GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obrasci za nekonstrukcijsku obnovu u Zagrebu zaprimaju se do nedjelje

Obrasci za nekonstrukcijsku obnovu u Zagrebu zaprimaju se do nedjelje
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2021 / 09:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Do nedjelje se u Fondu za obnovu zaprimaju obrasci za iskaz interesa za provedbu organizirane obnove nekonstrukcijskih elemenata zgrada na području Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, piše u subotu Večernji list.

Obnova nekonstrukcijskih elemenata obuhvaća popravak ili uklanjanje i ponovnu izvedbu oštećenih dimnjaka, krovnih vijenaca i parapeta, balkonskih ogradnih zidova, kao i zabatnih zidova na tavanu ili u potkrovlju. Uključuje i popravak krovišta, zamjenu dijelova pokrova, popravak ili zamjenu dijelova krovne limarije i krovnih prodora, popravak krovne izolacije te popravak dizala i stubišta.

Fond za obnovu raspisao je javni poziv u svrhu ubrzanja obnove, procjene troškova i opsega poslova, a odnosi se na upravitelje zgrada ili predstavnike suvlasnika višestambenih zgrada i stambeno-poslovnih zgrada te vlasnike/suvlasnike poslovnih zgrada i obiteljskih kuća koji još uvijek nisu izveli radove sanacije spomenutih radova, a objekti su im u preliminarnom pregledu označeni kao U1 (uporabljivo bez ograničenja) ili U2 (uporabljivo s preporukom).

Na temelju zaprimljenih prijava po javnom pozivu za iskaz interesa Fond za obnovu će, nakon što jedinice lokalne i regionalne samouprave utvrde redoslijed i prioritete, pozvati osobe pogođene potresom na potpisivanje ugovora kojim će se regulirati međusobna prava i obveze u postupku nekonstrukcijske obnove.

Ovo ne znači da će oni koji su “promašili” rok za prijavu ostati bez obnove jer će biti raspisani i novi javni pozivi, ali prema ovom će se preliminarnom popisu krenuti u prvi val organizirane obnove.

Očekuje se da bi se do nedjelje moglo u postupak obnove uvesti oko tisuću stambenih i poslovnih zgrada te obiteljskih kuća.

Na temelju prijava ide se u potpisivanje ugovora s predstavnicima stanara i vlasnicima, koji je pojednostavljen u smislu dokumentacije te je samo potreban međuvlasnički ugovor i odluka o imenovanju predstavnika suvlasnika ili ugovor o upravljanju zgradom. Nakon potpisivanja ugovora Fond će raspisati javni natječaj za izvođenje radova. Početak radova u ovom prvom valu očekuje se u siječnju ili veljači iduće godine.

Kao što su i konkretizirane vrste radova i popravci koji ulaze u nekonstrukcijsku obnovu, određena je i maksimalna cijena tih radova. Taj je iznos za nekonstrukcijsku obnovu kuće 233,83 kune po četvornom metru, a za višestambene zgrade 324,34 kune.

U Fondu ponavljaju da je riječ o javnom pozivu isključivo za zgrade sa zelenim naljepnicama te da će se javni poziv ponavljati sve dok se ne završi nekonstrukcijska obnova ili dok se ne promijeni Zakon o obnovi.

Očekuje se da će nekonstrukcijska obnova na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije koštati oko 200 milijuna kuna, piše Večernji list.

Tagovi: Obrasci za nekonstrukcijsku obnovu u Zagrebu, potres u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Pokreće se program za poboljšanje upravljanja nekretninama u vlasništvu RH
PROJEKTI
Pokreće se program za poboljšanje upravljanja nekretninama u vlasništvu RH
ZAGREB - Hrvatska pokreće program za poboljšanje upravljanja nekretninama u državnom vlasništvu, koji je podržan od strane Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i EU-a, izvijestili su u ponedjeljak iz EBRD-a.
U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani
RADOVI
U trećem kvartalu 12 posto veća vrijednost građevinskih radova nego lani
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem je tromjesečju veća za 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi za 9,1 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u petak.
Kompanija MPC Properties kupila Delta City shopping centar
AKVIZICIJE
Kompanija MPC Properties kupila Delta City shopping centar
BEOGRAD – Kompanija MPC Properties, regionalni lider u izgradnji i upravljanju nekretninama, objavila je da je kupila beogradski Delta City shopping centar
Irska pripremila 2,2 mlrd eura za obnovu kuća izgrađenih od nekvalitetnog materijala
KUĆE
Irska pripremila 2,2 mlrd eura za obnovu kuća izgrađenih od nekvalitetnog materijala
DUBLIN - Irska će osigurati 2,2 milijarde eura za popravak i obnovu kuća koje su zbog blage regulative izgrađene od nekvalitetnog građevinskog materijala, objavila je vlada.
Obradivo zemljište u Hrvatskoj najjeftinije u EU
ZEMLJIŠTE
Obradivo zemljište u Hrvatskoj najjeftinije u EU
LUXEMBOURG - Cijene obradivog poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj bile su u 2020. godini najniže u Europskoj uniji, a čelo ljestvice drži Nizozemska gdje su bile više od 20 puta veće, pokazalo je u utorak izvješće europskog statističkog ureda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE