GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lidl u Sjevernoj Makedoniji gradi logistički centar

Lidl u Sjevernoj Makedoniji gradi logistički centar
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 08:32
Autor: SEEbiz
SKOPLJE - Premijer Republike Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, zajedno sa ministrom saobraćaja i veza Blagojem Bočvarskim i gradonačelnikom grada Skoplja Petreom Šilegovom, održao je sastanak u Vladi sa rukovodstvom renomirane nemačke kompanije "Lidl".

Na sastanku je razgovarano o novoj investiciji trgovinskog lanca "Lidl" u ovoj zemlji, za koju je kompanija već registrovana u severnoj Makedoniji.

Premijer Zaev naglasio je da su nove investicije od velike važnosti za zemlju kako bi se povećala ponuda, nova radna mjesta i poboljšala ukupnu ekonomiju. Pozdravio je pozitivne prakse koje je Lidl prepoznao u smislu tržišta rada, obuke njegovih zaposlenika i praktikovanja modernog načina poslovanja. Istovremeno, premijer Zaev naglasio je važnost daljeg unapređenja rada sa Saveznom Republikom Njemačkom, koja jeprvi trgovinski partner zemlje, i naglasio da više od 200 njemačkih investitora zapošljava više od 28.000 ljudi u Sjevernoj Makedoniji.

Uprava kompanije "Lidl", koju su predstavljali Wolf Tiedemann, član odbora direktora, Milena Dragijska, izvršna direktorica "Lidla" - Bugarska i "Lidl" - Sjeverna Makedonija, Biser Inchovski - direktor centralnih službi i Patrick Martens, direktor delegacije njemačke ekonomije u Sjevernoj Makedoniji predstavio je planove za novu investiciju u zemlji.

Uprava je istakla da kompanija planira svoju prvu investiciju u Sjevernoj Makedoniji realizirati izgradnjom vlastitog modernog logističkog centra koji će imati sve međunarodne certifikate "Lidla" i koji će služiti kao centar za opskrbu tržišnog lanca. Oprema koja će se koristiti u logističkom centru prema najmodernijim je evropskim standardima.

Na sastanku u vezi sa strategijom širenja naglašeno je da će sva tržišta koja "Lidl" planira otvoriti u zemlji biti pozicionirana u gradovima sa održivom demografskom i ekonomskom snagom.

Lidlovi planovi za ulaganja u Sjevernu Makedoniju su postizanje dugoročne, održive i odgovorne saradnje, kako sa svojim kupcima, poslovnim partnerima, tako i sa zaposlenicima, ali istovremeno djelovanje kao društveno odgovorna kompanija s odgovornošću za zaštitu okoliša. Rukovodstvo kompanije Lidl naglasilo je da se nada konstruktivnoj saradnji sa makedonskim institucijama i u budućnosti.

Tagovi: Lidl, Sjeverna Makedonija, Zoran Zaev, Blagoje Bočvarski, logistički centar
PROČITAJ I OVO
Korona u Puli dovela do rasta cijena nekretnina
PARADOKSI
Korona u Puli dovela do rasta cijena nekretnina
PULA - Usprkos pandemiji koronavirusa u Puli se grade novi stanovi na sve strane, između ostalog i na vrlo atraktivnim lokacijama, a cijene ne samo da ne padaju, nego rastu.
RGZ: Promet nekretnina veći za četvrtinu, novca više za 40%
RAST
RGZ: Promet nekretnina veći za četvrtinu, novca više za 40%
BEOGRAD – Na tržištu nepokretnosti Srbije tokom marta zabeležen obim prometa za četvrtinu veći nego u februaru, a vrednost sklopljenih ugovora je veća za skoro 40 procenata, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).
City Plaza od Migrosa kupila trgovački lanac Ramstore u Skoplju
SHOPPING
City Plaza od Migrosa kupila trgovački lanac Ramstore u Skoplju
SKOPLJE - Sjevernomakedonska kompanija City Plaza kupila je trgovački lanac Ramstore, koji je bio dio turskog Migrosa, a sada se zove Ramstore Makedonija.
APN u tjedan dana zaprimio 1.453 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita
SUBVENCIJE
APN u tjedan dana zaprimio 1.453 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita

ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u utorak je objavila da je u najnovijem krugu zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita već zaprimila 1453 zahtjeva.

Nikad skuplje nekretnine u Novom Sadu
RAST
Nikad skuplje nekretnine u Novom Sadu
NOVI SAD - Epidemije koronavirsa dovela je do neočekivanog rasta cena nekretnina u Srbiji, pa je tako prosečna cena u Beogradu postala veće nego u Milanu, stanovi u Novom Sadu nikad nisu bili skuplji, dok je cena kvadrata na Zlatiboru porasla za 20 odsto. U Kragujevcu, Čačku i Novom Pazaru nema značajnih promena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE