GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za gradnju kompleksa Žabica

Potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta za gradnju kompleksa Žabica
ZEMLJIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2022 / 08:28
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Ugovor o kupoprodaji zemljišta u središtu Rijeke za 85 milijuna kuna, između Grada Rijeke i tvrtke Rijeka Plus te kupca, tvrtke Best in Parking - Razvoj, za gradnju kompleksa Žabica, potpisan je u Rijeci.

Kompleks Žabica sastojat će se od autobusnog kolodvora s 14 perona, javne garaže s najmanje 800 mjesta i komercijalnih sadržaja na oko 8000 četvornih metara. Na natječaj za prodaju terena na trgu Žabici završen u lipnju ove godine, javio se samo jedan ponuđač, tvrtka Best in Parking - Razvoj s ponuđenom cijenom od 85 milijuna kuna. U lipnju je riječko gradsko vijeće prihvatilo gradonačelnikov prijedlog prodaje zemljišta.

Gradonačelnik Marko Filipović je u subotu tijekom potpisivanja ugovora, istaknuo da ovime počinje teći ugovorna obveza kupca da u roku od 13 mjeseci ishodi građevinsku dozvolu te u idućih dvije godine izgradi kompleks. Ovime se nastavlja niz javno-privatnih investicija u Rijeci, rekao je.

Filipović je dodao da se Best in Parking - razvoj obvezao urediti i nastavak ulice Riva, uz kompleks. Na tu prometnicu će se priključiti nastavak ceste D-403, koja će nakon dovršetka u lipnju sljedeće godine povezati riječku obilaznicu i riječku luku, uključujući kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali. Slijedi dogovor s nadležnim ministarstvom o modelu financiranja izrade projektne dokumentacije i gradnje spojne ceste do budućeg kompleksa Žabica.

"Ovo potpisivanje je točka do koje smo došli nakon mnogo promišljanja. Rijeka se tako još više otvara moru, jer će omogućiti uklanjanje parkirališta u Putničkoj obali" naveo je i dodao da otvaranju moru doprinosi i investicija u Porto Baroš, a tu su i otvaranje poslovnih pogona kompanija poput Lurssen ili Maersk.

Direktor Best in Parking – razvoj Johann Breiteneder ocijenio je da su u pregovorima o kupoprodaji i ugovoru imali izvrsne partnere te je ostvarena visoka razina suradnje. Tvrtki Best in Parking Žabica će biti peti prostor kojim upravlja u Rijeci. "Vjerujemo u Rijeku i njene razvojne mogućnosti. To je strateški vrlo važna lokacija", ustvrdio je Breiteneder.

Kompleks Žabica i okolne prometnice koje će spajati središte grada s riječkim prstenom će omogućiti rasterećenje prometa u središtu, naveo je.

Direktor tvrtke Rijeka Plus Željko Smojver rekao je da će u budućoj garaži biti osigurano 150 parkirnih mjesta za stanare i poduzetnike u središtu grada po povlaštenim cijenama, kao kompenzacija za njihova dosadašnja mjesta na parkiralištima na Putničkoj obali i Žabici.

Fotografija: www.rijeka.hr

Tagovi: Marko Filipović, kompleks Žabica, Rijeka Plus, Best in Parking - Razvoj, Grad Rijeka, Porto Baroš
PROČITAJ I OVO
Osijek: Sufinancira se obnova zapuštenih pročelja, ali izriču se i kazne
PROČELJA
Osijek: Sufinancira se obnova zapuštenih pročelja, ali izriču se i kazne
OSIJEK - Problem dugotrajno zapuštenih pročelja zgrada u Osijeku pokušava se riješiti projektima sufinanciranja njihove obnove, ali se usporedno s tim aktivnostima krenulo i s izricanjem upozorenja i kazni neodgovornim vlasnicima, doznaje se u osječkoj Gradskoj upravi.
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
HOTELI
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
PULA - Arhitektonski studio 3LHD je u ime investitora Hotel Valkane d.o.o., predao zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na području bivšeg napuštenog kamenoloma.
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
SHOPPING
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
LJUBLJANA - Pekarska tvrtka Žito, koja je u vlasništvu hrvatske kompanije Podravka, danas je s poduzetnikom Ivom Boscarolom zaključila prodaju gotovo deset hektara zemljišta u ljubljanskom BTC-u, stoji u poruci objavljenoj na internetskim stranicama tvrtke.
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
SKOK
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
ZAGREB - Na tržištu nekretnina u 2021. godini ostvareno je 133.997 kupoprodaja, što je u odnosu na 2020. godinu rast od 30 posto, pri čemu je ukupna vrijednost prodanih nekretnina iznosila 60,1 milijardu kuna, što je skok za visokih 50,1 posto, istaknuto je u petak na stručnom skupu "Tržište nekretnina Republike Hrvatske".
Britanskom tržištu nekretnina prijeti urušavanje
PRIJETNJE
Britanskom tržištu nekretnina prijeti urušavanje
LONDON - Nakon današnje intervencije Bank of Englend, dio analitičara smatra da su britanska financijska tržišta ušla u vrlo opasne vode
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE