GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosečna cena novogradnje u Srbiji oko 1.400 evra

Prosečna cena novogradnje u Srbiji oko 1.400 evra
STANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2021 / 19:25
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji prošle godine je iznosila 166.433 dinara, odnosno oko 1.400 evra po kvadratu, što predstavlja povećanje u odnosu na 2019. godinu od 1,8 odsto, najnoviji su podaci Republičkog zavoda za statistku.

Najniža prosečna cena stanova obračunata je u Tutinu – 53.234 dinara po kvadratu, a najviša u beogradskoj opštini Savski venac – 397.863 dinara po kvadratu.

Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena u gradskim naseljima iznosila 232.307 dinara.

Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojili su se i turistički centri Čajetina i Vrnjačka Banja, zatim gradovi Novi Sad, Užice i Kragujevac, kao i tri niške opštine (Medijana, Crveni krst i Palilula).

Površina prodatih novoizgrađenih stanova u 2020. godini u proseku je iznosila 54 kvadrata.

Samo u drugom polugodištu prošle godine, prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji iznosila je 166.211 dinara po kvadratu.

Cene stanova u tom periodu kretale su se u intervalu od 55.893 dinara po metru kvadratnom u Smederevskoj Palanci do 399.587 dinara u beogradskoj opštini Savski venac.

Površina prodatih novoizgrađenih stanova u drugom polugodištu 2020. u proseku je iznosila 55 metara kvadratnih.

Tagovi: novogradnja, tržište nekretnina, Čajetina i Vrnjačka Banja, Novi Sad, Užice, Kragujevac, Medijana, Crveni krst, Palilula, stanogradnja
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE