" />
"> Propala prodaja Beograđanke | SEEbiz.eu

Propala prodaja Beograđanke

Propala prodaja Beograđanke
NADMETANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2020 / 11:27
Autor: SEEbiz / NOVA.rs

BEOGRAD - Aktivista Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović odlučio je da prisustvuje javnom nadmetanju za prodaju dela čuvene zgrade "Beograđanka", ali se ispostavilo da cela stvar i nije tako "javna" kako je gradska vlast navela u saopštenju.

“Krenuo sam na javno nadmetanje za prodaju ‘Beograđanke’. Ovo je niz o tome…”, najavio je svojim pratiocima na društvenoj mreži Tviter aktivista “Ne da(vi)mo Beograd” Dobrica Veselinović – i odmah podelio i informaciju da ga je obezbeđenje zaustavilo na ulazu u zgradu Gradske uprave.

Veselinović je, međutim, podsetio da je na zvaničnom portalu grada Beograda objavljen poziv u kome eksplicitno piše da je nadmetanje za 19.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u “Beograđanki” – javno, piše Nova.rs.

“Krećem da zovem…Centrala skupštine grada: ne znaju o čemu se radi, kažu zovite Beokom servis. Beokom servis, kaže nisu nadležni, da zovem centralu. Zovem centralu, insistiram da me prebace na nekoga ko ima informaciju. Prebacuju me na Sekretarijat za investicije, gde takodje ne znaju o čemu se radi, no fina žena kaže da će proveriti pa sa će mi javiti”, izveštava Veselinović o svojim naporima da prisustvuje javnom nadmetanju.

Posle još nekoliko poziva, uključujući i kabinet gradonačelnika, ispostavlja se da je nadležan Sekretarijat za imovinu, i da je nadmetanje ipak javno.

Dobricu Veselinovića obezbeđenje, uz izvinjenje, pušta u “malu salu” u kojoj bi trebalo da se održi nadmetanje.

“Nema pristiglih ponuda za ‘Beograđanku’, pa su iz Sekretarijata za imovinu i pravne poslove odlučili da se javno nadmetanje ni ne održi. Zašto niko nije obavestio javnost, saznaćemo u sledećoj epizodi”, objavio je Dobrica Veselinović.

Podsetimo da je Grad Beograd 15. jula ponudio na prodaju deo Palate Beograd, popularne “Beograđanke” po početnoj ceni od 20,6 miliona evra.

Ukupno je ponuđeno više od 19 hiljada kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Potencijalni kupci morali su da se obavežu da će u roku od tri godine da izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Tagovi: Beograđanka, Ne da(vi)mo Beograd, Dobrica Veselinović
PROČITAJ I OVO
Neuspešna prodaja zgrade bivšeg hotela Splendid u Beogradu
BEZ UPLATE
Neuspešna prodaja zgrade bivšeg hotela Splendid u Beogradu
BEOGRAD - Prodaja zgrade bivšeg hotela "Splendid" u najstrožem centru Beograda danas je završena neuspešno jer nije bilo uplata depozita za učestvovanje u javnoj prodaji, saopštio je javni izvršitelj.
AZ mirovinski fondovi uložili 161 milijuna kuna u nekretninsku tvrtku M7 Primo
INVESTICIJE
AZ mirovinski fondovi uložili 161 milijuna kuna u nekretninsku tvrtku M7 Primo
ZAGREB - AZ mirovinski fondovi izvijestili su u četvrtak da su dokapitalizacijom vrijednom 161 milijun kuna stekli vlasnički udio od 99,9 posto u društvu za poslovanje s nekretninama M7 Primo.
Ne posustaje stanogradnja u BiH
GRADNJA
Ne posustaje stanogradnja u BiH
SARAJEVO - Rast u stanogradnji u Bosni i Hercegovini neće posustati, iako će se pod uticajem pandemije generalno manje graditi.
Lakušić: Početak obnova manjih zgrada u Zagrebu trebao bi krenuti do proljeća
NAJAVE
Lakušić: Početak obnova manjih zgrada u Zagrebu trebao bi krenuti do proljeća
ZAGREB - Dekan zagrebačkoga Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić ocijenio je u utorak da bi obnova manjih zgrada oštećenih u zagrebačkom potresu trebala krenuti do proljeća, dok će izvedba, rekonstrukcija i obnova objekata javne infrastrukture potrajati najmanje godinu dana.
Udvostručen broj kupljenih vikendica u Srbiji u poslednja tri meseca
TREND
Udvostručen broj kupljenih vikendica u Srbiji u poslednja tri meseca
BEOGRAD - Tražnja za vikendicama ne jenjava. Trend koji je započeo tokom korone, nastavljen je i posle vanrednog stanja, pa se beleži još veći promet tokom jula, avgusta i septembra ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE