GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stopirana obnova Banskih dvora vrijedna 155 milijuna kuna

Stopirana obnova Banskih dvora vrijedna 155 milijuna kuna
JAVNI NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2022 / 09:32
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Zaustavljen je postupak javne nabave za obnovu Banskih dvora nakon što je podnesena žalba protiv dokumentacije, piše u subotu Jutarnji list.

To će usporiti projekt konstrukcijske i cjelovite obnove zgrade Vlade nakon potresa u vrijednosti 155 milijuna kuna, koji se dijelom financira i iz Fonda solidarnosti Europske unije.

U Vladi će sada definitivno biti u utrci s vremenom jer novac iz EU moraju potrošiti do kraja lipnja ako Komisija ne napravi iznimku i produlji rok.

Iz Fonda solidarnosti za izradu projektne dokumentacije i provedbu mjera zaštite Banskih dvora predviđeno je 61,5 milijuna kuna i potpisan je ugovor o konstrukcijskoj obnovi.

Žalbe na dokumentaciju vrlo su česte u postupcima javne nabave, u 2019. čak je trećina svih žalbi bila upravo ta, jer se pri podnošenju žalbe postupak odmah prekida, a žalbena naknada iznosi samo 5000 kuna bez obzira na vrijednost nabave.

U Vladi očekuju da bi radovi na Banskim dvorima mogli početi za mjesec dana, da ovo neće znatnije usporiti projekt, a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek kaže da su pri planiranju projekata uzeli u obzir i činjenicu da će vjerojatno biti žalbi.

Ali ne vjerujem da će to izazvati neka veća kašnjenja. Realno je da za mjesec dana krene obnova jer vjerujem da će DKOM riješiti žalbu u najkraćem mogućem roku. Kad govorimo o konstrukcijskoj obnovi zgrada javne nabave i korištenju Fonda, tu se ne može krenuti u obnovu bez cjelovite dokumentacije, a to iziskuje najviše vremena, puno elaborata i analiza i tek onda izradu projekta - objašnjava ministrica koja je uvjerena da će se Fond realizirati u cjelini, kako je planirano.

Vlada je 19. studenoga prošle godine raspisala natječaj za izradu projektno tehničke dokumentacije i izvedbu radova cjelovite obnove kompleksa na Trgu svetog Marka. Prvi rok za dostavu ponuda bio je 28. prosinca, ali je 22. prosinca izmijenjena dokumentacija o nabavi, jer su se na raspolaganje ponuditeljima dale i konzervatorske smjernice pa je i rok za dostavu ponuda produljen na 5. siječnja, piše novinar Jutarnjeg lista Goran Penić.

Tagovi: obnova Banskih dvora, Banski dvori, Nina Obuljen Koržinek
PROČITAJ I OVO
Stečaj Keruma: Stan u Zadru na bubnju za 1,7, a svinjogojska farma za 3,5 milijuna
IMOVINA
Stečaj Keruma: Stan u Zadru na bubnju za 1,7, a svinjogojska farma za 3,5 milijuna
ZAGREB - Trgovačkom sudu u Splitu predan je procjembeni elaborat prema kojem vrijednost stana Keruma d.o.o. u stečaju u središtu Zadra iznosi nešto više od 1,7 milijuna kuna, a novo ročište za prodaju Kerumove svinjogojske farme u Drnišu za 3,53 milijuna kuna zakazano je za 28. siječnja.
Iza najpovoljnije ponude za obnovu Banskih dvora stoje Kinezi?
PONUDE
Iza najpovoljnije ponude za obnovu Banskih dvora stoje Kinezi?
ZAGREB - Stoje li iza najpovoljnije ponude za obnovu Banskih dvora Kinezi, pita u ponedjeljak Jutarnji list, navodeći da je za radove procijenjene na 155,1 milijuna kuna stigla ponuda konzorcija koja je tako povoljna da će se tražiti dokazi da nije riječ o dampinškoj cijeni.
Ranilović: Velike su razlike u cijenama nekretnina, prodavatelji su često nerealni
TRENDOVI
Ranilović: Velike su razlike u cijenama nekretnina, prodavatelji su često nerealni
ZAGREB - Cijene nekretnina, posebno u Zagrebu i na obali, vrlo su visoke te treba vidjeti zašto je to tako, rekao je u Dnevniku HTV-a Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja za poslovanje nekretninama HGK.
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova bio je u studenome prošle godine 4,5 posto veći nego u istom mjesecu 2020. godine, dok je u odnosu na listopad lani manji za jedan posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE