GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a

Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2022 / 16:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - CBRE South Eastern Europe (CBRE SEE), vodeća regionalna konzultantska tvrtka za komercijalne nekretnine, pokrenula je novu liniju poslovanja posvećenu kapitalnim ulaganjima u sektoru turističkih nekretnina.

Nakon proširenja u vidu otvaranja ureda u Zagrebu, Sofiji i Ljubljani, ovo je prvi put od uspostave direktnog ureda za regiju jugoistočne Europe, da tvrtka kreće u novi segment poslovanja.

„CBRE SEE pruža cijeli niz konzultantskih usluga u vezi s nekretninama, a naš tim za kapitalna ulaganja već je dokazao svoje sposobnosti i stručnost u raznim transakcijama unutar sektora turističkih nekretnina. Odluka o otvaranju nove djelatnosti jasan je pokazatelj razvijenosti i mogućnosti ovog segmenta tržišta nekretnina u našoj regiji“, objašnjava Boško Tomašević, generalni direktor CBRE SEE.

Uz poznavanje lokalnog poslovnog okruženja, u kombinaciji s iskustvom i resursima globalne CBRE mreže, ovo će proširenje pridonijeti značajnom rastu ovog segmenta tržišta nekretnina.

„Nova linija poslovanja omogućit će nam jačanje usluga namijenjenih ulaganjima u sektor turističkih nekretnina, a naš fokus ostaje na promociji regije stranim korporacijama i fondovima, kako bi se trend izravnih stranih ulaganja nastavio i u narednom razdoblju", naglašava Uroš Grujić, direktor Odjela kapitalnih ulaganja u CBRE SEE.

Novi odjel vodit će Zoran Danilović, direktor suradnik u CBRE SEE, koji ima višegodišnje savjetodavno iskustvo u području kapitalnih investicija u cijeloj regiji jugoistočne Europe. Unutar CBRE-a, Zoran ima ključnu ulogu u usmjeravanju novog kapitala i širenju polja ulaganja za investitore.

„Zahvaljujući integriranoj platformi specijaliziranih usluga za ovaj segment, strateškom usmjerenju, operativnim savjetima i globalnoj mreži, nova poslovna linija CBRE SEE pružit će našim klijentima mogućnost da maksimalno iskoriste svoja ulaganja“, napominje Zoran Danilović.

„Iako je naš fokus na svih osam zemalja u kojima poslujemo, poseban potencijal za daljnji razvoj i interes investitora za ulaganje u sektor turizma odnosi se na cijelu obalu Jadrana, s posebnim fokusom na hrvatsko tržište koje je značajno napredovalo posljednjih godina u smislu povećanja broja turista i izgradnje novih smještajnih kapaciteta. Osluškujući zahtjeve tržišta, unutar novoosnovanog odjela za kapitalne investicije u sektoru turističkih nekretnina formiran je lokalni tim unutar ureda CBRE SEE u Zagrebu”, naglašava Danilović.

O kapitalnim projektima u hrvatskom turističkom sektoru u nadolazećim godinama i daljnjem razvoju ovog tržišnog segmenta Zoran Danilović govorit će na nadolazećoj konferenciji „tREnd 2023-2027“, koja će se održati u Zagrebu 30. studenog 2022. godine u hotelu Esplanade.

Tagovi: Jadranska obala, CBRE SEE, Zoran Danilović, Boško Tomašević, tržište nekretnina, Uroš Grujić
PROČITAJ I OVO
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
STEČAJNI SUDAC
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
SPLIT - Spaladium Arena tražit će novog vlasnika, odlučio je stečajni sudac Vinko Vuković.
Najavljen novi krug stambenih subvencija
SUBVENCIJE
Najavljen novi krug stambenih subvencija
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je u srijedu hodogram za novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite, po kojem je objava javnog poziva za dostavu ponuda banaka planirana za sredinu veljače, dok bi APN zahtjeve građana trebao zaprimati od 20. ožujka.
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
STANOVI
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
PULA - Potpuno namješten stan u potkrovlju austrougarske zgrade od 48,57 četvornih metara na Stoji prodaje se za 135.000 eura. Znači, kvadrat stana na Stoji košta 2.779 eura.
Uzletjele cijene stanova za najam u njemačkim gradovima
NAJAM
Uzletjele cijene stanova za najam u njemačkim gradovima
BERLIN - Godinama su cijene stanova rasle brže od cijena najma, no kraj ere jeftinih kredita i građevinskog materijala preokrenuo je trend. Prema jednoj studiji, ruralna područja su iznimka.
Šapić nije prijavio kupovinu vile u trstu
VILA
Šapić nije prijavio kupovinu vile u trstu
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio je 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra, a prekršio je zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, otkrivaju BIRN i nedeljnik Vreme.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE