GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tommy preuređuje Vilu Rosinu na Bačvicama i do nje gradi još jedan hotel

Tommy preuređuje Vilu Rosinu na Bačvicama i do nje gradi još jedan hotel
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2021 / 09:45
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
SPLIT - Prema podacima s Informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU) koji na svojim stranicama vodi Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, "Tommy grupa" u vlasništvu Tomislava Mamića, predala je kompletnu dokumentaciju za izmjenu i dopunu građevinske dozvole za izgradnju velikog hotela i preuređenje Vile Rosina na Bačvicama.

Zahtjev za izmjenu i dopunu građevinske dozvole podnijet je 29. prosinca 2020. godine, a kompletna dokumentacija (to se službeno zove uredan zahtjev) je gradskom upravnom odjelu koji izdaje građevinske dozvole dostavljena 3. veljače 2021. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Što se namjerava graditi na Bačvicama? Prema podacima koji su službeno dostupni na ISPU, izmjena građevinske dozvole traži se za hotel koji će imati dvije podrumske etaže, suteren, prizemlje i četiri kata, 71 smještajnu jedinicu te lobby, recepciju, kongresni dio, kuhinju, restoran, piano bar i wellness.

Pored toga, imat će vanjski i unutarnji bazen sa servisnim prostorima te 50 parkirnih mjesta u podrumskoj etaži. Prema planiranim gabaritima, na Bačvicama bi se tako pojavio još jedan hotel koji bi u tlocrtu bio veći od hotela "Park".

Projektant ovog zahvata je arhitekt Jurica Jelavić. On je zajedno s Damirom Rakom i Sanjom Radovniković pobijedio na natječaju koji je za ovo područje 2009. godine, prije nego što je izabran za gradonačelnika, organizirao Željko Kerum.

Naime, prvi kupac terena i Vile Rosina bio je Kerum, koji je nekretnine koju godinu kasnije prodao Marini Wallner, da bi ih ona potom prodala Tomislavu Mamiću.

Izmjena građevinske dozvole je u postupku, čeka se odobrenje od gradske uprave, a Jelavić kaže kako se ovim projekt vraća na početak, odnosno na koncept kakav je bio zamišljen natječajem iz 2009. godine.

– Izvorno je to trebao biti hotel visoke kategorije koji bi kao "paspartu" ovijao Vilu Rosinu. No kasnije je došlo do izmjena projekta, sada ga vraćamo po želji investitora na ponovnu namjenu hotela – objašnjava Jelavić.

Radi se o tome da je nekadašnja vlasnica Marina Wallner pokušala pretvoriti hotelsku namjenu u apartmane, ali joj to nije prošlo. Na koncu je Wallnerova projekt i zemljište prodala "Tommyju".

Tagovi: Tommy, Vila Rosina, Tomislav Mamić, Jurica Jelavić, Željko Kerum
PROČITAJ I OVO
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
HGK
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
ZAGREB - Tržište nekretnina u Hrvatskoj u 2020. zadržalo je neke trendove započete u 2019. godini, ali su pandemija i potres bitno utjecali na dinamiku, a nekretnine su i dalje poželjna investicija u nestabilnim vremenima, istaknuto je na sjednici predsjedništva Udruženja poslovanja nekretninama.
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
TREND
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, uz stagnaciju na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova zabilježio je godišnju stopu rasta i u studenom, nastavivši trend godišnjeg rasta šesti mjesec zaredom.
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
CIGLANA
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
ZAGREB - Nakon što su srušeni dimnjaci stare zagrebačke ciglane u javnosti se aktualiziralo pitanje sudbine tog zapuštenog prostora koji je nekad bio jedan od simbola Zagreba.
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
NAJVIŠI
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
VARŠAVA - Varšavski toranj, neboder u središtu glavnog grada Poljske, postao je najviši u Europskoj uniji nakon postavljanja 80-metarske igle čime je ukupna visina zdanja premašila 310 metara, priopćio je u utorak projektant.
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
PROJEKTI
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
VARAŽDIN - Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE