" />
"> Propala prodaja Beograđanke | SEEbiz.eu

Propala prodaja Beograđanke

Propala prodaja Beograđanke
NADMETANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2020 / 11:27
Autor: SEEbiz / NOVA.rs

BEOGRAD - Aktivista Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović odlučio je da prisustvuje javnom nadmetanju za prodaju dela čuvene zgrade "Beograđanka", ali se ispostavilo da cela stvar i nije tako "javna" kako je gradska vlast navela u saopštenju.

“Krenuo sam na javno nadmetanje za prodaju ‘Beograđanke’. Ovo je niz o tome…”, najavio je svojim pratiocima na društvenoj mreži Tviter aktivista “Ne da(vi)mo Beograd” Dobrica Veselinović – i odmah podelio i informaciju da ga je obezbeđenje zaustavilo na ulazu u zgradu Gradske uprave.

Veselinović je, međutim, podsetio da je na zvaničnom portalu grada Beograda objavljen poziv u kome eksplicitno piše da je nadmetanje za 19.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u “Beograđanki” – javno, piše Nova.rs.

“Krećem da zovem…Centrala skupštine grada: ne znaju o čemu se radi, kažu zovite Beokom servis. Beokom servis, kaže nisu nadležni, da zovem centralu. Zovem centralu, insistiram da me prebace na nekoga ko ima informaciju. Prebacuju me na Sekretarijat za investicije, gde takodje ne znaju o čemu se radi, no fina žena kaže da će proveriti pa sa će mi javiti”, izveštava Veselinović o svojim naporima da prisustvuje javnom nadmetanju.

Posle još nekoliko poziva, uključujući i kabinet gradonačelnika, ispostavlja se da je nadležan Sekretarijat za imovinu, i da je nadmetanje ipak javno.

Dobricu Veselinovića obezbeđenje, uz izvinjenje, pušta u “malu salu” u kojoj bi trebalo da se održi nadmetanje.

“Nema pristiglih ponuda za ‘Beograđanku’, pa su iz Sekretarijata za imovinu i pravne poslove odlučili da se javno nadmetanje ni ne održi. Zašto niko nije obavestio javnost, saznaćemo u sledećoj epizodi”, objavio je Dobrica Veselinović.

Podsetimo da je Grad Beograd 15. jula ponudio na prodaju deo Palate Beograd, popularne “Beograđanke” po početnoj ceni od 20,6 miliona evra.

Ukupno je ponuđeno više od 19 hiljada kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Potencijalni kupci morali su da se obavežu da će u roku od tri godine da izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Tagovi: Beograđanka, Ne da(vi)mo Beograd, Dobrica Veselinović
PROČITAJ I OVO
Građevinski radovi porasli 4,2 posto
TREND
Građevinski radovi porasli 4,2 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u studenome prošle godine bio je 4,2 posto veći nego u istom mjesecu godinu ranije, a u odnosu na listopad zadržao je vrijednost, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
RGZ: Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Beogradu na vodi – 8.754 evra po kvadratu
REKORDI
RGZ: Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Beogradu na vodi – 8.754 evra po kvadratu
BEOGRAD - Najskuplji kvadratni metar nekretnine u Srbiji i u četvrtom kvartalu 2020. godine bio je na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi i koštao je 8.754 evra po metru kvadratnom, a za isti stan je izdvojeno i najviše novca – 1.426.888 evra, objavio je Republički geodetski zavod (RGZ).
Nekretnine u Hrvatskoj ipak poskupjele u 2020.
TREND
Nekretnine u Hrvatskoj ipak poskupjele u 2020.
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za 6,9 posto veće nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) koji se zasnivaju na vrijednosti transakcija stambenih objekata.
Ministarstvo poljoprivrede osnovalo tijelo za analizu raspolaganja državnim zemljištem
POTEZI
Ministarstvo poljoprivrede osnovalo tijelo za analizu raspolaganja državnim zemljištem
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede osnovalo je radnu skupinu koja bi u kratkom roku trebala analizirati stanje na terenu i predložiti unapređenja raspolaganja poljoprivrednim i šumskim zemljištem u vlasništvu države.
Horvat: Klizišta ne daju onakve ulazne parametre za projektiranje kao prije potresa
OBNOVA
Horvat: Klizišta ne daju onakve ulazne parametre za projektiranje kao prije potresa
ZAGREB - Ministar graditeljstva Darko Horvat rekao je u srijedu da postoji velika doza opreza geologa spram aktiviranih klizišta i geoloških pojava na potresom pogođenom području koje u ovom trenutku više ne daju onakve ulazne parametre za projektiranje kao prije potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE