GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odgođena prva javna dražba za tri zgrade Jadran filma

Odgođena prva javna dražba za tri zgrade Jadran filma
DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2018 / 15:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu na zahtjev razlučnog vjerovnika odgodio je za 17. siječnja zakazanu prvu javnu dražbu za prodaju tri zgrade i dvorišta stečajnog dužnika Film distribucije d.o.o, tvrtke kojoj je osnivač Jadran film u vlasništvu Vinka Grubišića, po početnoj cijeni nešto višoj od 8,5 milijuna kuna.

U sudskom zaključku objavljenom u srijedu ne navodi se na zahtjev kojeg razlučnog vjerovnika je odgođena javna dražba, kao ni termin zakazivanja nove dražbe.

Odgoda je uslijedila nakon u prosincu objavljene prodaje dijela zgrada i nekretnine u sklopu kompleksa Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi po načelu ''viđeno-kupljeno'' u kojoj bi se isključili svi naknadni prigovori. Kako se navodilo, zakazanoj dražbi mogli su pristupiti samo zainteresirani kupci koji bi tri dana prije dražbe uplatili 100.000 kuna, a razlučni vjerovnici Film distribucije d.o.o. bili su pozvani da na vlastiti trošak oglas o prodaji nekretnina objave u medijima.

Potencijalni kupac nekretnina bio je obvezan platiti sve poreze i pristojbe, ali se navodilo da bi mogao preuzeti sve nekretnine slobodne od svih tereta i zabilježbi ''osim zabilježbe da kod upisa tri zgrade sagrađene na toj katastarskoj čestici nije priložena građevna i uporabna dozvola''.

Poziv na javnu dražbi uslijedio je nakon izvješća stečajnog upravitelja Film distribucije u kojem se ističe da je na navedim nekretninama upisano više zabilježbi Hrvatske poštanske banke u ukupnom iznosu od oko osam milijuna kuna, ali i zabilježba Dinke Grubišić od 2,5 milijuna kuna.

Vinko Grubišić je, nakon objave vijesti o zakazanoj javnoj dražbi, u medijima isticao kako je riječ o tvrtki-kćeri, o ''dva do tri posto njihova ukupnog kapitala'' te da nikako nije riječ o stečaju Jadran filma.

Kazao je i kako će tu tvrtku spasiti, odnosno kako razmatra što je ekonomski isplativije, ali i da će ''sigurno naći rješenje''.

Tvrtka Film distribucija je osnovana 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, osnivač joj je Jadran film Vinka Grubišića. Stečajni postupak te tvrtke kojoj je kao prvi predmet poslovanja navedeno upravljanjem nekretninama bio je otvoren u svibnju ove godine zbog duga od oko 1,7 milijuna kuna, a prema posljednje predanim informacijama o poslovanju prošlu je godinu završila bez prijavljenih prihoda i s 225.000 kuna gubitka, značajno manje od gubitka u 2015. u iznosu od čak 4,3 milijuna kuna.

Tagovi: Jadran film, Vinko Grubišić
PROČITAJ I OVO
Fond za zaštitu okoliša: Zbog tehničkih poteškoća sustav ePrijave nije dostupan
PROBLEMI
Fond za zaštitu okoliša: Zbog tehničkih poteškoća sustav ePrijave nije dostupan
ZAGREB - Iz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u četvrtak su izvijestili da ima tehničkih poteškoća sa zaprimanjem prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća koje je trebalo početi jutros te su se ispričali građanima što sustav ePrijave nije dostupan.
Istarska županija postala vlasnik domova za starije u Puli, Novigradu i Raši
DOMOVI
Istarska županija postala vlasnik domova za starije u Puli, Novigradu i Raši
PULA - Svečanim potpisivanjem ugovora o prijenosu prava (su)vlasništva, koji su potpisali istarski župan Boris Miletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar, Istarska županija u utorak je postala vlasnik triju domova za starije u Puli, Novigradu i Raši, čiji je i osnivač.
U kolovozu 8,9 posto više građevinskih dozvola nego lani
GRAĐEVINA
U kolovozu 8,9 posto više građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj su u kolovozu izdane 804 građevinske dozvole, što je 8,9 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, objavio je u utorak Državni zavod za statistiku (DZS).
Cijene stambenih objekata 6,5 posto više nego lani
TREND
Cijene stambenih objekata 6,5 posto više nego lani
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom tromjesečju ove godine bile su za 6,5 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Dva faktora utječu na rast cijena nekretnina u Zagrebu
RAST CIJENA
Dva faktora utječu na rast cijena nekretnina u Zagrebu
ZAGREB - Zagreb je jedno od najposjećenijih turističkih odredišta u Hrvatskoj stoga je bio idealan grad za iznajmljivanje dnevnih apartmana, ali i za visoke cijene nekretnina, naročito u središtu metropole.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE