GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Projekt Kupari: Sud odbio tužbu ministra Paladine

Projekt Kupari: Sud odbio tužbu ministra Paladine
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2022 / 17:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu u utorak je nepravomoćno odbio tužbeni zahtjev ministra graditeljstva Ivana Paladine koji je za svoj 10 postotni udjel u projektu Kupari tražio 67.5 milijuna kuna od singapurske hotelske grupacije koja mu je za udjel nudila 5.3 milijuna kuna.

U obrazloženju presude navodi se da desetpostotni udjel ministra graditeljstva Ivana Paladine u projektu Kupari vrijedi 5.3 milijuna kuna, a ne više desetaka milijuna koliko je tražio od singapurske hotelske grupacije protiv koje je pokrenuo spor.

Presuda je donesena nakon glavne rasprave održane krajem travnja kada je ovlaštena sudska vještakinja iznijela dvije varijante procjene vrijednosti ministrova udjela, jednu od dvadeset, a druga od 5.3 milijuna kuna koliko je singapurski suvlasnik koji drži i preostalih 90 posto bio spreman i platiti.

''Moji klijenti, društvo HPL Singapur, imatelji 90 posto udjela u društvu Kupari luxury hotels d.o.o., zadovoljni su ovakvom presudom. Smatraju kako je nakon provedenog postupka sud jedino i mogao donijeti ovakvu presudu'', kazao je za Hinu odvjetnik Fran Olujić.

Dodao je i kako ministar Paladina kao tužitelj nije dokazao da bi ga drugi suvlasnik - HPL Singapur onemogućavao u njegovim vlasničkim pravima, odnosno da nije dokazao pretpostavke za tužbu.

''Ono što je još bitno za istaknuti je da je sud zauzeo stav da bi u slučaju da je tužitelj i dokazao ove pretpostavke njegov poslovni udio vrijedio 5.3 milijuna kuna a ne 67.5 milijuna kuna koliko je tužbom tražio. Moji klijenti su mu i prije ove presude, i sada, spremni platiti 5.3 milijuna kuna za njegovih 10 posto jer je to razmjerna vrijednost cijene po kojoj su kupili i preostalih 90 posto“, kazao je Olujić.

Vladimir Batarelo iz odvjetničkog društva BDV koje zastupa ministra Paladina kazao je da je iznenađen odlukom suda.

"To je odluka koja nas je iznenadila. Nismo ju očekivali jer na određen način otklanja od postojeće prakse Visokog trgovačkog suda", kazao je Batarelo.

Ranije je novinarima rekao da je za određivanje vrijednosti udjela "mjerodavan trenutak podnošenja tužbe, a to je siječanj 2020. godine". "Bilo koje drugo tumačenje suda bi nas iznenadilo i bilo bi odmak od postojeće sudske prakse", rekao je odvjetnik.

Paladina je kada je postao ministar prenio sva svoja upravljačka prava, a u medijima je isticao da ni na kakav način ne želi sudjelovati u projektu Kupari.

Tagovi: Kupari, projekt Kupari, Ivan Paladina, Fran Olujić
PROČITAJ I OVO
Izdavanje nekretnina: Kakve nekretnine je najisplativije izdavati?
PREPORUKE
Izdavanje nekretnina: Kakve nekretnine je najisplativije izdavati?
ANALIZA - Izdavanje nekretnina potpada pod kategoriju najmudrijih životnih investicija - na ovaj način vi izrađujete neku vrstu sigurnosne finansijske mreže putem pasivnog priliva novca kao dodatnog izvora zarade. Međutim, neretko se javlja nedoumica oko pitanja koje su nekretnine najisplatljivije za izadavanje?
U travnju obujam građevinskih radova 4,6 posto veći nego lani
RAST
U travnju obujam građevinskih radova 4,6 posto veći nego lani
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u travnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 4,6 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a za 1,1 posto u odnosu na ožujak ove godine.
HGK pozdravlja donošenje zaključka o cijenama građevinskih materijala i proizvoda
REAKCIJE
HGK pozdravlja donošenje zaključka o cijenama građevinskih materijala i proizvoda
ZAGREB - Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) pozdravili su zaključak o ublažavanju posljedica globalnog poremećaja na tržištima građevinskih materijala i proizvoda, koji je Vlada donijela na sjednici u utorak, istaknuvši i da građevinari takav dokument čekaju već godinu dana.
Jedan podatak Eurostata ozbiljan je problem Hrvatske, a o njemu se šuti
STANOVANJE
Jedan podatak Eurostata ozbiljan je problem Hrvatske, a o njemu se šuti
ZAGREB - U Hrvatskoj čak 36,2 posto građana živi u prenapučenim domovima, s nedovoljnim brojem soba za sve osobe u kućanstvu, što je dvostruko više od prosjeka EU u kojem 17,5 posto stanovnika živi u prenapučenim kućanstvima.
Istra: Njemački vlasnici kuća imaju dobra iskustva
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Istra: Njemački vlasnici kuća imaju dobra iskustva
PULA - Sve više Nijemaca kupuje nekretnine na moru u Hrvatskoj i onda ih iznajmljuju. I na taj način vraćaju uloženi novac. Razgovarali smo s dvojicom od njih o njihovim iskustvima s građevinarima, porezima i - korupcijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE