GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paliaga: Ne želimo betonizaciju Rovinja

Paliaga: Ne želimo betonizaciju Rovinja
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2022 / 08:13
Autor: SEEbiz / Glas Istre
ROVINJ - Lokalno stanovništvo mora imati prednost pred turizmom i učinit ćemo sve da mu, a ovo nije politički pamflet već doista na tome radimo, ljeti omogućimo bolju prometnu protočnost i više rezerviranih parkirnih mjesta, ističe rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga .

Ali što će ti milijuni noćenja ako u tome nema sreće, ako obični građani od toga imaju samo glavobolje. Nekima je, doduše, životni stil da se žale na sve i svašta, no činjenica je da u srpnju i kolovozu čak i najmirniji građani, dok automobilima u nepreglednim kolonama mile prema svom cilju, dođu u napast da glasno ispsuju sve goste koji su nahrupili u njihove životne sredine.

- Želimo poboljšati kvalitetu stanovanja te kroz POS-ove projekte utjecati na smanjenje cijena nekretnina za stanovnike Rovinja. Lokalno stanovništvo je ključ uspjeha. Sada uvozimo jako puno radne snage, a dugoročni cilj bi trebao biti da jedan dio lokalnog stanovništva bude dobro plaćen i sretno zaposlen u lokalnim tvrtkama, pa čak i u ugostiteljstvu i turizmu. Ne treba bježati od tih poslova, kaže Paliaga u razgovoru za Glas Istre.

- Ne bih se složio s tezom da nam orijentiranost na turizam šteti. Turizam je jedan od najvećih multiplikatora razvoja. Možda je Rovinj prije stotinjak godina bio prvenstveno industrijski orijentiran, ali i tada je bilo turizma. Kasnije smo se razvijali isključivo u turističkom smjeru. I u tome smo uspješni.

Ipak, u svemu valja zadržati mjeru.

- Ne želimo velike gradnje, jer ako sve izgradimo, sve plaže izbetoniramo, napravili smo samo štetu, zaključuje Paliaga.

Tagovi: Marko Paliaga, rovinj, betonizacija Rovinja, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Svaki drugi stan u Hrvatskoj plaćen gotovinom: Radi li se o pranju novca?
STANOVI
Svaki drugi stan u Hrvatskoj plaćen gotovinom: Radi li se o pranju novca?
ZAGREB - Posljednje izvješće Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ekonomskog instituta Zagreb o prometu nekretninama u Hrvatskoj otkriva neke nevjerojatne podatke.
Osijek: Sufinancira se obnova zapuštenih pročelja, ali izriču se i kazne
PROČELJA
Osijek: Sufinancira se obnova zapuštenih pročelja, ali izriču se i kazne
OSIJEK - Problem dugotrajno zapuštenih pročelja zgrada u Osijeku pokušava se riješiti projektima sufinanciranja njihove obnove, ali se usporedno s tim aktivnostima krenulo i s izricanjem upozorenja i kazni neodgovornim vlasnicima, doznaje se u osječkoj Gradskoj upravi.
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
HOTELI
Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane
PULA - Arhitektonski studio 3LHD je u ime investitora Hotel Valkane d.o.o., predao zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na području bivšeg napuštenog kamenoloma.
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
SHOPPING
Boscarol od Žita kupio veliko zemljište u Ljubljani
LJUBLJANA - Pekarska tvrtka Žito, koja je u vlasništvu hrvatske kompanije Podravka, danas je s poduzetnikom Ivom Boscarolom zaključila prodaju gotovo deset hektara zemljišta u ljubljanskom BTC-u, stoji u poruci objavljenoj na internetskim stranicama tvrtke.
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
SKOK
Vrijednost prodanih nekretnina lani iznosila 60,1 mlrd kn, skok za čak 50,1 posto
ZAGREB - Na tržištu nekretnina u 2021. godini ostvareno je 133.997 kupoprodaja, što je u odnosu na 2020. godinu rast od 30 posto, pri čemu je ukupna vrijednost prodanih nekretnina iznosila 60,1 milijardu kuna, što je skok za visokih 50,1 posto, istaknuto je u petak na stručnom skupu "Tržište nekretnina Republike Hrvatske".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE