GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tommy preuređuje Vilu Rosinu na Bačvicama i do nje gradi još jedan hotel

Tommy preuređuje Vilu Rosinu na Bačvicama i do nje gradi još jedan hotel
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2021 / 09:45
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
SPLIT - Prema podacima s Informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU) koji na svojim stranicama vodi Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, "Tommy grupa" u vlasništvu Tomislava Mamića, predala je kompletnu dokumentaciju za izmjenu i dopunu građevinske dozvole za izgradnju velikog hotela i preuređenje Vile Rosina na Bačvicama.

Zahtjev za izmjenu i dopunu građevinske dozvole podnijet je 29. prosinca 2020. godine, a kompletna dokumentacija (to se službeno zove uredan zahtjev) je gradskom upravnom odjelu koji izdaje građevinske dozvole dostavljena 3. veljače 2021. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Što se namjerava graditi na Bačvicama? Prema podacima koji su službeno dostupni na ISPU, izmjena građevinske dozvole traži se za hotel koji će imati dvije podrumske etaže, suteren, prizemlje i četiri kata, 71 smještajnu jedinicu te lobby, recepciju, kongresni dio, kuhinju, restoran, piano bar i wellness.

Pored toga, imat će vanjski i unutarnji bazen sa servisnim prostorima te 50 parkirnih mjesta u podrumskoj etaži. Prema planiranim gabaritima, na Bačvicama bi se tako pojavio još jedan hotel koji bi u tlocrtu bio veći od hotela "Park".

Projektant ovog zahvata je arhitekt Jurica Jelavić. On je zajedno s Damirom Rakom i Sanjom Radovniković pobijedio na natječaju koji je za ovo područje 2009. godine, prije nego što je izabran za gradonačelnika, organizirao Željko Kerum.

Naime, prvi kupac terena i Vile Rosina bio je Kerum, koji je nekretnine koju godinu kasnije prodao Marini Wallner, da bi ih ona potom prodala Tomislavu Mamiću.

Izmjena građevinske dozvole je u postupku, čeka se odobrenje od gradske uprave, a Jelavić kaže kako se ovim projekt vraća na početak, odnosno na koncept kakav je bio zamišljen natječajem iz 2009. godine.

– Izvorno je to trebao biti hotel visoke kategorije koji bi kao "paspartu" ovijao Vilu Rosinu. No kasnije je došlo do izmjena projekta, sada ga vraćamo po želji investitora na ponovnu namjenu hotela – objašnjava Jelavić.

Radi se o tome da je nekadašnja vlasnica Marina Wallner pokušala pretvoriti hotelsku namjenu u apartmane, ali joj to nije prošlo. Na koncu je Wallnerova projekt i zemljište prodala "Tommyju".

Tagovi: Tommy, Vila Rosina, Tomislav Mamić, Jurica Jelavić, Željko Kerum
PROČITAJ I OVO
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
PROTIVLJENJE
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora traže da se hitno izvan snage stavi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a HPK je u međuvremenu pokrenuo i ocjenu ustavnosti zakona i zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem.
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
PAD
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,3 posto na mjesečnoj razini na 662.000 jedinica na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
STANOVI
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutačno u ponudi oko 8 tisuća stanova za najam, od toga ih je više od tri tisuće u Zagrebu. Potražnja je velika, ponuda sve lošija, a cijene najma, već smo spomenuli - neprekidno rastu.
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
PRODAJA
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
BEOGRAD - Hotel Jugoslavija prodan je u petak na dražbi po početnoj cijeni od 3.176.997.271 dinar, što je nešto više od 27 milijuna eura. Kupac je MV Investment u vlasništvu Millennium tima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE