" />
"> Propala prodaja Beograđanke | SEEbiz.eu

Propala prodaja Beograđanke

Propala prodaja Beograđanke
NADMETANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2020 / 11:27
Autor: SEEbiz / NOVA.rs

BEOGRAD - Aktivista Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović odlučio je da prisustvuje javnom nadmetanju za prodaju dela čuvene zgrade "Beograđanka", ali se ispostavilo da cela stvar i nije tako "javna" kako je gradska vlast navela u saopštenju.

“Krenuo sam na javno nadmetanje za prodaju ‘Beograđanke’. Ovo je niz o tome…”, najavio je svojim pratiocima na društvenoj mreži Tviter aktivista “Ne da(vi)mo Beograd” Dobrica Veselinović – i odmah podelio i informaciju da ga je obezbeđenje zaustavilo na ulazu u zgradu Gradske uprave.

Veselinović je, međutim, podsetio da je na zvaničnom portalu grada Beograda objavljen poziv u kome eksplicitno piše da je nadmetanje za 19.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u “Beograđanki” – javno, piše Nova.rs.

“Krećem da zovem…Centrala skupštine grada: ne znaju o čemu se radi, kažu zovite Beokom servis. Beokom servis, kaže nisu nadležni, da zovem centralu. Zovem centralu, insistiram da me prebace na nekoga ko ima informaciju. Prebacuju me na Sekretarijat za investicije, gde takodje ne znaju o čemu se radi, no fina žena kaže da će proveriti pa sa će mi javiti”, izveštava Veselinović o svojim naporima da prisustvuje javnom nadmetanju.

Posle još nekoliko poziva, uključujući i kabinet gradonačelnika, ispostavlja se da je nadležan Sekretarijat za imovinu, i da je nadmetanje ipak javno.

Dobricu Veselinovića obezbeđenje, uz izvinjenje, pušta u “malu salu” u kojoj bi trebalo da se održi nadmetanje.

“Nema pristiglih ponuda za ‘Beograđanku’, pa su iz Sekretarijata za imovinu i pravne poslove odlučili da se javno nadmetanje ni ne održi. Zašto niko nije obavestio javnost, saznaćemo u sledećoj epizodi”, objavio je Dobrica Veselinović.

Podsetimo da je Grad Beograd 15. jula ponudio na prodaju deo Palate Beograd, popularne “Beograđanke” po početnoj ceni od 20,6 miliona evra.

Ukupno je ponuđeno više od 19 hiljada kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Potencijalni kupci morali su da se obavežu da će u roku od tri godine da izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Tagovi: Beograđanka, Ne da(vi)mo Beograd, Dobrica Veselinović
PROČITAJ I OVO
Hotel Splendid u Beogradu prodat za 2,35 miliona evra
PRODAJA
Hotel Splendid u Beogradu prodat za 2,35 miliona evra
BEOGRAD - Hotel Splendid u Beogradu prodat je danas na javnom nadmetanju za 278 miliona dinara (oko 2,35 miliona evra) ponuđaču DT properties iz Beograda.
Šta je održiva gradnja i zašto predstavlja inovaciju u infrastrukturi
INOVACIJE
Šta je održiva gradnja i zašto predstavlja inovaciju u infrastrukturi
BEOGRAD - Termin održiva gradnja se odnosi na izgradnju objekata koju su u velikoj meri povezani sa prirodom, pa se iz tog razloga ovaj način izgradnje naziva i “zelena” gradnja.
Korona pokrenula val prodaje hotela u Španjolskoj
HOTELI
Korona pokrenula val prodaje hotela u Španjolskoj
MADRID - Broj hotela u Španjolskoj oglašenih na prodaju bio je u listopadu gotovo za petinu veći nego u ožujku, na početku pandemije koronavirusa, a većina njih nalazi se u poznatim turističkim destinacijama, objavio je u petak portal za nekretnine.
Padaju cijene stanova u Hong Kongu
TREND
Padaju cijene stanova u Hong Kongu
HONG KONG - Četvrti val virusa dovest će do dodatnog smanjenja cijena nekretnina u jednom od najskupljih gradova na svijetu, procjenjuju stručnjaci.
Obujam građevinskih radova u rujnu pet posto veći nego lani
RAST
Obujam građevinskih radova u rujnu pet posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u rujnu bio je pet posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, a u odnosu na kolovoz veći je za 3,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE