GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nekretnine u Osijeku među najtraženijima

Nekretnine u Osijeku među najtraženijima
OSIJEK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2021 / 10:32
Autor: SEEbiz/Crozilla
OSIJEK - Osijek je jedan od gradova za čijim nekretninama na oglasniku Crozilla.com već uobičajeno vlada iznimno velika potražnja. Nekretnine su skuplje i traženije nego lani.

Bez obzira radi li se o stanovima ili kućama, ovaj grad se redovito nalazi na ljestvici najtraženijih, smješten „uz bok“ Zagrebu i gradovima na Jadranu, od kojih se izdvaja nižim cijenama.

U travnju su se na osječkom području putem oglasnika Crozilla.com najviše pretraživali stanovi za prodaju, no velika je potražnja vlada i za tamošnjim kućama, koje su u ožujku bile traženije nego u Zagrebu i ostalim gradovima.

Potražnja za nekretninama u tom je gradu tijekom travnja bila osjetno veća no lani, a zabilježeno je čak 33 posto više pregleda no u istom mjesecu prošle godine.

Porast potražnje, obično dolazi u kombinaciji s porastom cijena, pa tako i stanovi i kuće u tom gradu tijekom travnja bilježe godišnji porast vrijednosti.
Za kvadratni metar stana u Osijeku tijekom travnja se na oglasniku za nekretnine Crozilla.com u prosjeku tražilo 988 eura što je 0,9 posto veći iznos nego u ožujku, odnosno 1,6 posto više no lani.
Tamošnje su kuće tijekom travnja u prosjeku bile 1,7 posto skuplje nego prošle godine, odnosno 3,2 posto skuplje no u istom mjesecu 2019. godine. Za njihov se kvadratni metar, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo tek 611 eura, a taj je iznos oko 38 posto manji od cijene kvadratnog metra stana.

Novogradnja je na osječkom području tijekom travnja na oglasniku za nekretnine Crozilla.com oglašavana u rasponu cijena od oko 1200 do 1600 eura po kvadratu, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1330 eura.

Kakvo je stanje na osječkom tržištu nekretnina vrlo dobro znaju oni koji su se našli u situaciji da unajmljuju, kupuju ili prodaju nekretninu. Članovi Facebook grupe Stanovi Osijek za Crozilla.com dali su svoje komentare vezane uz trenutno stanje u tom gradu.
Jedna od članica navedene grupe rekla je kako je cijena stana kojeg je prodala lani sada veća za preko 9.000 eura. Drugi su se žalili kako je na tamošnjem tržištu ponuda oskudna te nema dovoljno stanova određenih površina.

Tagovi: Osijek, Cijene kuća u osijeku, Cijene ekretnina u Osijeku, Cijene stanova u Osijeku, Slavonija, Osijek
PROČITAJ I OVO
Najskuplji kvadrat stana u Srbiji prodat u Beogradu na vodi za 8.754 evra
PROMET NEKRETNINA
Najskuplji kvadrat stana u Srbiji prodat u Beogradu na vodi za 8.754 evra

BEOGRAD - Najskuplji kvadrat stana u Srbiji i u četvrtom kvartalu prošle godine bio je u Beogradu na vodi i iznosio je 8.754 evra, a za isti stan je dato i najviše novca - 1.426.888 evra, navodi se u izveštaju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) o prometu nekretnina za poslednje lanjsko tromesečje.

Hrvatska Asura grupa preuzima održavanje najvećeg shopping malla u Sjevernoj Makedoniji
EAST GATE MALL SKOPJE
Hrvatska Asura grupa preuzima održavanje najvećeg shopping malla u Sjevernoj Makedoniji
SKOPJE - ASURA Facility Management d.o.o.e.l. Skopje, članica hrvatske ASURA Grupe, potpisala je danas u Skopju Ugovor o uslugama upravljanja objektom EAST GATE MALL SKOPJE, najvećim shopping mallom ne samo u Sjevernoj Makedoniji, nego među najvećima i u Jugoistočnoj Europi.
Obujam građevinskih radova porastao 12. mjesec za redom
RAST
Obujam građevinskih radova porastao 12. mjesec za redom

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u svibnju je bio 15,9 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u odnosu na travanj manji za 0,1 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku objavljeni u srijedu (DZS).

Check24: Apartmani u Hrvatskoj drastično poskupjeli
USPOREDBE
Check24: Apartmani u Hrvatskoj drastično poskupjeli
BERLIN - Nagrađivani njemački portal Check24, koji se bavi usporedbom cijena, nedavno je objavio da su cijene smještaja ovog ljeta skočile u usporedbi s onima iz 2019.
Ministarstvo prostornog uređenja i dalje financira najamnine za stradale u potresu
JAVNI POZIV
Ministarstvo prostornog uređenja i dalje financira najamnine za stradale u potresu
ZAGREB - Ministarstvo prostornoga uređenja u utorak je objavilo javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba te Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE