GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lidl u Sjevernoj Makedoniji gradi logistički centar

Lidl u Sjevernoj Makedoniji gradi logistički centar
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 08:32
Autor: SEEbiz
SKOPLJE - Premijer Republike Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, zajedno sa ministrom saobraćaja i veza Blagojem Bočvarskim i gradonačelnikom grada Skoplja Petreom Šilegovom, održao je sastanak u Vladi sa rukovodstvom renomirane nemačke kompanije "Lidl".

Na sastanku je razgovarano o novoj investiciji trgovinskog lanca "Lidl" u ovoj zemlji, za koju je kompanija već registrovana u severnoj Makedoniji.

Premijer Zaev naglasio je da su nove investicije od velike važnosti za zemlju kako bi se povećala ponuda, nova radna mjesta i poboljšala ukupnu ekonomiju. Pozdravio je pozitivne prakse koje je Lidl prepoznao u smislu tržišta rada, obuke njegovih zaposlenika i praktikovanja modernog načina poslovanja. Istovremeno, premijer Zaev naglasio je važnost daljeg unapređenja rada sa Saveznom Republikom Njemačkom, koja jeprvi trgovinski partner zemlje, i naglasio da više od 200 njemačkih investitora zapošljava više od 28.000 ljudi u Sjevernoj Makedoniji.

Uprava kompanije "Lidl", koju su predstavljali Wolf Tiedemann, član odbora direktora, Milena Dragijska, izvršna direktorica "Lidla" - Bugarska i "Lidl" - Sjeverna Makedonija, Biser Inchovski - direktor centralnih službi i Patrick Martens, direktor delegacije njemačke ekonomije u Sjevernoj Makedoniji predstavio je planove za novu investiciju u zemlji.

Uprava je istakla da kompanija planira svoju prvu investiciju u Sjevernoj Makedoniji realizirati izgradnjom vlastitog modernog logističkog centra koji će imati sve međunarodne certifikate "Lidla" i koji će služiti kao centar za opskrbu tržišnog lanca. Oprema koja će se koristiti u logističkom centru prema najmodernijim je evropskim standardima.

Na sastanku u vezi sa strategijom širenja naglašeno je da će sva tržišta koja "Lidl" planira otvoriti u zemlji biti pozicionirana u gradovima sa održivom demografskom i ekonomskom snagom.

Lidlovi planovi za ulaganja u Sjevernu Makedoniju su postizanje dugoročne, održive i odgovorne saradnje, kako sa svojim kupcima, poslovnim partnerima, tako i sa zaposlenicima, ali istovremeno djelovanje kao društveno odgovorna kompanija s odgovornošću za zaštitu okoliša. Rukovodstvo kompanije Lidl naglasilo je da se nada konstruktivnoj saradnji sa makedonskim institucijama i u budućnosti.

Tagovi: Lidl, Sjeverna Makedonija, Zoran Zaev, Blagoje Bočvarski, logistički centar
PROČITAJ I OVO
Rast građevinskih radova u Srbiji
RADOVI
Rast građevinskih radova u Srbiji
BEOGRAD – Vrednost građevinskih radova izvedenih u Srbiji u drugom ovogodišnjem kvartalu porasla je za 8,4 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama opala za 8,8 odsto u odnosu na isti lanjski kvartal, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).
Slovenija: Cijene nekretnina i dalje rastu, ali je intenzitet usporen
TRŽIŠNI TRENDOVI
Slovenija: Cijene nekretnina i dalje rastu, ali je intenzitet usporen
LJUBLJANA - Nakon prošlogodišnjeg rekordnog rasta, cijene nekretnina u Sloveniji nastavile su rasti u prvom tromjesečju, no sredinom godine, prema riječima brokera, ima naznaka zastoja trenda.
Stručnjak objasnio šta stoji iza snažnog rasta cena nekretnina u Srbiji
OBJAŠNJENJE
Stručnjak objasnio šta stoji iza snažnog rasta cena nekretnina u Srbiji
BEOGRAD – Cene nekretnina u Srbiji u poslednjih godinu dana su dosta porasle, pa cena kvadrata na periferiji Beograda sada dostiže i do 1.300 evra, dok cene novogradnje u centru grada idu do 3.500 evra po kvadratu, rekao je danas za Tanjug predsednik Upravnog odbora „Klaster nekretine“ Nenad Đorđević.
Erste planira izgraditi 15.000 stanova u Hrvatskoj
PLANOVI
Erste planira izgraditi 15.000 stanova u Hrvatskoj
ZAGREB - U bliskoj suradnji s javnim sektorom, austrijski Erste Group planira do 2030. godine u zemljama istočne Europe, uključujući i Hrvatsku, "osigurati 15.000 pristupačnih stanova i ponuditi ih za najam".
Pelješki most već je podigao cijene nekretnina
EFEKTI
Pelješki most već je podigao cijene nekretnina
ZAGREB - Očekivano, reklo bi se, cijena i prodaja građevinskog zemljišta na Pelješcu su u porastu od 2017. godine, s tim da je najveći porast prodaje zabilježen lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE