GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medved: Angažirana tvrtka za postavljanje kontejnerskog naselja u Petrinji

Medved: Angažirana tvrtka za postavljanje kontejnerskog naselja u Petrinji
NASELJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 11:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Angažirana je tvrtka koja će danas početi s dobavom materijala i radovima na postavljanju stambeno-poslovnog kontejnerskog naselja u Petrinji, rekao je u utorak načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.

Medved je to izjavio u emisiji "Hrvatski radio za Banovinu", istaknuvši da je Stožer odobrio angažiranje te tvrtke, nakon što je Hrvatska vojska sanirala stanje na zemljištu gdje će biti kontejnersko naselje te su obavljeni svi administrativni i urbanistički planovi.

"Imamo osigurane kontejnere i onog trenutka kad se odrade ovi nužno potrebni radovi bit će postavljeni i kontejneri onako kako smo dogovorili s Gradom Petrinjom", kazao je.

Na taj će se način, dodao je, stvoriti preduvjeti da ljudi, koji su u gradu izgubili svoje domove ili su oštećeni i ne mogu u njima boraviti, imaju mogućnost u neposrednoj blizini boraviti u kontejnerima ili mobilnim kućicama.

Do kraja tjedna tvrtka za uklanjanje urušenih objekata

Medved je najavio da slijede i sve administrativne radnje potrebne za uklanjanje objekata koji su stradali u potresu, poglavito onih koji svojom narušenom statikom ugrožavaju sigurnost ljudi.

U tom smislu, do kraja ovoga tjedna u taj proces uvest će se tvrtka koja će odmah početi s uklanjanjem tih objekata, odvoženjem materijala na unaprijed definirane lokacije, uz poštivanje zakonskih odredi i izradu elaborata te prikupljanje suglasnosti ako je riječ o privatnim objektima.

Medved je istaknuo kako će se kod uklanjanja i odvoženja voditi računa o toksičnom otpadu, prije svega azbestnim pregradama i pločama, jer će se provesti razvrstavanje otpada poštujući sve zakonom definirane radnje.

"Do kraja ovog tjedna stvorili smo sve pretpostavke za početak uklanjanja kako javnih urušenih objekata, tako i privatnih. To je aktivnost koja će nam uslijediti u narednom periodu", rekao je.

Zaprimljeno 45.812 zahtjeva za pregled objekata

Iznio je podatke da je Stožer od potresa zaprimio 45.812 zahtjeva za pregled objekata, a statičari su u manje od četiri tjedna pregledali njih 25.884, odnosno 56,5 posto objekata.

Medved je kazao kako potom slijedi detaljan pregled svih objekata, poglavito njih 3063 s crvenom naljepnicom za koje je preporučeno se se u njih ne ulazi jer nisu sigurni za boravak.

"Ako su za rušenje donosit će se elaborat za njihovo rušenje i paralelno s tim radnje za njihovu obnovu", naveo je.

Izvijestio je kako je do sada u neposrednoj blizini oštećenih obiteljskih kuća instalirano 827 kontejnera i mobilnih kućica, koje su priključene na električnu mrežu.

Medved je apelirao na druge distributere električne energije da ljude koji su na Banovini pretrpjeli potres tri mjeseca oslobode plaćanja računa za struju, kako je to učinio HEP.

"Prema onome što dobivamo kao informaciju oni su voljni prihvatiti isti pristup kao što to čini HEP". naveo je Medved.

Tagovi: Tomo Medved, kontejnersko naselje, Petrinja, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
KUPNJA
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
VIROVITICA - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX sklopio je ugovor o kupoprodaji i postao vlasnikom nekretnine u poduzetničkoj zoni III na južnom rubnom dijelu Grada Virovitice u kojoj ima svoj prodajni centar od 2016. godine.
Pula: Strani investitori grade stanove na lokaciji Nova Veruda – Vidikovac
STANOVI
Pula: Strani investitori grade stanove na lokaciji Nova Veruda – Vidikovac
PULA - Pula će uskoro biti bogatija za novo stambeno naselje jer se na Vidikovcu planira izgradnja novog kompleksa nazvanog Vidikovac Residence.
U kojoj meri izbor lokacije utiče na uspeh biznisa
LOKACIJA
U kojoj meri izbor lokacije utiče na uspeh biznisa
BEOGRAD - Onog trenutka kada vlasnik određenog biznisa krene u osvajanje tržišta, mora da bude svestan koji su aspekti njegovog okruženja važni za razvoj i utiču na pozicioniranje, iako se možda na prvi pogled ne čini tako.
APN zaprimio 3.727 zahtjeva za subvencije stambenih kredita
SUBVENCIJE
APN zaprimio 3.727 zahtjeva za subvencije stambenih kredita
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) do 5. svibnja zaprimila je 3.727 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita, a iz agencije su u srijedu izvijestili da će u ovom krugu zahtjeve zaprimati do 14. svibnja.
Čačić potvrdio da se urušio dio terase te je oštećen zid na njegovoj nekretnini u centru Dubrovnika
POTVRDA
Čačić potvrdio da se urušio dio terase te je oštećen zid na njegovoj nekretnini u centru Dubrovnika
VARAŽDIN - Varaždinski župan Radimir Čačić potvrdio je u srijedu da se urušio dio terase te je oštećen zid na njegovoj nekretnini u centru Dubrovnika, pa je već angažiran izvođač na postavljanju skela i osiguranju tog prostora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE