GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kompanija Dejana Stankovića gradi između Slavije i Manježa

Kompanija Dejana Stankovića gradi između Slavije i Manježa
GRAĐEVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2021 / 19:05
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Između Trga Slavija i parka Manjež u Beogradu razmatra se izgradnja višespratnica koje bi bile namenjene stanovanju i poslovanju. Naručilac elaborata je kompanija "Stefial" d.o.o, u vlasništvu bivšeg fudbalskog reprezentativca i aktuelnog trenera FK Crvena Zvezda, Dejana Stankovića.

Kako je za Novu ekonomiju potvrdio direktor kompanije Dragan Ruvarac, „Stefial“ je i investitor projekta.

On je ocenio da je taj deo trenutno „ruglo grada“, a da je u planu da se gradi ekskluzivan, moderan kompleks, sa zelenilom i zelenim terasama.

Kaže i da će za taj deo biti raspisan međunarodni javni konkurs gde će moći da se prijave arhitekte iz celog sveta.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, piše Nova ekonomija, oglasio je rani javi uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina.

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 1,9 hektara, a potencijalno bi mogla da bude iskorišćena za mešovite gradske centre (stambeno-poslovne zgrade) i proširenje mreže saobraćajnica.

„U odnosu na značajj i potencijal lokacije, prostor Slavije je neadekvatno iskorišćen, nejasan i nedovoljno prepoznatljiv“, piše u dokumentaciji.

Severoistočni deo bloka, između ulice Кralja Milana i interne saobraćajnice, planiran je za zonu mešovitog gradskog centra, sa zgradama do devet spratova gde bi više etaže bile predviđene za stanovanje.

Prizemlje je, kako piše, obavezno namenjeno „delatnostima šireg spektra“, odnosno lokalima za izdavanje, a kao potencijalne namene za taj prostor u elaboratu se navode trgovina, poslovanje, ugostiteljstvo, zanatske usluge, predškolske ustanove kapaciteta do 30 dece, zdravstvene ustanove, sale za rekreaciju, garaže i slično.

U postojećim objektima koji se nalaze na potezima mešovite namene u planu je transformacija prizemlja, suterena i eventualno ostalih etaža u poslovne i javne sadržaje, dok su na neizgrađenom delu ovog bloka predložene nove zgrade.

Na području plana nalazi se i zgrada Narodne banke Srbije, koja se neće menjati.

Pristup planiranim objektima u delu bloka prema ulici Кralja Milana potrebno je obezbediti sa interne saobraćajnice na koju se može pristupiti isključivo iz ulica Кralja Milutina i Svetozara Markovića, piše u elaboratu.

„Interna protivpožarna saobraćajnica prolazi sredinom bloka i povezuje ulice Svetozara Markovića i Kralja Milutina. Ulica razdvaja zonu meštovitih gradskih centara i komercijalnu zonu, a u postojećem stanju predstavlja i jedini pešački prolaz kroz blok“, navodi Nova ekonomija.

Plan je na javnom uvidu od 21. juna do 5. jula u zgradi Gradske uprave Beograda.

Tagovi: Stefial d.o.o,, Dejan Stanković
PROČITAJ I OVO
U siječnju građevinskih radova 14,3 posto više nego lani
TRENDOVI
U siječnju građevinskih radova 14,3 posto više nego lani
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u siječnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 14,3 posto nego u istom mjesecu prošle godine, te za 1,8 posto veći u odnosu na prosinac, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku.
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
PROTIVLJENJE
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora traže da se hitno izvan snage stavi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a HPK je u međuvremenu pokrenuo i ocjenu ustavnosti zakona i zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem.
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
PAD
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,3 posto na mjesečnoj razini na 662.000 jedinica na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
STANOVI
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutačno u ponudi oko 8 tisuća stanova za najam, od toga ih je više od tri tisuće u Zagrebu. Potražnja je velika, ponuda sve lošija, a cijene najma, već smo spomenuli - neprekidno rastu.
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE