GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paladina se izuzeo od sudjelovanja u donošenju vladine odluke oko projekta Kupari

Paladina se izuzeo od sudjelovanja u donošenju vladine odluke oko projekta Kupari
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2022 / 16:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je u srijedu izmijenila Odluku o pokretanju postupka za realizaciju turističkog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka kojom se utvrđuje sastav Povjerenstva za ocjenu prijava za taj projekt, a ministar Ivan Paladina izuzeo se od sudjelovanja u odlučivanju.

Kako se navodi u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice, izmijenjena je odluka o pokretanju postupka za realizaciju tog turističkog razvojnog projekta, kojom se utvrđuje sastav Povjerenstva za ocjenu prijava po objavljenom pozivu za iskazivanje interesa kao i praćenje daljnje procedure realizacije. Predsjednikom Povjerenstva imenovan je Oleg Butković, a članovima Nikolina Brnjac, Josip Bilaver, Sanja Bošnjak, Tonči Glavina, Ivana Penić i Silvio Nardelli. Prilikom glasovanja o toj točki ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina je u skladu s člankom 9. Zakona o sprečavanju sukoba interesa deklarirao potencijalni sukob interesa te se izuzeo od sudjelovanja u donošenju odluke.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Goran Štefanić imenovan je zamjenikom stalne predstavnice RH pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, sa sjedištem u Bruxellesu, i predstavnikom Vlade RH u Odboru stalnih predstavnika vlada država članica pri Europskoj uniji u sastavu zamjenika stalnih predstavnika, na razdoblje od jedne godine, jer mu ističe dosadašnji mandat 1. srpnja 2022.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatska lutrija d.o.o. izbor Hrvoja Šimovića i Darije Radovanić za članove Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od četiri godine.

Skupštini društva Plovput d.o.o. Zaključkom se predlaže imenovanje Nenada Bugarina i Vjenceslava Pejše za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka imenovanja članova Nadzornog odbora, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Ljiljana Blažević razriješena je dužnosti predsjednice Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara te je imenovana ovlaštenicom za obavljanje poslova predsjednika Fonda, do imenovanja predsjednika na temelju provedenog javnog natječaja, a najduže do godinu dana.

Na osobni zahtjev razriješena je zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade Tena Mišetić, a novim je zamjenikom predstojnika Ureda imenovan Tomislav Leko, stoji među ostalim u priopćenju.

Tagovi: Ivan Paladina, Kupari, Nikolina Brnjac, Silvio Nardelli, Josip Bilaver, Tonči Glavina
PROČITAJ I OVO
Općini Bedekovčina odobren program zaštite i očuvanja Dvorca Poznanovec
ZELENO SVJETLO
Općini Bedekovčina odobren program zaštite i očuvanja Dvorca Poznanovec
BEDEKOVČINA - Općini Bedekovčina Ministarstvo kulture odobrilo je program zaštite i očuvanja Dvorca Poznanovec te će program sufinancirati u iznosu od 50.000,00 HRK.
Promet nekretninama raste, stanovi sve skuplji: Svaki drugi stan kupuje se za gotovinu
STANOVI I INFLACIJA
Promet nekretninama raste, stanovi sve skuplji: Svaki drugi stan kupuje se za gotovinu
RIJEKA – Inflacija sve više poprima oblik galopirajuće, sa zasad službeno izmjerenih 10,8 posto na godišnjoj razini, te najviše pogađa građane s najnižim primanjima jer je udio nužnih dobara u njihovoj košarici veći nego kod građana čija su primanja viša, a upravo su te osnovne namirnice najviše poskupjele.
Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske
INVESTICIJE
Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske
ZAGREB – Immofinanz, jedna od vodećih tvrtki za komercijalne nekretnine u ovom dijelu Europe, upravo u Hrvatskoj otvorila je svoj 101. maloprodajni park STOP SHOP.
Izdavanje nekretnina: Kakve nekretnine je najisplativije izdavati?
PREPORUKE
Izdavanje nekretnina: Kakve nekretnine je najisplativije izdavati?
ANALIZA - Izdavanje nekretnina potpada pod kategoriju najmudrijih životnih investicija - na ovaj način vi izrađujete neku vrstu sigurnosne finansijske mreže putem pasivnog priliva novca kao dodatnog izvora zarade. Međutim, neretko se javlja nedoumica oko pitanja koje su nekretnine najisplatljivije za izadavanje?
U travnju obujam građevinskih radova 4,6 posto veći nego lani
RAST
U travnju obujam građevinskih radova 4,6 posto veći nego lani
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u travnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 4,6 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a za 1,1 posto u odnosu na ožujak ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE