GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paliaga: Ne želimo betonizaciju Rovinja

Paliaga: Ne želimo betonizaciju Rovinja
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2022 / 08:13
Autor: SEEbiz / Glas Istre
ROVINJ - Lokalno stanovništvo mora imati prednost pred turizmom i učinit ćemo sve da mu, a ovo nije politički pamflet već doista na tome radimo, ljeti omogućimo bolju prometnu protočnost i više rezerviranih parkirnih mjesta, ističe rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga .

Ali što će ti milijuni noćenja ako u tome nema sreće, ako obični građani od toga imaju samo glavobolje. Nekima je, doduše, životni stil da se žale na sve i svašta, no činjenica je da u srpnju i kolovozu čak i najmirniji građani, dok automobilima u nepreglednim kolonama mile prema svom cilju, dođu u napast da glasno ispsuju sve goste koji su nahrupili u njihove životne sredine.

- Želimo poboljšati kvalitetu stanovanja te kroz POS-ove projekte utjecati na smanjenje cijena nekretnina za stanovnike Rovinja. Lokalno stanovništvo je ključ uspjeha. Sada uvozimo jako puno radne snage, a dugoročni cilj bi trebao biti da jedan dio lokalnog stanovništva bude dobro plaćen i sretno zaposlen u lokalnim tvrtkama, pa čak i u ugostiteljstvu i turizmu. Ne treba bježati od tih poslova, kaže Paliaga u razgovoru za Glas Istre.

- Ne bih se složio s tezom da nam orijentiranost na turizam šteti. Turizam je jedan od najvećih multiplikatora razvoja. Možda je Rovinj prije stotinjak godina bio prvenstveno industrijski orijentiran, ali i tada je bilo turizma. Kasnije smo se razvijali isključivo u turističkom smjeru. I u tome smo uspješni.

Ipak, u svemu valja zadržati mjeru.

- Ne želimo velike gradnje, jer ako sve izgradimo, sve plaže izbetoniramo, napravili smo samo štetu, zaključuje Paliaga.

Tagovi: Marko Paliaga, rovinj, betonizacija Rovinja, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE