GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 10:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tvrtka Rastoder priprema se za početak radova na rušenju u sklopu projekta obnove raspadnutog bivšeg hotela Bellevue na padini Šišenskog brda na rubu ljubljanskog parka Tivoli, rečeno je za STA.

Rastoder, najpoznatiji kao najveći uvoznik banana i drugog egzotičnog voća u Sloveniji i regiji, podnio je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za rušenje i rekonstrukciju raspadnute glavne zgrade nekadašnjeg hotela i izgradnju novog dijela početkom 2019. godine. da mogu započeti s radom već u drugom tromjesečju. Međutim, postupak izdavanja građevinske dozvole kasni.

Prošlogodišnja odluka Agencije za okoliš Republike Slovenije da investitoru, službeno Bellevue investicije, ne treba okolišnu suglasnost za planirane građevinske intervencije, pokazala je da će izgradnja trajati 18 mjeseci. U obnovi zaštićene zgrade starog hotela morat će u potpunosti uzeti u obzir uvjete i smjernice Zavoda za zaštitu kulturne baštine. Glavna hotelska zgrada kulturni je spomenik lokalnog značaja.

Budući da je stara građevina toliko oštećena nakon višegodišnjeg napuštanja - u međuvremenu je u zgradi izbio i veliki požar - da se može rekonstruirati samo identična zgrada s istim materijalima, prvo će se srušiti postojeća školjka, a potom obnoviti. Prema izvornim planovima, novi hotel imat će ukupno 100 soba, a sadržavat će i sobe za ugostiteljske, kongresne i wellness programe.

Istovremeno, investitor planira i obnoviti zgradu pored stare hotelske zgrade koja će nositi naziv Villa Bellevue, a planiraju urediti četiri apartmana na dvije etaže. Također će obnoviti oba paviljona u nekad popularnom hotelu Ljubljane i okupljalištima, koji će biti namijenjen manjim događanjima ili priredbama.

Nije poznato je li investitor u međuvremenu prilagodio svoje planove, ali je tvrtka Rastoder prošle godine procijenila da će rekonstruirani hotel, zajedno s novoizgrađenim dijelom, smjestiti u kategoriju zvjezdica 4+. Također su dozvolili mogućnost da hotel bude dio jednog od renomiranih hotelskih lanaca. Prošle godine vrijednost ulaganja procijenjena je na oko 20 milijuna eura.

Bellevue je posljednjih godina imao nekoliko vlasnika. Zgrada je 2001. vraćena denacionalizacijskim korisnicima, obitelji Šterk. Oni su ga potom prodali mariborskom studentskom servisu, koji nije preuzeo obvezu obnove, i prodao ga jordanskom državnom fondu Mawared International. Jordanski vlasnici također su odustali od planova obnove, tako da je krajem 2017. već teško uništena zgrada s neupadljivim okruženjem sletjela u vlasništvo tvrtke Rastoder, koja je poduzela i još uvijek poduzima nekoliko velikih nekretninskih projekata.

Tagovi: Izet Rastoder, Villa Bellevue, Mawared International, Bellevue investicije, park Tivoli, Ljubljana
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE