GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Karići kupuju bivšu Miloševićevu vilu na Dedinju

Karići kupuju bivšu Miloševićevu vilu na Dedinju
VILA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 09:11
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Vila u Tolstojevoj ulici 33 na Dedinju, koja je nekada bila u vlasništvu bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, dobija novog vlasnika. Naime, nju od nekadašnjeg košarkaša Nikole Pekovića kupuje Zoran Karić, rođeni brat biznismena Bogoljuba i Dragomira Karića.

Svega pet godina velelepna vila na Dedinju, koju je Slobodan Milošević početkom devedestih otkupio od države za svega 2.000 maraka, bila je u vlasništvu čuvenog košarkaša Nikole Pekovića. Kako piše u registru nepokretnosti, u toku je prenos vlasništva, odnosno pokrenut je postupak promena nosioca prava, piše Nova.rs.

Kao imaoci prava u katastru već su upisani Zoran i Marjana Karić, ali sa napomenom da postoji “predbeležba sa rokom za opravdanje do 22.maja 2021”.

Stručnjaci za nekretine kažu da bi to moglo da znači da je verovatno u toku proces dobijanja kredita i da su Kariću već stavili hipoteku na vilu u Tolstojevoj, te da im je rok da ceo proces bude okončan do pomenutog datuma.

U katastru piše i da je reč o zajedničkoj imovini supružnika.

Zoran Karić, za razliku od svoje braće, ne voli publicitet i retko se pojavljivao u medijima.

Ostalo je zabeležno da mu je nakon petooktobarskih promena razrezan porez na ekstraprofit od 4,1 milion nemačkih maraka, što je kasnije Vrhovni sud Srbije poništio.

Zajedno sa Bogoljubom i Sretenom Karićem i još četiri osobe bio je akter afere „Mobtel“, a postupak protiv njih obustavljen je 2016. godine. Istraga protiv njih je obustavljena povodom osnivanja „Mobtela“ i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

O vili u Tolstojevoj ulici mediji su i ranije pisali. Nju je Slobodan Milošević 1991. od države otkupio za svega 2.000 maraka. “Blic” je ranije objavio da je reč objektu koji ima 10 spavaćih soba, pet nivoa, šest kupatila i dve sobe za prijem, te da plac na kojem je sagrađen ima 21 ar.

Iako se u katastru nepokretnosti navodi da nekadašnja Miloševićeva vila ima 354 kvadrata, “Blic” je pisao da se ona prostire na 900 kvadratnih metara, te da je još porodica bivšeg predsednika podnela zahtev za legazalizaciju dograđenih 500 kvadrata.

Zvanično nikada nije obelodanjeno po kojoj ceni je Peković vilu kupio od porodice Milošević. Spekulisalo se da je reč o iznosu od oko dva miliona evra. Nije poznato ni po kojoj ceni Zoran Karić sada kupuje vilu od Pekovića.

Tagovi: Zoran Karić, bogoljub Karić, dedinje, Slobodan Milošević, Dragomir Karić
PROČITAJ I OVO
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
KUPNJA
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
VIROVITICA - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX sklopio je ugovor o kupoprodaji i postao vlasnikom nekretnine u poduzetničkoj zoni III na južnom rubnom dijelu Grada Virovitice u kojoj ima svoj prodajni centar od 2016. godine.
Pula: Strani investitori grade stanove na lokaciji Nova Veruda – Vidikovac
STANOVI
Pula: Strani investitori grade stanove na lokaciji Nova Veruda – Vidikovac
PULA - Pula će uskoro biti bogatija za novo stambeno naselje jer se na Vidikovcu planira izgradnja novog kompleksa nazvanog Vidikovac Residence.
U kojoj meri izbor lokacije utiče na uspeh biznisa
LOKACIJA
U kojoj meri izbor lokacije utiče na uspeh biznisa
BEOGRAD - Onog trenutka kada vlasnik određenog biznisa krene u osvajanje tržišta, mora da bude svestan koji su aspekti njegovog okruženja važni za razvoj i utiču na pozicioniranje, iako se možda na prvi pogled ne čini tako.
APN zaprimio 3.727 zahtjeva za subvencije stambenih kredita
SUBVENCIJE
APN zaprimio 3.727 zahtjeva za subvencije stambenih kredita
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) do 5. svibnja zaprimila je 3.727 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita, a iz agencije su u srijedu izvijestili da će u ovom krugu zahtjeve zaprimati do 14. svibnja.
Čačić potvrdio da se urušio dio terase te je oštećen zid na njegovoj nekretnini u centru Dubrovnika
POTVRDA
Čačić potvrdio da se urušio dio terase te je oštećen zid na njegovoj nekretnini u centru Dubrovnika
VARAŽDIN - Varaždinski župan Radimir Čačić potvrdio je u srijedu da se urušio dio terase te je oštećen zid na njegovoj nekretnini u centru Dubrovnika, pa je već angažiran izvođač na postavljanju skela i osiguranju tog prostora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE