GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ništa od projekta zagrebačkog Manhattana

Ništa od projekta zagrebačkog Manhattana
PROŠLI ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2020 / 20:50
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Kako se čini, od projekta "Zagreb City" ili "zagrebački Manhattan", za koji je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s arapskim investitorom Mohamedom Alabbarom iz tvrtke Eagle Hills Properties potpisao Memorandum o razumijevanju, neće biti ništa.

- Rok iz Memoranduma za realizaciju je istekao, bilo je to u rujnu, i što se dogodilo? Otkako je taj dokument potpisan, govorimo da je taj Memorandum neobvezujući, pa se ništa nije dogodilo niti kad su rokovi prošli. Podloga za realizaciju samog projekta bile su izmjene GUP-a, koje nisu prošle - rekla je Jutarnjem listu Mirka Jozić, pročelnica zagrebačkoga Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, koja smatra da je šteta da taj projekt nije zaživio.

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis kaže da izmjene GUP-a nisu prošle na sjednici Gradske skupštine i da je tada projekt stao.

- Otada se po tom pitanju nije događalo ništa novo, a neke možda buduće izmjene GUP-a ovisit će opet o Skupštini - kaže Rovis.

U Memorandumu je navedeno da "za provedbu Predložene transakcije moraju biti ispunjene obveze Partnera: (a) navedene u stavku 5.2, u roku od osam (8) mjeseci od potpisivanja ovog Memoranduma s mogućnošću produljenja tog roka od šest (6) mjeseci koji ugovorene strane uzajamno obnove ili produlje pisanim sporazumom ugovorenih strana, i (b) navedene u stavku 5.2 regulirat će se posebnim ugovorom u kojem će se odrediti detaljni rokovi".

Sve to definirano je u Memorandumu potpisanom u ožujku 2019., a riječ je o dokumentu čiji su sadržaj zagrebački čelnici držali u tajnosti, sve dok ih oporbeni zastupnici nisu počeli tražiti na uvid te nakon čega je stvoren i pritisak javnost, pa je dokument u konačnici objavljen.

Podsjetimo da je objekt trebao biti urbana transformacija jednog od najvrednijih gradskih strateških prostora, onog između rijeke Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana.

- Nije realno očekivati da će se taj projekt ikad više nastaviti, posebno nakon što su izmjene GUP-a tako gromoglasno propale - kaže Tomislav Tomašević.

Anka Mrak Taritaš isto tako misli da od tog projekta neće biti ništa, a posebno zato što u međuvremenu gradski čelnici nisu po tom pitanju ništa poduzeli.

Tagovi: zagrebački Manhattan, Eagle Hills, Ivica Rovis, Tomislav Tomašević, Milan Bandić, Mirka Jozić, Zagrebački velesajam
PROČITAJ I OVO
Fond za zaštitu okoliša: Zbog tehničkih poteškoća sustav ePrijave nije dostupan
PROBLEMI
Fond za zaštitu okoliša: Zbog tehničkih poteškoća sustav ePrijave nije dostupan
ZAGREB - Iz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u četvrtak su izvijestili da ima tehničkih poteškoća sa zaprimanjem prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća koje je trebalo početi jutros te su se ispričali građanima što sustav ePrijave nije dostupan.
Istarska županija postala vlasnik domova za starije u Puli, Novigradu i Raši
DOMOVI
Istarska županija postala vlasnik domova za starije u Puli, Novigradu i Raši
PULA - Svečanim potpisivanjem ugovora o prijenosu prava (su)vlasništva, koji su potpisali istarski župan Boris Miletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar, Istarska županija u utorak je postala vlasnik triju domova za starije u Puli, Novigradu i Raši, čiji je i osnivač.
U kolovozu 8,9 posto više građevinskih dozvola nego lani
GRAĐEVINA
U kolovozu 8,9 posto više građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj su u kolovozu izdane 804 građevinske dozvole, što je 8,9 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, objavio je u utorak Državni zavod za statistiku (DZS).
Cijene stambenih objekata 6,5 posto više nego lani
TREND
Cijene stambenih objekata 6,5 posto više nego lani
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom tromjesečju ove godine bile su za 6,5 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Dva faktora utječu na rast cijena nekretnina u Zagrebu
RAST CIJENA
Dva faktora utječu na rast cijena nekretnina u Zagrebu
ZAGREB - Zagreb je jedno od najposjećenijih turističkih odredišta u Hrvatskoj stoga je bio idealan grad za iznajmljivanje dnevnih apartmana, ali i za visoke cijene nekretnina, naročito u središtu metropole.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE