GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luštica Bay: Počeli radovi na prvom golf terenu u Crnoj Gori

Luštica Bay: Počeli radovi na prvom golf terenu u Crnoj Gori
GOLF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2017 / 18:01
Autor: SEEbiz
TIVAT - Radovi na prvoj fazi izgradnje Luštica Bay golf terena, prvog u Crnoj Gori, već su počeli a u pitanju je grubo oblikovanje lokacija prve četiri rupe i golf vježbališta. 

„Mi smo više nego zadovoljni što možemo da saopštimo da smo preduzeli prve radove na lokaciji golf terena. Predstoji nam veoma zahtjevan posao. Grubi radovi i iskopi te formiranje golf rupa trajaće oko deset mjeseci nakon čega će uslijediti poravnavanje i finalno oblikovanje finim slojevima zemlje i finalno ozelenjavanje travnatim pojasevima. To bi, za sljedeću sezonu trebalo da obezbijedi objekat standardne golf akademije na dosadašnjem vježbalištu i na lokacijama prve faze razvoja golf terena“, saopštio je novinarima tokom jučerašnjeg obilaska Luštica Bay-a izvršni direktor Daren Gibson /Darren Gibson/.

Prvi crnogorski golf teren u luksuznom gradu u izgradnji Luštica Bay projektovao je legendarni golfer i renomirani arhitekta golf terena Geri Plejer /Gary Player/ čiji portfolio broji preko 300 projekata u 35 država na pet kontinenata. Prilikom kreiranja jedinstvenih terena od čije ljepote zastaje dah kompanija i njen osnivač poštuju životnu sredinu. Geri Plejer Dizajn veoma vodi računa da se prilikom izgradnje terena uklanjaju minimalne količine zemlje, zaštiti divlji svijet i postojeći ekosistemi, obnovi i/ili dosadi autohtoni biljni materijal i poštuju uspostavljene lokalne ekološke smjernice. To su sve vrijednosti koje su u filozofiji brenda Luštica Bay. Uz vrhunski takmičarski golf teren, dvije marine svjetske klase, sedam luskuznih hotela, vile, porodične kuće, apartmane i Central kao žilu kucavicu i mjesto jedinstvenog noćnog života i zabavu, Luštica Bay će imati sve ono što se očekuje od najboljih evropskih destinacija. Upravo će Central, prema riječima Slavice Milić iz marketinga Luštica Development, činiti administrativno i komercijalno jezgro čitavog grada planirano da ponudi najvišu koncentraciju trgovačkih, kulturnih i javnih objekata, među kojima su i medicinska ustanova i škola.

„Kao grad, Luštica Bay će imati nekoliko naselja izmedju kojih ce biti sacuvani postojeci zeleni pojasevi. Gradsko jezgro će predstavljati Luštica Bej Central kao žila kucavica kompleksa, sa planiranih do 3,5 hiljade stanovnika, od čega se predvidja oko 1000 stalnih. Luštica Bay Central će imati više od 20 hiljada metara kvadratnih javnih površina i zona za slobodne aktivnosti za oko 95 hiljada metara kvadratnih stambene površine. Gradnja će biti podijeljena u sedam faza i planirano je da počne sljedeće godine. Ovo je cjenovno veoma konkurentan dio kompleksa jer će, za razliku od marina naselja gdje cijenu kvadratnog metra definiše lokacija na prvoj liniji od mora i luksuzni standard, u Centralu će cjenovna politika parirati regionalnom nivou cijena nekretnina“, saopštila je Milić.

Novinari su obišli Marina naselje kao dio kompleksa koji se razvija u zalivu Trašte gdje je, nakon prvih deset zgrada useljenih u 2015. godini, tokom prvog dijela ove godine izgrađeno novih 16 objekata sa 88 apartmana, čiji stanovnici polako naseljavaju kompleks. Na ključnoj poziciji šetališta uz marinu gradi se hotel Čedi Luštica Bay, kao najveći hotel sa 5 zvjezdica u Boki Kotorskoj. Prema riječima Dejana Obradovića, direktora planiranja i dizajna u Luštica Development, za tri mjeseca od početka gradnje, konstrukcija nekoliko hotelskih objekata je već izgrađena.

„Očekujemo da će hotel biti otvoren polovinom 2018. godine. Trenutno radimo na glavnoj konstrukciji hotela.Slijede fasaderski i zidarski radovi.“ rekao je Obradović.

Čedi Luštica Bay hotel imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom, te pratećim objektima. Dizajn hotela je izveden iz karakterističnih osobina sela Crnogorskog primorja, dok objedinjava kvalitet i iskustvo luksuznog ljetovališta. Kolekcija objekata je u skladu sa pejzažom i ima jaku vezu sa morem. Hotelske jedinice su pozicionirane dužinom brda. Ove zgrade su diskretno ušuškane u topografiju, sa zelenim krovovima koji će susjednim stambenim jedinicima sačuvati pogled i osjećaj prirodnog pejzaža.Većina šetališta je sačuvana za komercijalne sadržaje, ponudu hrane i pića, uključujući i jedan od dva hotelska restorana. Takođe, duž šetališta Luštica Bay Marine su smješteni administrativni I operativni servisi marine.  

Luštica Development razvija projekat novog turističkog grada Luštica Bay koji se gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu. Vijednost projekta je procijenjena na 1,1 milijardu eura, predstavlja jedinu „grinfild“ investiciju u Crnoj Gori i jednu od najvećih u ovom dijelu Evrope.

Tagovi: Luštica Bay, golf na Luštici, Darren Gibson, Luštica Development, Slavica Milić
PROČITAJ I OVO
Fina na tržište stavlja masovnu ponudu nekretnina
PRODAJA
Fina na tržište stavlja masovnu ponudu nekretnina
ZAGREB - Prodaja e-putem za dražbovatelje ide u 507 poziva tijekom sljedeća 2-3 tjedna, da bi se izbjeglo moguće informatičko zagušenje.
Hoće li Šaulovec zasjati starim sjajem?
DVORAC
Hoće li Šaulovec zasjati starim sjajem?
VARAŽDIN - Kad cestom od Varaždina, preko Beretinca krenete put Ivanca, pa skrenete pogled u zagorski breg, zabljesnut će vas vizura kao iz slikovnice. Dvorac Šaulovec, niti nekoliko je stotina udaljen od glavne ceste uzbrdo u šumi, u naselju Črešnjevo.
Kako proveriti da li je nekretnina koju kupujete zaista kvalitetna?
ANALIZA
Kako proveriti da li je nekretnina koju kupujete zaista kvalitetna?
ANALIZA - Ulaganje u nekretninu je velika investicija i zato je izuzetno važno da se pre same kupovine uverimo u njen kvalitet.
Varteks sklopio predugovor o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu
PRODAJA
Varteks sklopio predugovor o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu
VARAŽDIN - Uprava Varteksa izvijestila je o sklapanju Predugovora o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu, Zagrebačka 94.
Federacija BiH: Pala prodaja novih stanova, snižene i cijene
TREND
Federacija BiH: Pala prodaja novih stanova, snižene i cijene
SARAJEVO - U prvom kvartalu opala je prodaja novih stanova u Federaciji BiH, a što se može pripisati i uticaju koronavirusne krize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE