GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koper: Na ljeto počinje gradnja 120 javnih stanova za najam

Koper: Na ljeto počinje gradnja 120 javnih stanova za najam
STANOGRADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 12:52
Autor: SEEbiz
KOPER - Na području Nad Dolinskog u Kopru na ljeto započinje izgradnja dvaju naselja sa 120 javnih stanova za najam. Prvi sa 73 stana gradit će zajednički Javni stambeni fond Koper i Stambeni fond Republike Slovenije, dok će drugi sa 47 stanova graditi sam Republički fond. Do kraja godine očekuje se početak gradnje trećeg tornja s 43 stana.

Ako sve bude išlo prema planu, 120 novih stanova na području Nad Dolinsko u Olmu moglo bi se izgraditi do kraja 2022. godine. Javni stambeni fond Općine Koper Koper, zajedno s Nacionalnim fondom, trebao bi objaviti javni ugovor za izvođača radova sljedeći mjesec. Početak gradnje očekuje se u svibnju ove godine, priopćila je prije nekoliko dana općina Koper.

Vrijednost investicije, u okviru koje će Koprski i Republički fondovi izgraditi 73 javna stana za najam, procjenjuje se na više od 7,5 milijuna eura. Investiciju je podržala i Općina Koper koja je za tu namjenu osigurala komunalno opremljeno zemljište i izuzela ga od plaćanja komunalnog doprinosa.

Ljeti će također započeti gradnja drugog naselja na tom području, t. ja blok dva, u kojem će Republički stambeni fond urediti 47 javnih stanova za najam. Završetak gradnje predviđen je za kraj 2022. Uz to, Republički fond je već u postupku ishođenja građevinske dozvole za izgradnju treće kule, t. ja blok jedan, unutar kojeg će rasti dodatnih 43 stana početkom 2023. godine. Blok jedan i dva s ukupno 90 stanova s najamninom bit će namijenjeni mladim obiteljima i mladima.

Ispod svake kule predviđena je i izgradnja podnice za parkiranje, a uz blok jedan planira se urediti i manje otvoreno parkiralište, navela je također općina.

Tagovi: Koper, stanovi za najam, stanogradnja, tržište nekretnina u Sloveniji
PROČITAJ I OVO
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
TREND
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, uz stagnaciju na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova zabilježio je godišnju stopu rasta i u studenom, nastavivši trend godišnjeg rasta šesti mjesec zaredom.
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
CIGLANA
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
ZAGREB - Nakon što su srušeni dimnjaci stare zagrebačke ciglane u javnosti se aktualiziralo pitanje sudbine tog zapuštenog prostora koji je nekad bio jedan od simbola Zagreba.
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
NAJVIŠI
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
VARŠAVA - Varšavski toranj, neboder u središtu glavnog grada Poljske, postao je najviši u Europskoj uniji nakon postavljanja 80-metarske igle čime je ukupna visina zdanja premašila 310 metara, priopćio je u utorak projektant.
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
PROJEKTI
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
VARAŽDIN - Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.
Mađari ne žele otkriti što će graditi na području črnomeračke ciglane
MISTERIJ
Mađari ne žele otkriti što će graditi na području črnomeračke ciglane
ZAGREB - Pravi vlasnici su u Mađarskoj. Preko dvije tvrtke, Milend i Jorlend, svime upravlja investicijski bankar Janos Peter Bartha.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE