GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neboder u Pekingu prodan online za 734 milijuna dolara

Neboder u Pekingu prodan online za 734 milijuna dolara
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2019 / 08:26
Autor: 734 miliona dolara
PEKING - Neboder u Pekingu s 39 katova, koji je oduzet odbjeglom milijunašu, prodat je za 734 milijuna dolara na online aukciji.

Neboder nadahnut zmajevima, s pretjeranim vijencem i ispunjenim gornjim nivoima, ima neobičnu priču.

Smješten na manje od pola milje od ikoničnog stadiona Ptičje gnijezdo, toranj visok 629 stopa završen je 2008. u četvrti izgrađenoj za Olimpijadu u Pekingu te godine. No, 2016. vlasti su oduzele vlasništvo nad neboderom kompaniji za nekretnine koju je kontrolirao prognani kineski milijarder Guo Wengui. Sud u Pekingu je zatim stavio zgradu na aukciju na web stranicu koju vodi gigant za e-trgovinu, Alibaba.

Guo Wengui-ja, za kojega se tvrdi da je kriv za korupciju i živi u SAD-u od 2014. godine, kineske vlasti traže zbog niza optužnica, uključujući prevaru i primanje mita. Mnogu njegovu imovinu vlada u Kini je zamrznula ili vratila u posjed.

Imovina je na kraju prodata za nešto manje od 5,19 milijardi juana (734 milijuna dolara), samo 5 milijuna juana (708.000 dolara) iznad početne ponude.

Samo su se dva ponuđača prijavila za sudjelovanje na aukciji, iako je više od 150.000 ljudi registrirano za gledanje prodaje online.

Kupac je identificiran kao pekinška kompanija za imovinu Yucheng Zhiye, navodi se u objavi matične kompanije BBMG Corporation.

Tagovi: Ptičje gnijezdo, Peking, Guo Wengui, Alibaba
PROČITAJ I OVO
BIG CEE preuzeo logističko-distributivni kompleks kompanije Kuehne+Nagel
LOGISTIKA
BIG CEE preuzeo logističko-distributivni kompleks kompanije Kuehne+Nagel
BEOGRAD - Najmoderniji logistički kapaciteti kompanije u Srbiji se danas prostiru na 17.000 kvadrata prostora u dugoročnom zakupu, i nalaze se u industrijskoj zoni Beograda, na granici Dobanovaca i Ugrinovaca.
Propala prodaja Beograđanke
NADMETANJE
Propala prodaja Beograđanke

BEOGRAD - Aktivista Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović odlučio je da prisustvuje javnom nadmetanju za prodaju dela čuvene zgrade "Beograđanka", ali se ispostavilo da cela stvar i nije tako "javna" kako je gradska vlast navela u saopštenju.

Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne
PRODAJA
Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne
PULA - Stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak potvrdio je pokretanje dva postupka vezana uz prodaju imovine brodogradilišta i pozvao Ministarstvo financija i ostale državne vjerovnike da se u narednih 30 dana izjasne žele li pokretnine na kojima imaju razlučna prava preuzeti i unijeti u temeljni kapital nove tvrtke Uljanik Brodogradnje 1856, kako je to preporučila Vlada, ili će se naplatiti njihovom prodajom.
U svibnju godišnji pad obujma građevinskih radova 2,2%
TREND
U svibnju godišnji pad obujma građevinskih radova 2,2%
ANALIZA - Pokazatelj poslovnog optimizma u građevinarstvu se prema podacima HNB-a u drugoj polovici 2019. i početku 2020. kretao na najvišim razinama od 2008. godine (u rasponu od 112 do 118), dok je u lipnju bio na razini od 102,3.
Prodaja stanova drastično pala, traže se stanovi u novijim kvartovima
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Prodaja stanova drastično pala, traže se stanovi u novijim kvartovima
ZAGREB - Interes za nekretnine jako je velik bez obzira na situaciju, posebno za stanovima u novijim kvartovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE