GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štromar najavljuje natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Štromar najavljuje natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2020 / 21:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je u četvrtak da će krajem prvog ovogodišnjeg kvartala biti raspisan natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, za što će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurati 142 milijuna kuna.

Raspisivanje natječaja predviđa se krajem prvog kvartala 2020. godine, a odnosit će se na postojeće obiteljske kuće, bez obzira na godinu izgradnje. Osnovni uvjet je da budu zakonito izgrađene odnosno legalne, kaže se u priopćenju Ministarstva.

Za financiranje provedbe programa obnove u financijskom planu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurat će se iznos od 142 milijuna kuna, no uz ta sredstva Ministarstvo će osigurati i dodatna jer očekuje jako velik broj prijava, kaže Štromar.

Prema prijedlogu programa, energetska obnova obiteljskih kuća provodit će se nacionalnim sredstvima putem Fonda, kako bi se građanima olakšala prijava za dobivanje sredstava. Naime, kako se objašnjava, prijavljivanje za EU sredstva za fizičke bi osobe bilo prekomplicirano i preskupo pa je Ministarstvo odlučilo mjeru provoditi sufinanciranjem iz nacionalnih sredstava.

Od ukupnog iznosa predviđenog za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, 20 posto odnosno 28,4 milijuna kuna namijenjeno je za financiranje energetske obnove u cijelosti odnosno 100 posto potrebnog iznosa za obnovu obiteljskih kuća vlasnika koji su u opasnosti od energetskog siromaštva.

S ostalih 80 posto od ukupno predviđenih sredstava za sufinanciranje tj. 113,6 milijuna kuna, sufinancirat će se energetska obnova svim ostalim građanima vlasnicima obiteljskih kuća, i to sa stopom od 60 posto sufinanciranja, dok će ostatak iznosa ti građani osigurati iz vlastitih izvora.

Energetska obnova obiteljskih kuća provodila se 2015. godine također putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekti su se provodili tijekom 2015. i 2016. godine, a sufinanciranje je u cijelosti bilo osigurano također iz nacionalnih sredstava.

Tagovi: Predrag Štromar
PROČITAJ I OVO
Fina na tržište stavlja masovnu ponudu nekretnina
PRODAJA
Fina na tržište stavlja masovnu ponudu nekretnina
ZAGREB - Prodaja e-putem za dražbovatelje ide u 507 poziva tijekom sljedeća 2-3 tjedna, da bi se izbjeglo moguće informatičko zagušenje.
Hoće li Šaulovec zasjati starim sjajem?
DVORAC
Hoće li Šaulovec zasjati starim sjajem?
VARAŽDIN - Kad cestom od Varaždina, preko Beretinca krenete put Ivanca, pa skrenete pogled u zagorski breg, zabljesnut će vas vizura kao iz slikovnice. Dvorac Šaulovec, niti nekoliko je stotina udaljen od glavne ceste uzbrdo u šumi, u naselju Črešnjevo.
Kako proveriti da li je nekretnina koju kupujete zaista kvalitetna?
ANALIZA
Kako proveriti da li je nekretnina koju kupujete zaista kvalitetna?
ANALIZA - Ulaganje u nekretninu je velika investicija i zato je izuzetno važno da se pre same kupovine uverimo u njen kvalitet.
Varteks sklopio predugovor o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu
PRODAJA
Varteks sklopio predugovor o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu
VARAŽDIN - Uprava Varteksa izvijestila je o sklapanju Predugovora o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu, Zagrebačka 94.
Federacija BiH: Pala prodaja novih stanova, snižene i cijene
TREND
Federacija BiH: Pala prodaja novih stanova, snižene i cijene
SARAJEVO - U prvom kvartalu opala je prodaja novih stanova u Federaciji BiH, a što se može pripisati i uticaju koronavirusne krize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE