GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ništa od projekta zagrebačkog Manhattana

Ništa od projekta zagrebačkog Manhattana
PROŠLI ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2020 / 20:50
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Kako se čini, od projekta "Zagreb City" ili "zagrebački Manhattan", za koji je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s arapskim investitorom Mohamedom Alabbarom iz tvrtke Eagle Hills Properties potpisao Memorandum o razumijevanju, neće biti ništa.

- Rok iz Memoranduma za realizaciju je istekao, bilo je to u rujnu, i što se dogodilo? Otkako je taj dokument potpisan, govorimo da je taj Memorandum neobvezujući, pa se ništa nije dogodilo niti kad su rokovi prošli. Podloga za realizaciju samog projekta bile su izmjene GUP-a, koje nisu prošle - rekla je Jutarnjem listu Mirka Jozić, pročelnica zagrebačkoga Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, koja smatra da je šteta da taj projekt nije zaživio.

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis kaže da izmjene GUP-a nisu prošle na sjednici Gradske skupštine i da je tada projekt stao.

- Otada se po tom pitanju nije događalo ništa novo, a neke možda buduće izmjene GUP-a ovisit će opet o Skupštini - kaže Rovis.

U Memorandumu je navedeno da "za provedbu Predložene transakcije moraju biti ispunjene obveze Partnera: (a) navedene u stavku 5.2, u roku od osam (8) mjeseci od potpisivanja ovog Memoranduma s mogućnošću produljenja tog roka od šest (6) mjeseci koji ugovorene strane uzajamno obnove ili produlje pisanim sporazumom ugovorenih strana, i (b) navedene u stavku 5.2 regulirat će se posebnim ugovorom u kojem će se odrediti detaljni rokovi".

Sve to definirano je u Memorandumu potpisanom u ožujku 2019., a riječ je o dokumentu čiji su sadržaj zagrebački čelnici držali u tajnosti, sve dok ih oporbeni zastupnici nisu počeli tražiti na uvid te nakon čega je stvoren i pritisak javnost, pa je dokument u konačnici objavljen.

Podsjetimo da je objekt trebao biti urbana transformacija jednog od najvrednijih gradskih strateških prostora, onog između rijeke Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana.

- Nije realno očekivati da će se taj projekt ikad više nastaviti, posebno nakon što su izmjene GUP-a tako gromoglasno propale - kaže Tomislav Tomašević.

Anka Mrak Taritaš isto tako misli da od tog projekta neće biti ništa, a posebno zato što u međuvremenu gradski čelnici nisu po tom pitanju ništa poduzeli.

Tagovi: zagrebački Manhattan, Eagle Hills, Ivica Rovis, Tomislav Tomašević, Milan Bandić, Mirka Jozić, Zagrebački velesajam
PROČITAJ I OVO
Vanđelić: Već 2021. godine uložit ćemo u obnovu Zagreba dvije milijarde kuna
OBNOVA
Vanđelić: Već 2021. godine uložit ćemo u obnovu Zagreba dvije milijarde kuna
ZAGREB - "Želim da osmislimo sustav koji će biti stručan, efikasan i maksimalno transparentan te uz minimaliziranje korupcije. Obnova će biti značajan teret za našu državu i nema prostora za greške i neuspjehe".
Otvorena Galerija Beograd, najveći tržni centar regiona
ŠOPING MEKA
Otvorena Galerija Beograd, najveći tržni centar regiona
BEOGRAD - Danas je otvoren objekat Galerija Beograd u okviru projekta Beograd na vodi, a otvaranju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Neuspešna prodaja zgrade bivšeg hotela Splendid u Beogradu
BEZ UPLATE
Neuspešna prodaja zgrade bivšeg hotela Splendid u Beogradu
BEOGRAD - Prodaja zgrade bivšeg hotela "Splendid" u najstrožem centru Beograda danas je završena neuspešno jer nije bilo uplata depozita za učestvovanje u javnoj prodaji, saopštio je javni izvršitelj.
AZ mirovinski fondovi uložili 161 milijuna kuna u nekretninsku tvrtku M7 Primo
INVESTICIJE
AZ mirovinski fondovi uložili 161 milijuna kuna u nekretninsku tvrtku M7 Primo
ZAGREB - AZ mirovinski fondovi izvijestili su u četvrtak da su dokapitalizacijom vrijednom 161 milijun kuna stekli vlasnički udio od 99,9 posto u društvu za poslovanje s nekretninama M7 Primo.
Ne posustaje stanogradnja u BiH
GRADNJA
Ne posustaje stanogradnja u BiH
SARAJEVO - Rast u stanogradnji u Bosni i Hercegovini neće posustati, iako će se pod uticajem pandemije generalno manje graditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE