GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija

Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2021 / 19:21
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Na današnjoj sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata, jednoglasno je prihvaćen prijedlog projekta „Varteks kvart - urbana regeneracija“ te će Povjerenstvo Vladi Republike Hrvatske uputiti na usvajanje Odluku o proglašenju strateškog investicijskog projekta.

Varteks je već desetljećima u teškoj poslovnoj i financijskoj situaciji, te je negativno poslovanje financirao rasprodajom vrijedne imovine na području cijele bivše države, a prije zadnje dokapitalizacije je i prodao ili prepustio bankama najvrjedniju imovinu, robne kuće u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu. Također, nekorištene dijelove kompleksa prema ugorovu s bankama dužan je prodavati u svrhu zatvaranja preostalih kredita.

Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa d.d. i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.

Zajedno s predstavnicima varaždinskog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija, Operativna skupina obišla je područja obuhvata zone Varteksa radi sanacije, zaštite i očuvanje povijesnih sklopova sakralnih građevina, odnosno zadržavanja građevina za koje se predviđa sanacija ili rekonstrukcija s ciljem održivosti, daljnje vidljivosti i očuvanja graditeljske baštine. Ovo ima za cilj stvaranje pretpostavki za novu gradnju čime se postižu uvjeti za funkcionalnu urbanističku i arhitektonsku rekonstrukciju cijele zone.

Varteks nema namjeru sam ulagati u nekretninske projekte, nego samo prodati neoperativnu imovinu, čuvajući povijesno vrijedne nekretnine, a transakcije za neke čestice su u tijeku, kako su i prethodno obavijestili Zagrebačku burzu. Za ove transakcije Uprava je pribavila jednoglasno mišljenje NO, uključivo i predstavnike radnika.

Eventualno usvajanje projekta „Varteks kvart-urbana regeneracija“ ne bi direktno utjecalo na financijsku situaciju Varteksa, ali budućim kupcima bi omogućilo jednostavnije dobivanje dozvola, uz istovremenu zaštitu urbanističkog razvoja Grada Varaždina.

Tagovi: Varteks kvart - urbana regeneracija, Varteks
PROČITAJ I OVO
U posljednjih godinu dana interes za kupnju kuća u Zagrebu pao 10 posto
INTERES
U posljednjih godinu dana interes za kupnju kuća u Zagrebu pao 10 posto
ZAGREB - U posljednjih 12 mjeseci interes za kupnju kuća u Zagrebu pao je za 10 posto, dok je istovremeno znatno porastao interes za kuće u Gorskom kotaru, Lici i Istri, pokazuje analiza internetskog oglasnika Njuškalo objavljena u petak.
Vrijednost građevinskih radova 2020. porasla 6,8 posto
RAST
Vrijednost građevinskih radova 2020. porasla 6,8 posto
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima prošle je godine u odnosu na 2019. porasla za 6,8 posto, dok je vrijednost novih narudžbi istovremeno pala za 6,9 posto, pokazuju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
APN: Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita zaprimaju se od 29. ožujka
KREDITI
APN: Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita zaprimaju se od 29. ožujka
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srijedu je objavila oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita, u kojemu stoji da će se zahtjevi za subvencije u novom krugu zaprimati od 29. ožujka ove godine.
Ikea lansirala kućice za bijeg iz grada (VIDEO)
NOVI ISKORAK
Ikea lansirala kućice za bijeg iz grada (VIDEO)
ZAGREB - Ikea donekle promijenila svoj fokus i sada se bavi izradom sićušnih kuća.
Bivši slovenski premijer kupio kuću s pogledom na Brijune
SHOPPING
Bivši slovenski premijer kupio kuću s pogledom na Brijune
PULA - Istra je mamac za strane poduzetnike i poslovne ljude koji kupuju nekretnine za odmor, a sve ih je više koji se odlučuju i trajno preseliti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE