GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rok prijave za subvencionirane stambene kredite produljen najmanje do kraja travnja

Rok prijave za subvencionirane stambene kredite produljen najmanje do kraja travnja
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2020 / 12:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izvijestilo je u utorak da će novi krug prijava za subvencioniranje stambenih kredita započeti kada je i predviđeno, 30. ožujka, no da će zbog novonastalih okolnosti natječaj biti otvoren najmanje do kraja travnja, a po potrebi i dulje.

Ostalo je šest dana do otvaranja novog poziva za subvencioniranje stambenih kredita. Prvotno je planirano da natječaj bude otvoren do 8. travnja, no zbog novonastalih okolnosti uslijed krize zbog koronavirusa, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) posljednjih tjedana dobivaju upite zabrinutih građana, djelatnika banka, agenata za posredovanje u prodaji nekretnina i javnih bilježnika kojima je ta situacija stvorila brojne izazove, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Poručuju da, iako je stambeno zbrinjavanje mladih obitelji među najvažnijim projektima Ministarstva, dodatno izlaganje zdravlja građana im nije prihvatljivo.

"Stoga će se, zbog svih građana koji su već prikupili potrebnu dokumentaciju, potpisali predugovore, dali kapare te koji su prethodnih tjedana molili da se poziv održi, on otvoriti kako je i planirano 30. ožujka, ali će biti otvoren najmanje do kraja travnja, a po potrebi i dulje. Situaciju je nemoguće predvidjeti, ali ćemo pratiti i prilagođavati se", ističu iz Ministarstva.

Potpredsjednik Vlade i resorni ministar Predrag Štromar ima razumijevanja za građane te je svjestan sam da su se neki ugovorno obvezali prema prodavateljima, pa će se stoga poziv otvoriti prema planu, ali će zaprimanje biti uz strogo pridržavanje svih uputa.

"Jedini cilj ove mjere je da mladima osiguramo dom, ali sad svi moramo biti odgovorni i dati svoj doprinos da se zaustavi širenje koronavirusa. Poziv će stoga biti otvoren dok se situacija ne smiri. Poštujmo upute Stožera, slušajmo struku, pazimo jedni na druge i samo tako će se cijela situacija ponovno normalizirati. Poziv će biti otvoren dovoljno dugo da se predaju zahtjevi i ne treba forsirati odlazak u banke i stvarati gužve jer će biti vremena", ističe Štromar.

Dodaje da su svjesni da se dio građana koji su htjeli predati zahtjev trenutno nalazi u samoizolaciji. "Ne brinite, odradite karantenu i po potrebi liječenje i sve ćete stići obaviti kad se situacija smiri", poručuje ministar graditeljstva.

Napominje i da će sredstva biti osigurana za sve koji predaju valjane zahtjeve, a podsjeća da novi natječaj ide u rujnu, kako je i obećano.

Štromar zahvaljuje i predstavnicima banaka i predstavnicima agencija za posredovanje u prodaji nekretnina na prijedlozima i konstruktivnim razgovorima, a napominje da će Ministarstvo poslati uputu predstavnicima banaka, kao i APN-u, kako bi se zahtjevi zaprimali u skladu s uputama Stožera za civilnu zaštitu.

Tagovi: subvencionirani stambeni krediti, stambeni krediti, Predrag Štromar
PROČITAJ I OVO
Evo kako da kupite stan bez novca za učešće
KUPOVINA STANA
Evo kako da kupite stan bez novca za učešće
BEOGRAD - Podizanje kredita je u većini slučajeva sastavni deo kupovine stana u našoj zemlji. Nakon odluke o potencijalnoj kupovini stana i dizanju kredita dolazi i najteža faza – učešće, pa osobe koje ne mogu da obezbede početni kapital odustaju od kupovine nekretnine.
Obujam građevinskih radova u kolovozu 3,4 posto veći nego lani
RAST
Obujam građevinskih radova u kolovozu 3,4 posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u kolovozu bio je 3,4 posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, a u odnosu na srpanj manji je za 0,1 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Horvat: Nekretnine u vlasništvu države u vlasništvo lokalne samouprave
PLANOVI
Horvat: Nekretnine u vlasništvu države u vlasništvo lokalne samouprave
SPLIT - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat najavio je u utorak na sastanku sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom da će se desetak nekretnina u toj županiji koje su u vlasništvu države dati jedinicama lokalne samouprave u njihovo vlasništvo.
Zaprimljen rekordni 4651 zahtjev za subvencionirane kredite
KREDITI
Zaprimljen rekordni 4651 zahtjev za subvencionirane kredite
ZAGREB - Završen je peti po redu krug prijava za subvencionirane stambene kredite na koji je zaprimljeno najviše zahtjeva do sad, njih 4651. Do sada je uz subvencije preko 13 000 mladih obitelji osiguralo sebi dom a u tim je obiteljima rođeno više od 2000 djece, priopćilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.
Nova prodaja Centra Sava - ponuđen za 17,5 miliona evra
TENDERI
Nova prodaja Centra Sava - ponuđen za 17,5 miliona evra
BEOGRAD - Grad Beograd ponudio je ponovo na prodaju Centar "Sava" po početnoj ceni od 17,5 miliona evra. Prodaja javnim nadmetanjem zakazana je za 9. novembar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE