GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najskuplji kvadrat stana u Srbiji prodat u Beogradu na vodi za 8.754 evra

Najskuplji kvadrat stana u Srbiji prodat u Beogradu na vodi za 8.754 evra
PROMET NEKRETNINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2021 / 13:35
Autor: SEEbiz/Politika

BEOGRAD - Najskuplji kvadrat stana u Srbiji i u četvrtom kvartalu prošle godine bio je u Beogradu na vodi i iznosio je 8.754 evra, a za isti stan je dato i najviše novca - 1.426.888 evra, navodi se u izveštaju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) o prometu nekretnina za poslednje lanjsko tromesečje.

Osim ovog stana, još 12 najskupljih stanova po kvadratu takođe je prodato u Beogradu na vodi.

Kada je reč o starogradnji, najviše je plaćen kvadrat u Ulici Kralja Petra, u opštini Stari grad, 4.452 evra, a najviše novca za stan u starogradnji izdvojeno je za stan u Francuskoj ulici u istoj opštini, za koji je plaćeno 400.000 evra.

I najskuplji kvadrat poslovnog prostora prodat je u Starom gradu, najskuplji kvadrat garažnog prostora u novogradnji u kompleksu Novi Dorćol, a u starogradnji u Golsvordijevoj ulici u opštini Vračar, dok su najskuplje kuće bile u beogradskoj opštini Savski venac, preneo je Tanjug.

Kada je reč o načinu plaćanja, preovlađivalo je plaćanje kešom.

Najveći udeo gotovinskog plaćanja bio je u Kragujevcu, 80 odsto, a u Beogradu i Novom Sadu 76 i 77 procenata.

Prema izveštaju RGZ, ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nekretnina iznosio je više od 1,3 milijarde evra pri čemu se 54 odsto novca odnosilo na promet stanova.

Najviše su se prodavali stanovi, gde je zabeleženo blizu 4.000 mesečnih kupoprodaja.

Stanovi su činili oko 29 odsto prodaja nekretnina u četvrtom tromesečju 2020.

Prodato je ukupno 2.000 stambenih objekata, što u poređenju sa istim kvartalom pre godinu dana, predstavlja povećanje od 21,7 odsto.

Opao je promet vikendica u odnosu na treći kvartal 2020. i to za 29,5 odsto ali je prodaja vikendica u odnosu na četvrto tromesečje 2019. bila veća za 42,1 procenat.

Što se poljoprivrednog zemljišta tiče mesečno je beleženo oko 2.200 kupoprodaja, dok je kod građevinskog zemljišta bilo oko 2.600 kupoprodaja.

Inače, tokom četvrtog kvartala su javni beležnici i osnovni sudovi Republičkom geodetskom zavodu dostavili 44.742 ugovora, a broj registrovanih ugovora o prometu bio je veći za 2.996 u odnosu na isti kvartal 2019. godine.

Tagovi: nekretnine, srbija, beograd na vodi, najskuplji kvadrat
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE