GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sajmu uzimaju deo parkinga zbog Beograda na vodi

Sajmu uzimaju deo parkinga zbog Beograda na vodi
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2019 / 12:29
Autor: ;i:3;s:7:
BEOGRAD - U cilju izgradnje naselja "Beograd na vodi" nadležni organi će uskoro doneti odluku da se deo parkirališta Beogradskog sajma ustupi na korišćenje gradu Beogradu kako bi projekat izgradnje luksuznog kvarta nesmetano bio sproveden u delo, saznaje Danas.

Dobro obavešteni izvor Danasa tvrdi da je preduzeće „Beograd na vodi" koje je kupilo firmu „Homeplus" (nekadašnji Eurosalon) već uzurpiralo taj prostor bez obzira što Beogradski sajam i dalje ima pravo njegovog korišćenja, jer odluka o ustupanju parking prostora još nije doneta,

– Deo parkinga koji pripada Beogradskom sajmu, koji ima oko 320 parking mesta je ograđen i vidno je istaknuto obaveštenje da taj deo parkinga nije u funkciji. Do srede ujutro su tu ograđenu parcelu obezbeđivali zaposleni u „Beogradu na vodi", ali su od tog dana iznenada uklonjeni – tvrdi naš sagovornik.

U sredu je deo parkinga zaista bio ograđen u šta se novinar Danasa uverio na licu mesta, ali nikakvog obezbeđenja nije bilo. Danas je par dana ranije obavestio firmu Beograd na vodi o pripremi ovog teksta, poslavši im pitanja o zauzimanju parkinga Beogradskog sajma, međutim, nikakve odgovore nismo dobili.

Nadležni u Beogradskom sajmu sa svoje strane potvrđuju da će parking biti ustupljen Beogradu na vodi, ali negiraju da ga je ta firma već uzurpirala, navodeći kao razlog za zatvaranje parkinga bezbednosne razloge.

„Deo površine na kojoj se nalazi postojeći parking prostor obuhvata parcelu broj 10665/1, površine 2.420 kvadratnih metara i parcelu broj 10670/1, površine 8.158 kvadratnih metara. Predmetne parcele predstavljaju gradsko građevinsko zemljište u državnoj svojini, na kojoj je nosilac prava korišćenja preduzeće Beogradski sajam. Uredbom o utvrđivanju Prostornog plana ... za projekat „Beograd na vodi" predmetne katastarske parcele su obuhvaćene ... za izgradnju saobraćajnica i ... izgradnju nove osnovne škole. U (tom) cilju ... na osnovu Zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije radi realizacije projekta „Beograd na vodi", nadležni organ grada Beograda će doneti rešenje o prenosu prava korišćenja predmetnih katastarskih parcela sa Beogradskog sajma u korist grada Beograda", navodi se u odgovoru Sajma na naša pitanja.

Kako dodaju, do donošenja pravosnažnog rešenja, pravo korišćenja parcela na kojima se nalaze parking mesta isključivo ima Beogradski sajam.

– Te parcele nisu nikada bile uzurpirane niti na bilo koji način bespravno korišćene od strane bilo koga pa ni preduzeća „Homeplus". Taj deo parkinga smo mi ogradili, dakle Beogradski sajam, a razlozi su prvenstveno bezbednosne prirode, kako bismo sprečili turističke agencije da ga neovlašćeno i nebezbedno koriste kao autobusko stajalište za polazak putnika i autobusa na turističke destinacije, posebno dok su radovi na rušenju nekadašnjeg Eurosalona u toku. Kalendarom sajamskih manifestacija u ovom periodu nema planiranih događaja pa je parking i inače van funkcije – ističu u Beogradskom sajmu.

Tagovi: Beograd na vodi, Beogradski sajam
PROČITAJ I OVO
I poslovni prostori sve skuplji
TREND
I poslovni prostori sve skuplji
ZAGREB - Primjetan je i porast potražnje, posebno za uredskim prostorima, a kao odgovor na zahtjeve tržišta, u posljednje vrijeme uvelike niču nove poslovne zgrade i kompleksi.
Njemački građevinski sektor u 2019. s rekordnim narudžbama
REKORDI
Njemački građevinski sektor u 2019. s rekordnim narudžbama

BERLIN - Njemački građevinski sektor zaključio je 2019. godinu s rekordnom vrijednošću narudžbi unatoč posrtanju na kraju godine, pokazali su u utorak podaci statističkog ureda Destatisa.

BIG Shopping Centers Srbija kupio Aviv Park u Zrenjaninu
KUPOVINA
BIG Shopping Centers Srbija kupio Aviv Park u Zrenjaninu
BEOGRAD - Kompanija BIG Shopping centers potpisala je ugovor o kupovini 100 odsto vlasništva Aviv Park Zrenjanina.
Ovo su najtraženije stambene lokacije u Rijeci
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Ovo su najtraženije stambene lokacije u Rijeci
RIJEKA - Na Bulevardu se stanovi prosječno prodaju po 1.928 eura po kvadratu, slijedi Kostrena s prosječnom prodajnom cijenom od 1.860 eura po četvornom metru, pa Martinkovac s 1.835 eura...
Svetski brend Spaces dolazi i u Beograd
BRENDOVI
Svetski brend Spaces dolazi i u Beograd
BEOGRAD - Globalni brend Spaces, koji nudi ekskluzivne poslovne prostore, nastao je u Amsterdamu 2008. godine, a nakon Beča, Bukurešta i Zagreba, nastavlja ekspanziju u regionu otvaranjem svog prvog multifunkcionalnog centra u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE