GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje su se nekretnine najviše tražile tijekom zastoja tržišta?

Koje su se nekretnine najviše tražile tijekom zastoja tržišta?
POTRAŽNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2020 / 21:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U razdoblju kada je zbog korona virusa tržište nekretnina bilo paralizirano, potencijalni kupci i unajmljivači iz udobnosti su svojih naslonjača ipak pretraživali ponudu nekretnina.

Unatoč razornom potresu koji ga je u ožujku zadesio, Zagreb je i u travnju bio uvjerljivo najtraženiji grad za kupnju stanova, a pritom je poseban naglasak stavljen na novogradnju.

Osim po pitanju stanova za prodaju, Zagreb je u ožujku držao visoko prvo mjesto i kada je riječ o stanovima za najam, kućama i građevinskim zemljištima.

Najtraženija rubrika na oglasniku za nekretnine Crozilla.com i u travnju je, kao i ranije, bila „Stanovi prodaja“, a prednjačila je potražnja za oglasima u Zagrebu, zatim Puli, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zadru.

Osim onih za prodaju, pretraživali su se i stanovi za najam. Pritom je ponovno Zagreb držao prvo mjesto, a slijede ga Rijeka, Split, Zadar i Pula.
Tijekom travnja se pretraživala i ponuda kuća za prodaju, a pritom su se najviše tražile one u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Zadru, Samoboru i Puli.

Ponuda građevinskih zemljišta tijekom „sušnog“ travnja pretraživala se uglavnom na području Zagreba, Rijeke, Samobora, Kaštela i Zadra.

Bez obzira što im dolazak u Hrvatsku nije bio moguć, što su razgledavanja otkazana i što je tržište u potpunosti mirovalo, potencijalni strani kupci u travnju nisu izgubili interes za nekretninama na našem području. Brojni posjetitelji iz stranih zemalja pretraživali su ponudu oglasa za prodaju ili najam nekretnina.

Stanovi su najviše zanimali one iz Njemačke, zatim iz BiH, Slovenije, Švicarske i Austrije, a osim zagrebačkih, zanimali su ih i stanovi u Crikvenici, na Krku, te u Zadru i Novigradu. Dok ih je ponuda stanova za najam najviše zanimala na području Zagreba, Splita, Rijeke, Opatije i Pule. Najam je uglavnom zanimao posjetitelje oglasnika Crozilla.com iz BiH, Njemačke, Austrije, Slovenije i Crne Gore.

Kuće za prodaju stranici su u travnju najviše pretraživali u Crikvenici, Poreču, Viru, Zadru i Krku, a pritom se uglavnom radi o posjetiteljima iz Švicarske, Njemačke, Slovenije, Austrije i BiH.

Iako u nešto slabijem obujmu nego za kućama i stanovima, stranci su pokazali i interes za kupnjom građevinskih zemljišta, najviše za onima na Krku, u Kaštelima, te Poreču, Puli i na otoku Viru. Najviše takvih dolazilo je iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Slovačke i Švicarske.

Tagovi: tržište nekretnina, tržište nekretnina u Zagrebu, Zagreb, stanovi u Zagrebu, stanovi Zagreb, najam stana, Crikvenica, otok Krk
PROČITAJ I OVO
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
LUKSUZ
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
ZAGREB - Veznjak Reala i kapetan naše reprezentacije kupio je stan na vrhu novoizgrađene zgrade na kraju Tkalčićeve ulice, gdje su nekad bile potleušice.
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE