GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Karići kupuju bivšu Miloševićevu vilu na Dedinju

Karići kupuju bivšu Miloševićevu vilu na Dedinju
VILA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 09:11
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Vila u Tolstojevoj ulici 33 na Dedinju, koja je nekada bila u vlasništvu bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, dobija novog vlasnika. Naime, nju od nekadašnjeg košarkaša Nikole Pekovića kupuje Zoran Karić, rođeni brat biznismena Bogoljuba i Dragomira Karića.

Svega pet godina velelepna vila na Dedinju, koju je Slobodan Milošević početkom devedestih otkupio od države za svega 2.000 maraka, bila je u vlasništvu čuvenog košarkaša Nikole Pekovića. Kako piše u registru nepokretnosti, u toku je prenos vlasništva, odnosno pokrenut je postupak promena nosioca prava, piše Nova.rs.

Kao imaoci prava u katastru već su upisani Zoran i Marjana Karić, ali sa napomenom da postoji “predbeležba sa rokom za opravdanje do 22.maja 2021”.

Stručnjaci za nekretine kažu da bi to moglo da znači da je verovatno u toku proces dobijanja kredita i da su Kariću već stavili hipoteku na vilu u Tolstojevoj, te da im je rok da ceo proces bude okončan do pomenutog datuma.

U katastru piše i da je reč o zajedničkoj imovini supružnika.

Zoran Karić, za razliku od svoje braće, ne voli publicitet i retko se pojavljivao u medijima.

Ostalo je zabeležno da mu je nakon petooktobarskih promena razrezan porez na ekstraprofit od 4,1 milion nemačkih maraka, što je kasnije Vrhovni sud Srbije poništio.

Zajedno sa Bogoljubom i Sretenom Karićem i još četiri osobe bio je akter afere „Mobtel“, a postupak protiv njih obustavljen je 2016. godine. Istraga protiv njih je obustavljena povodom osnivanja „Mobtela“ i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

O vili u Tolstojevoj ulici mediji su i ranije pisali. Nju je Slobodan Milošević 1991. od države otkupio za svega 2.000 maraka. “Blic” je ranije objavio da je reč objektu koji ima 10 spavaćih soba, pet nivoa, šest kupatila i dve sobe za prijem, te da plac na kojem je sagrađen ima 21 ar.

Iako se u katastru nepokretnosti navodi da nekadašnja Miloševićeva vila ima 354 kvadrata, “Blic” je pisao da se ona prostire na 900 kvadratnih metara, te da je još porodica bivšeg predsednika podnela zahtev za legazalizaciju dograđenih 500 kvadrata.

Zvanično nikada nije obelodanjeno po kojoj ceni je Peković vilu kupio od porodice Milošević. Spekulisalo se da je reč o iznosu od oko dva miliona evra. Nije poznato ni po kojoj ceni Zoran Karić sada kupuje vilu od Pekovića.

Tagovi: Zoran Karić, bogoljub Karić, dedinje, Slobodan Milošević, Dragomir Karić
PROČITAJ I OVO
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
PROTIVLJENJE
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora traže da se hitno izvan snage stavi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a HPK je u međuvremenu pokrenuo i ocjenu ustavnosti zakona i zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem.
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
PAD
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,3 posto na mjesečnoj razini na 662.000 jedinica na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
STANOVI
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutačno u ponudi oko 8 tisuća stanova za najam, od toga ih je više od tri tisuće u Zagrebu. Potražnja je velika, ponuda sve lošija, a cijene najma, već smo spomenuli - neprekidno rastu.
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
PRODAJA
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
BEOGRAD - Hotel Jugoslavija prodan je u petak na dražbi po početnoj cijeni od 3.176.997.271 dinar, što je nešto više od 27 milijuna eura. Kupac je MV Investment u vlasništvu Millennium tima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE