GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Indomio stječe većinski udjel u oglasniku Nepremicnine.net

Indomio stječe većinski udjel u oglasniku Nepremicnine.net
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 21:33
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Indomio, brend prisutan na tržištu nekretnina u dvanaest zemalja južne Europe, danas najavljuje stjecanje 60% udjela u tvrtki koja upravlja oglasnikom za nekretnine Nepremicnine.net, liderom u Sloveniji, jačajući time svoju prisutnost u južnoj Europi.

Nepremicnine.net, osnovali su Primož Jazbec i Aleš Ravnikar 1999. godine i postao je vodeći oglasnik za nekretnine, kao i jedan od najposjećenijih sajtova u Sloveniji. S oko 32.000 oglasa koje je objavilo više od 500 agencija i građevinskih tvrtki i preko 800.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno, grupa uključuje i druge web stranice specijalizirane za nekretnine, poput Novogradnje.si.

Preuzimanjem Nepremicnine.net jača se južnoeuropska prisutnost međunarodne grupe Indomio, koja također uključuje Immobiliare.it i Spitogatos.gr, lidere u Italiji i Grčkoj.

Indomio brzo raste u posljednje dvije godine u Španjolskoj, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji, Malti i Bugarskoj, pružajući integriranu platformu za nekretnine koja povezuje ponudu i potražnju na lokalnim tržištima i među zemljama. Ovo nije prva međunarodna akvizicija grupe, jer je 2019. godine preuzela Srbija-nekretnine.org, ojačavši svoj položaj na srpskom tržištu i napredujući dalje, šireći se na druga područja.

Primož Jazbec, suosnivač i izvršni direktor Nepremicnine.net, kaže:

- Indomio grupa za nas predstavlja stratešku priliku jer nam pruža ključnu tehnološku stručnost za razvoj našeg poslovanja. To također osigurava dugoročni rast kao rezultat snažnijeg pozicioniranja u pograničnim područjima kao što su Hrvatska i Italija.

Posljednjih godina tehnološke platforme povezane s nekretninama i tvrtke koje posluju sa big-data na tržištu nekretnina privlače sve više pozornosti i ulaganja, stvarajući fenomen identificiran pojmom: proptech. Kako bi se maksimalizirale koristi od ovih ulaganja u tehnologiju - gdje je primarni cilj stvoriti najbolje iskustvo pretraživanja kupnje i najma pružanjem najboljih alata za agente za promet nekretninama I investitore - agregacija oglasnika za nekretnine sve je češća.

- Prije dvije godine pokrenuli smo Indomio u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni - kaže Dimitris Melachroinos, suosnivač i izvršni direktor Spitogatos.gr, vodećeg oglasnika grupe Indomio u Grčkoj - s ciljem da ponudimo brend koji je lako prepoznatljiv u svim tim zemljama, zahvaljujući zajedničkoj tehnologiji. Suradnja s timom Nepremicnine.net omogućit će nam da svim našim korisnicima pružimo pristup najboljoj ponudi nekretnina u Sloveniji ».

- Primoža i Aleša poznajemo nekoliko godina - kaže Silvio Pagliani, suosnivač Immobiliare.it - i uzbuđeni smo što ćemo početi raditi s njima. Ova suradnja omogućuje nam da nastavimo graditi vodeću platformu za promet nekretninama u nekoliko zemalja na jugu Europe »

Tagovi: Indomio, Nepremicnine.net, Immobiliare.it, Spitogatos.gr, Primož Jazbec, Aleš Ravnikar
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE