GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pojeftinila novogradnja u Crnoj Gori

Pojeftinila novogradnja u Crnoj Gori
CIJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 10:52
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Cijene stanova u novogradnji su ove godine u Crnoj Gori u padu.

Prema najnovijim podacima Uprave za statistiku MONSTAT prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji na nivou države iznosi 876 eura. Najskuplji kvadrat je na primorju i njegova prosječna cijena je 1414 eura, a u Podgorici 1100, prenosi CDM.

"Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine iznosila je 876 evra i manja je za 21,9 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, dok je za 12,4 odsto manja u odnosu na drugi kvartal 2020. godine", navodi Monstat.

Direktan uticaj na prosečnu cenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu 2020. godine ima učešće prosečne cene m2 stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, koje je u posmatranom kvartalu bilo značajno veće u odnosu na prethodno posmatrane periode, saopšteno je.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu 2020. godine iznosila je 1100 evra, u primorskom regionu je iznosila 1414 evra, u središnjem regionu 515 evro, dok je u severnom regionu prosečna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 603 evra.

U MONSTAT-u navode da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u trećem kvartalu 2020. godine iznosila je 1109 evra, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 492 evra.

Tagovi: cijene stanova u Crnoj Gori, novogradnja u Crnoj Gori, Podgorica, crnogorski turizam, Monstat
PROČITAJ I OVO
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE