GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Produžen tender za izbor partnera za rekonstrukciju Sava Centra

Produžen tender za izbor partnera za rekonstrukciju Sava Centra
TENDERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2018 / 15:59
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Rok za podnošenje prijava radi osnivanja zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje Sava Centrom (prva faza) produžen je do 20. marta, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici grada Beograda. Prvobitni rok za dostavljanje ponuda isticao je danas, a u skladu sa ovim biće produžena i druga faza javnog poziva, navedeno je.

U prvoj fazi, kako je predviđeno, potencijalni partneri trebalo bi da dostave odgovarajuće dokaze o ispunjenosti uslova, dok u drugoj fazi oni, koji su prema oceni Konkursne komisije ispunili uslove, dostavljaju finansijsku ponudu, odnosno iznos ulaganja u rekonstrukciju centra, biznis plan za period od 10 godina, te plan rekonstrukcije.

Podsetimo, nakon prvog neuspelog tendera za javno-privatno partnerstvo, Grad Beograd je krajem prošle godine raspisao novi poziv za pronalazak partnera.
Javnim pozivom ponuđeno je osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kogresnim centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51% kapitala, a privatni partner preostalih 49%. Grad Beograd bi, kako je navedeno u pozivu, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom.

Pod rekonstrukcijom Sava Centra podrazumeva se kompletno renoviranje kongresne infrastrukture sa posebnim akcentom na mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

Pravo na prijave tako, imaju potencijalni partneri koji su ostvarili poslovne prihode u prethodnoj finansijskoj godini od najmanje 20 mil EUR i koji će obezbediti rukovodioce sa najmanje 10 godina iskustva, od čega 5 na poslovima upravljanja kongresnim centrom.

Na oba dosadašnja konkursa, podsetimo i na to, interesovanje za posao vredan milione evra pokazala je kompanija Delta holding u vlasništvu Miroslava Miškovića, a Živorad Vasić, potrpedednik kompanije, je tim povodom nedavno najavio da bi ova firma mogla da uloži 25 mil EUR u kongresni centar.

Prema pisanju beogradskih medija, javno preduzeće Sava Centar proteklih godina beleži ogromna dugovanja, pa samo za grejanje duguje 2,6 mil EUR, za čišćenje prostorija 500.000, a za porez na imovinu čak 4,3 mil EUR.

Tagovi: Sava Centar, Grad Beograd, Delta Holding, Miroslav Mišković
PROČITAJ I OVO
Padaju cijene stanova u Hong Kongu
TREND
Padaju cijene stanova u Hong Kongu
HONG KONG - Četvrti val virusa dovest će do dodatnog smanjenja cijena nekretnina u jednom od najskupljih gradova na svijetu, procjenjuju stručnjaci.
Obujam građevinskih radova u rujnu pet posto veći nego lani
RAST
Obujam građevinskih radova u rujnu pet posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u rujnu bio je pet posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, a u odnosu na kolovoz veći je za 3,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
ECB očekuje utjecaj pandemije na cijene stambenih nekretnina
OČEKIVANJA
ECB očekuje utjecaj pandemije na cijene stambenih nekretnina
FRANKFURT - Cijene stambenih nekretnina u eurozoni naći će se pod pritiskom jer će zbog koronarecesije ljudi ostajati bez posla i povjerenje potrošača će slabiti, upozorila je u srijedu Europska središnja banka (ECB) u najnovijem izvješću.
Končar EI prodaje zgradu u centru Beograda
PRODAJA
Končar EI prodaje zgradu u centru Beograda
ZAGREB - Končar EI objavio je prodaju zgrade u svom vlasništvu u samom centru Beograda, a javni poziv za prikupljanje ponuda traje do 21. prosinca.
Generali zakupio 2.500 četvornih metara poslovnog prostora u zagrebačkom Matrixu B
ZAKUP
Generali zakupio 2.500 četvornih metara poslovnog prostora u zagrebačkom Matrixu B
ZAGREB - GTC Group slavi još jedan uspjeh na tržištu Srednje i Istočne Europe jer je njen hrvatski ured potpisao ugovor o zakupu s Generalijem, međunarodnom osiguravajućom kompanijom, više od 2.500 kvadratnih metara modernog uredskog prostora u Matrixu B.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE