloka C. Faza 3 podrazumijeva izgradnju objekta garaže sa otvorenim parkingom. Faza 4 obuhvata izgradnju dva stambena objekta, bloka D i bloka E.

Predviđeno je da se blok A sastoji od suterena prizemlja i dva sprata i imaće 36 stambenih jedinica. Blok B se sastoji od suterena i prizemlja i imaće 18 stanova, a zajedno sa blokom A čini jedinstvenu cjelinu. Blok C će imati suteren, prizemlje i dva sprata i imaće ukupno 23 stana. Ova tri objekta su trenutno u izgradnji. Novim idejnim rješenjem u okviru faze 3 predviđena je izgradnja objekta garaže i otvorenog parkinga. Objekat garaže kapaciteta za osam parking mjesta, može se smatrati natkrivenim parkingom zato što je objekat otvoren sa dvije strane. Otvoreni parking sastoji se od donjeg nivoa koji je u prirodnom nagibu terena, kapaciteta za 101 parking mjesto i gornjeg nivoa koji je paralelan sa planiranom glavnom saobraćajnicom, kapaciteta za 12 parking mjesta, tako da je ukupan kapacitet 121 parking mjesto.

U okviru faze 4 predviđena je izgradnja dva stambena objekta bloka D i E.

Zgrada D imaće tri suterenske etaže, prizemlje i dva sprata i imaće 28 stambenih jedinica. Objekat E će imati suteren i prizemlje i 14 stambenih jedinica, a zajedno sa blokom D čini jedinstvenu cjelinu. Komunikacija između bloka D i bloka E omogućena je preko dvokrakog stepeništa, koje ujedno omogućava vezu nova dva bloka sa ostatkom kompleksa.

Tagovi: Kotor, stanogradnja, tržište nekretnina, Design & CO, Sonad Kiliclar, Saša Milačić
PROČITAJ I OVO
Španjolska produljuje mjere pomoći podstanarima i zaduženim građanima
POMOĆ
Španjolska produljuje mjere pomoći podstanarima i zaduženim građanima
MADRID - Španjolska vlada sprema se produljiti mjere kojima nastoji smanjiti financijski teret za podstanare i socijalno ugrožene kupce stambenih nekretnina u vrijeme koronakrize, rekli su vladini izvori za Reuters.
Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
PROJEKTI
Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
LJUBLJANA - Tvrtka Rastoder priprema se za početak radova na rušenju u sklopu projekta obnove raspadnutog bivšeg hotela Bellevue na padini Šišenskog brda na rubu ljubljanskog parka Tivoli, rečeno je za STA.
Luka Rajić rasprodaje nekretnine u Zagrebu
PRODAJA
Luka Rajić rasprodaje nekretnine u Zagrebu
ZAGREB - Jedan od najpoznatijih domaćih poduzetnika, Luka Rajić sa švicarskom adresom, prodao je nedavno svoj atraktivan stan u zagrebačkom Ban centru u Ulici Augusta Cesarca poznatom nogometašu svjetske klase Mateu Kovačiću, igraču londonskog kluba Chelsea za, vjerojatno, oko dva milijuna eura.
Dvorac Erdödy dobiva novi sjaj, odobreno 49,5 milijuna kuna
OBNOVA
Dvorac Erdödy dobiva novi sjaj, odobreno 49,5 milijuna kuna
JASTREBARSKO - Gradu Jastrebarskom, temeljem potpisanog Ugovora, odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 49.503.626,59 kuna za projekt „Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom“.
Predstavljen vodič za sanaciju zgrada nakon potresa u Zagrebu
SANACIJA
Predstavljen vodič za sanaciju zgrada nakon potresa u Zagrebu
ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja predstavilo je u četvrtak "Vodič za aktivnosti nakon potresa" izrađen za građane i struku u svrhu sanacije oštećenih zgrada u potresu, što je prijelazno rješenje prije donošenja posebnog zakona.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE