GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažan rast vrijednosti građevinskih radova u Crnoj Gori

Snažan rast vrijednosti građevinskih radova u Crnoj Gori
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2018 / 12:48
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Vrijednost građevinskih radova u drugom kvartalu veća je 27,3 odsto u odnosu na prethodni, pokazuju podaci Monstata.

"Vrijednost građevinskih radova veća je 35,7 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine", navodi se u saopštenju.

Efektivni sati na gradilištima u drugom kvartalu veći su 13,1 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok su 7,7 odsto veći u odnosu na prvi kvartal.

"Vrijednost građevinskih radova u drugom kvartalu u odnosu na prosječni kvartal iz 2015. godine veća je 154,6 odsto, dok su efektivni sati ostvareni na gradilištima veći 64,2 odsto u odnosu na prosječni kvartal iz 2015. godine", precizirali su iz Monstata.

Istraživanjem su, kako su objasnili statističari, obuhvaćena preduzeća sa pet i više zaposlenih iz oblasti građevinarstva, kao i jedinice u sastavu koje obavljaju građevinske radove.

"Kvartalno istraživanje o građevinskoj aktivnosti obračunava se na bazi uzorka u koji su uključena sva velika i srednja preduzeća, dok su mala izabrana metodom slučajnog uzorka", naveli su iz Monstata.

Vrijednost građevinskih radova uključuje troškove materijala, rada i rušenja, pripremu terena, troškove instalacija, opšte troškove i profit. U vrijednost nijesu uključeni troškovi nabavke zemljišta, projektovanja, nadzora i poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Podaci o vrijednosti obavljenih radova odnose se na radove izvedene u izvještajnom periodu na završenim i nezavršenim građevinama.

Tagovi: građevinski radovi, tržište nekretnina, Monstat
PROČITAJ I OVO
Stanovi Jadran objavili prodaju hotela na Vlašiću za 35 milijuna kuna
PRODAJA
Stanovi Jadran objavili prodaju hotela na Vlašiću za 35 milijuna kuna
SPLIT - Stanovi Jadran većinskog vlasnika Miroslava Jeličića Purka objavili su prodaju 89 posto vlasništva u tvrtki Winter s sjedištem u Travniku u čijem je sastavu hotel Blanca Resort&Spa na planini Vlašić.
Kako revitalizirati otok Smokvicu?
KAKO DALJE
Kako revitalizirati otok Smokvicu?
ZAGREB - Nekretnine na otoku Smokvica u Šibensko-kninskoj županiji više od 20 godina besplatno je koristila obitelj Ivice Todorića, a nakon krize u Agrokoru vraćen je u državno vlasništvo 2017. godine.
Vlasnici Radisson Blu Resorta prodaju dva golema zemljišta
PRODAJA
Vlasnici Radisson Blu Resorta prodaju dva golema zemljišta
SPLIT - Tvrtka “Memento Spalato”, vlasnički i upravljački povezana s hotelom “Radisson Blu Resort”, prodaje dva zemljišta na vrlo atraktivnim turistčkim lokacijama po ukupnoj cijeni 4,21 milijun eura, što u protuvrijednosti iznosi gotovo 31 milijun kuna.
Eagle Hills Rastoderov partner u dovršenju projekta Stožice
PROJEKTI
Eagle Hills Rastoderov partner u dovršenju projekta Stožice
LJUBLJANA - Biznismen Izet Rastoder će radi okončanja dijela projekta Stožice u Ljubljani dobiti partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kompaniju Eagle Hills, koja će, kako se očekuje, preuzeti 51% udjela.
Ljubljanski stanovi dvostruko skuplji od mariborskih
USPOREDBE
Ljubljanski stanovi dvostruko skuplji od mariborskih
LJUBLJANA - Slovensko tržište nekretnina u prošloj godini se smirilo, kako u pogledu transakcija, tako i cijena nekretnina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE