GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rok prijave za subvencionirane stambene kredite produljen najmanje do kraja travnja

Rok prijave za subvencionirane stambene kredite produljen najmanje do kraja travnja
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2020 / 12:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izvijestilo je u utorak da će novi krug prijava za subvencioniranje stambenih kredita započeti kada je i predviđeno, 30. ožujka, no da će zbog novonastalih okolnosti natječaj biti otvoren najmanje do kraja travnja, a po potrebi i dulje.

Ostalo je šest dana do otvaranja novog poziva za subvencioniranje stambenih kredita. Prvotno je planirano da natječaj bude otvoren do 8. travnja, no zbog novonastalih okolnosti uslijed krize zbog koronavirusa, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) posljednjih tjedana dobivaju upite zabrinutih građana, djelatnika banka, agenata za posredovanje u prodaji nekretnina i javnih bilježnika kojima je ta situacija stvorila brojne izazove, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Poručuju da, iako je stambeno zbrinjavanje mladih obitelji među najvažnijim projektima Ministarstva, dodatno izlaganje zdravlja građana im nije prihvatljivo.

"Stoga će se, zbog svih građana koji su već prikupili potrebnu dokumentaciju, potpisali predugovore, dali kapare te koji su prethodnih tjedana molili da se poziv održi, on otvoriti kako je i planirano 30. ožujka, ali će biti otvoren najmanje do kraja travnja, a po potrebi i dulje. Situaciju je nemoguće predvidjeti, ali ćemo pratiti i prilagođavati se", ističu iz Ministarstva.

Potpredsjednik Vlade i resorni ministar Predrag Štromar ima razumijevanja za građane te je svjestan sam da su se neki ugovorno obvezali prema prodavateljima, pa će se stoga poziv otvoriti prema planu, ali će zaprimanje biti uz strogo pridržavanje svih uputa.

"Jedini cilj ove mjere je da mladima osiguramo dom, ali sad svi moramo biti odgovorni i dati svoj doprinos da se zaustavi širenje koronavirusa. Poziv će stoga biti otvoren dok se situacija ne smiri. Poštujmo upute Stožera, slušajmo struku, pazimo jedni na druge i samo tako će se cijela situacija ponovno normalizirati. Poziv će biti otvoren dovoljno dugo da se predaju zahtjevi i ne treba forsirati odlazak u banke i stvarati gužve jer će biti vremena", ističe Štromar.

Dodaje da su svjesni da se dio građana koji su htjeli predati zahtjev trenutno nalazi u samoizolaciji. "Ne brinite, odradite karantenu i po potrebi liječenje i sve ćete stići obaviti kad se situacija smiri", poručuje ministar graditeljstva.

Napominje i da će sredstva biti osigurana za sve koji predaju valjane zahtjeve, a podsjeća da novi natječaj ide u rujnu, kako je i obećano.

Štromar zahvaljuje i predstavnicima banaka i predstavnicima agencija za posredovanje u prodaji nekretnina na prijedlozima i konstruktivnim razgovorima, a napominje da će Ministarstvo poslati uputu predstavnicima banaka, kao i APN-u, kako bi se zahtjevi zaprimali u skladu s uputama Stožera za civilnu zaštitu.

Tagovi: subvencionirani stambeni krediti, stambeni krediti, Predrag Štromar
PROČITAJ I OVO
Korona virus spustio cene stanova u Srbiji za oko 20%
POSLEDICE
Korona virus spustio cene stanova u Srbiji za oko 20%
BEOGRAD - Epidemija korona virusa se već u ovom trenutku odrazila na stanje na tržištu nekretnina u Srbiji pa su tako cene stanova pale za oko 20 odsto, kaže za Danas Kaća Lazarević, vlasnica agencije „Kaća Lazarević nekretnine“.
Statičari tvrde: U Zagrebu se nijedna stambena zgrada ne mora rušiti
ZAGREB NAKON POTRESA
Statičari tvrde: U Zagrebu se nijedna stambena zgrada ne mora rušiti
ZAGREB - Prepucavanje između Grada Zagreba, točnije gradonačelnika Milana Bandića, i Ministarstva graditeljstva koje vodi HNS-ov Predrag Štromar oko obnove grada nakon razornog potresa poprimilo je jučer novu dimenziju.
Zastoj na tržištu nekretnina
SVE STALO
Zastoj na tržištu nekretnina
ZAGREB - Pandemija koronavirusa u potpunosti je paralizirala domaće tržište nekretnina, a stanje je bitno pogoršao i potres u Zagrebu koji je devastirao tisuće zgrada u centru grada.
U dva dana 752 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite
ZAHTJEVI
U dva dana 752 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite
ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izvijestilo je u srijedu da je APN u dva dana, od početka prvog ovogodišnjeg natječaja, zaprimio 752 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita, što, kako kažu, sugerira nastavak velikog interesa za tu mjeru.
Stala prodaja stanova u Zagrebu, cijene će padati
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Stala prodaja stanova u Zagrebu, cijene će padati
ZAGREB - Zbog epidemije koronavirusa i potresa, cijene najma stanova u Zagrebu pale su i do 20 posto, dok se prodaja stanova bitno usporila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE