GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosječna cijena zakupa oranica 808 kuna po hektaru

Prosječna cijena zakupa oranica 808 kuna po hektaru
ORANICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2022 / 10:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prosječna cijena zakupa oranica u Hrvatskoj prošle je godine iznosila 808 kuna po hektaru, što je 15 kuna više nego u 2020. godini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prosječna cijena zakupa livada u 2021. godini je iznosila 528 kuna po hektaru ili tri kune više nego u godini prije, a pašnjaka 349 kuna po hektaru ili šest kuna više.

Po podacima DZS-a, u panonskoj Hrvatskoj prosječna cijena zakupa oranica u 2021. iznosila je 832 kune po hektaru, livada 490 kuna po hektaru, a pašnjaka 295 kuna po hektaru.

U jadranskoj Hrvatskoj prosječna cijena zakupa oranica iznosila je 664 kune po hektaru, livada 589 kuna po hektaru, a pašnjaka 493 kune po hektaru.

U sjevernoj Hrvatskoj prosječna cijena zakupa oranica u 2021. iznosila je 837 kuna po hektaru, livada 667 kuna po hektaru, a pašnjaka 525 kuna po hektaru.

Podaci DZS-a pokazuju da je u gradu Zagrebu prosječna cijena zakupa oranica u 2021. iznosila 926 kuna po hektaru, a livada 722 kune po hektaru.

Podaci o zakupu privatnoga poljoprivrednog zemljišta prikupljeni su preko područnih ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na temelju izjava/priloženih ugovora poljoprivrednika pri ažuriranju korištenja poljoprivrednog zemljišta gospodarstava u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava, a podaci o zakupu državnoga poljoprivrednog zemljišta preuzeti su iz evidencija Ministarstva poljoprivrede.

Podaci se prikupljaju isključivo za poljoprivredno zemljište korišteno za poljoprivredne svrhe i iz cijena su isključene vrijednosti bilo kakvih objekata na poljoprivrednom zemljištu.

Tagovi: zakup oranica, oranice, poljoprivredno zemljište
PROČITAJ I OVO
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE