GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prošle godine izdano 5,3 posto manje građevinskih dozvola nego 2019.

Prošle godine izdano 5,3 posto manje građevinskih dozvola nego 2019.
DOZVOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2021 / 14:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Hrvatskoj su u prosincu prošle godine izdane 884 građevinske dozvole, što je četiri posto više u odnosu na isti mjesec 2019. godine, a ukupan broj dozvola od siječnja do prosinca 2020. manji je za 5,3 posto u usporedbi s istim razdobljem 2019. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema vrstama građevina, 82,5 posto odnosno 729 dozvola u prosincu lani izdano je za zgrade, a 17,5 posto odnosno 155 za ostale građevine.

Statistika pokazuje da je na godišnjoj razini broj građevinskih dozvola izdanih u prosincu za zgrade povećan za 3,1 posto, a za ostale građevine za 8,4 posto.

Dozvolama izdanima u prosincu 2020. predviđena je vrijednost radova od 2,76 milijardi kuna, što je 30,2 posto manje nego u prosincu 2019. godine, kada je vrijednost radova iznosila 3,96 milijardi kuna.

Dozvolama izdanima za zgrade predviđena je vrijednost radova od 1,62 milijarde kuna, što je 24,4 posto manje nego u prosincu 2019., a vrijednost radova kod ostalih građevina pala je za 36,9 posto, na 1,14 milijarde kuna.

Prema vrstama radova u prosincu je 651 dozvola ili 73,6 posto izdano je za novogradnju, a 26,4 posto ili 233 za rekonstrukcije.

Prema izdanim građevinskim dozvolama u prosincu predviđena je gradnja 1.227 stanova.

Prošle godine izdano je ukupno 9.403 građevinskih dozvola, što predstavlja pad od 5,3 posto u odnosu na isto razdoblje 2019, uz predviđenu vrijednost radova od 28 milijardi kuna, 23,9 posto manje nego 2019. godine.

Tagovi: građevinske dozvole, građevina, građevinski sektor, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
TREND
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, uz stagnaciju na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova zabilježio je godišnju stopu rasta i u studenom, nastavivši trend godišnjeg rasta šesti mjesec zaredom.
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
CIGLANA
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
ZAGREB - Nakon što su srušeni dimnjaci stare zagrebačke ciglane u javnosti se aktualiziralo pitanje sudbine tog zapuštenog prostora koji je nekad bio jedan od simbola Zagreba.
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
NAJVIŠI
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
VARŠAVA - Varšavski toranj, neboder u središtu glavnog grada Poljske, postao je najviši u Europskoj uniji nakon postavljanja 80-metarske igle čime je ukupna visina zdanja premašila 310 metara, priopćio je u utorak projektant.
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
PROJEKTI
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
VARAŽDIN - Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.
Mađari ne žele otkriti što će graditi na području črnomeračke ciglane
MISTERIJ
Mađari ne žele otkriti što će graditi na području črnomeračke ciglane
ZAGREB - Pravi vlasnici su u Mađarskoj. Preko dvije tvrtke, Milend i Jorlend, svime upravlja investicijski bankar Janos Peter Bartha.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE