GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit

Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit
NOVI TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2021 / 08:34
Autor: SEEbiz / Dnevni avaz
MOSTAR - Nakon što su lani, tokom turističke sezone, kuće za odmor u Hercegovini, posebno u okolici Mostara, bile pravi hit za domaće turiste, posljednjih mjeseci se događa svojevrsna ekspanzija gradnje takvih objekata s neizostavnim bazenom, ali i velikim okućnicama.

Potvrđuju to i u Turističkoj zajednici (TZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u kojoj nemaju podatke o tome koliko je na području HNK, uopće, takvih kuća.

Nisu iznenađeni, kažu nam, time da je sve više onih koji se odlučuju na takve investicije, jer je, pojašnjavaju, činjenica da su u vremenu krize uzrokovane pandemijom koronavirusa prilično dobro prošli vlasnici vila i kuća za odmor.

– Definitivno se sve više grade takve kuće i vile i nije, kao do sada, uglavnom uz rijeke. Znamo da je lani bila jagma za takvim objektima i, evo, pandemija je postavila neke nove trendove kada je riječ o iznajmljivanju. Sjetimo se lanjskog "lockdowna", mnogi su za odmor sa svojim porodicama birali izoliranost i privatnost, ali, prije svega, sigurnost koju su im takvi objekti pružali, kazao je Ramiz Bašić, viši stručni saradnik u TZ HNK.

Kuće za odmor, odnosno, vile s bazenima nisu nepoznanica u turističkoj ponudi skoro cijele Hercegovine, ali su do pandemije koronavirusa takvi objekti bili rezervirani za goste dubljeg džepa.

Brojni iznajmljivači su u svojoj ponudi imali razne sadržaje i za najzahtjevnije goste, a sada se većina njih okrenula domaćim turistima s djecom.

– Turizam i diše zahvaljujući domaćim gostima, koji sa svakim sunčanim vikendom žele odmor i bijeg od zime i crnih brojki. Nekako svi vjerujemo da će ova sezona biti bolja od lanjske, ali i da će nam u većem broju ove godine doći inozemnih gostiju, ali i naše dijaspore, istakao je Bašić, piše Avaz.

Tagovi: zapadna Hercegovina, kuće za odmor, tržište nekretnina, Hercegovačko-neretvanski kanton
PROČITAJ I OVO
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
LUKSUZ
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
ZAGREB - Veznjak Reala i kapetan naše reprezentacije kupio je stan na vrhu novoizgrađene zgrade na kraju Tkalčićeve ulice, gdje su nekad bile potleušice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE