GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stiglo samo 130 prijava za financiranje najamnine stradalima u potresu

Stiglo samo 130 prijava za financiranje najamnine stradalima u potresu
NAJAMNINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 10:33
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Ministar državne imovine Mario Banožić istaknuo je u emisiji Dobro jutro Hrvatska HRT-a da su pronašli model kako zbrinuti 1100 osoba čije nekretnine imaju oznaku 'crveno' i čija je nekretnina neupotrebljiva tako što će im država financirati najamninu.

- Imaju se pravo javiti na javni poziv prema kojem prema prvom članu kućanstva imaju pravo na 35 kvadrata, a za svakog dodatnog po deset kvatrata. Do maksimalmne procjene vrijednosti 70 kuna po kvadratu. Učinili smo još dva koraka. U suradnji sa studentima ekonomskog i pravnog fakulteta organizirana je pomoć ljudima smještenima u Cvjetnom u prikupljanju i ispunjavanju dokumentacije. Prva rješenja bit će dodijeljena danas', rekao je Banožić za HRT.

Naveo je kako je u suradnji s Ministarstvom demografije napravljen i model zbrinjavanja socijalno ugroženih ljudi. Naime, raspisat će se javni poziv za korištenje oko trideset stanova koje država daje u najam, ali ovim pozivom neće biti obuhvaćeni podstanari već će oni sami morati naći smještaj.

- Građanima čija je nekretnina dobila 'narančastu' oznaku država će financirati štetu temeljem javnog poziva koje raspisuje Ministarstvo graditeljstva', rekao je.

Građane koji tvrde njihova oznaka nije 'narančasta' nego 'crvena' poziva da se jave na javni poziv i Ministarstvo državne imovine će provjeriti njihove oznake i revidirati ih ukoliko je to uistinu tako. Mjera financiranja najamnine trajat će do 1. rujna 2021. ili dok se postojeća nekretnina ne sanira ili dok se ljudima ne nađe zamjenska nekretnina koja će se financirati iz fonda solidarnosti. U osam dana, odtkad je poslan poziv imamo 130 prijava, od 1100 mogućih.

- Pozivam ljude da se prijave, jer je bitno da se oformi evidencija. Ako postoji skupina ljudi koja neće biti obuhvaćena ovim mjerama, možemo vidjeti što se može napraviti za njih', zaključio je Banožić te najavio da će Zakon o obnovi biti sigurno donesen najesen.

Tagovi: najamnine, potres u Zagrebu, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE