GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pale cijene najma stanova u Rijeci i Zagrebu

Pale cijene najma stanova u Rijeci i Zagrebu
NAJAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 11:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Cijene najma stanova u najtraženijim gradovima bilježe nešto niže mjesečne vrijednosti.

Najveće promjene zabilježene su na stanovima manjih površina, onih do 40 kvadrata koji su zbog velike potražnje najpodložniji trendovima promjene cijena, dok su najmanje razlike zabilježene na stanovima velikih površina, između 80 i 100 kvadrata.

Najtraženiji gradovi za najam stanova tijekom lipnja su bili Rijeka i Zagreb, a podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju pad tamošnjih cijena. Nakon njih treću je poziciju na ljestvici potražnje zauzeo Split, a tamošnje najamnine, prema riječima Jasminke Biliškov, vlasnice agencije Biliškov nekretnine, također lagano idu prema dolje.

Najviše najamnine, među najtraženijim gradovima i dalje su u Zagrebu u kojem se za najam stanova do 100 kvadrata površine u prosjeku tražilo 670 eura. Nešto jeftiniji bio je Split sa 623 eura, a slijedi ih Rijeka sa cijenom od oko 490 eura.

Unatoč tome što su stanovi za najam u Rijeci tijekom lipnja bili traženiji no u drugim gradovima, njihove su cijene lagano pale, a mjesečna razlika iznosila je 1 posto. Oglašavane najamnine tamošnjih stanova kretale su se već od 200 eura mjesečno na više. Prosječne tražene cijene kretale su se u rasponu između 360 eura- koliko su u prosjeku oglašavani oni s površinom do 40 kvadrata, i 620 eura – za one s površinom 80-100 kvadratnih metara.

Ovisno o veličini, lokaciji, uređenosti i nizu drugih faktora prosječne oglašavane vrijednosti splitskih stanova za najam na Crozilla.com kretale su se već od 350 eura do oko 1100 eura.

U agenciji Biliškov nekretnine kažu kako se na području Splita osjeti lagani pad cijena najma.

Za najam stana u splitskom Varošu koji se iznajmljuje putem agencije Biliškov tražilo se 550 eura, no cijena je pala na 400 eura, za drugi na Marjanu tražena najamnina otišla je sa 900 na 600 eura, a primjerice za dobro sređen stan od 100 kvadrata na Bačvicama tražilo se 1000 eura, no cijena najma nakon sezone spuštena je na 750 eura.

Negativna zbivanja na tržištu nekretnina uvelike su utjecala na cijene najma zagrebačkih stanova, pa ih se u lipnju na oglasniku Crozilla.com vrlo često moglo naći i jeftinije od 300 eura.

Manje stanove, 20-40 kvadrata, na zagrebačkom se području u lipnju na oglasniku Crozilla.com moglo pronaći s cijenama i od oko 260 eura, no u prosjeku su oglašavani po 430 eura, dok su najviše cijene tražene za velike stanove, a onima veličine 80-100 kvadrata prosječne su najamnine oglašavane oko 950 eura.

Sergio Serdarušić iz agencije za nekretnine Eurovilla d.o.o. kaže kako je stanje na tržištu najma i dalje stabilno. No, dodaje kako je očekivani pad cijena ipak izostao unatoč povećanju ponude i tome što ove godine u Zagrebu nema turizma.

Tagovi: najam stanova, Rijeka, Zagreb, Sergio Serdarušić, Split, Jasminka Biliškov
PROČITAJ I OVO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE