GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz širi portfelj STOP SHOP-a na osam lokacija uključujući i jednu u Hrvatskoj

Immofinanz širi portfelj STOP SHOP-a na osam lokacija uključujući i jednu u Hrvatskoj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2020 / 10:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Immofinanz nastavlja širenje svog uspješnog brenda maloprodajnih parkova STOP SHOP za osam novih lokacija zaključenih neposredno prije završetka ove godine.

Portfelj u Hrvatskoj povećat će se za jednu lokaciju u gradu Ludbregu, čime je ukupan broj lokacija na hrvatskom tržištu povećan na tri. U Srbiji i Češkoj je proširenje za čak šest lokacija, s oko 43.000 kvadratnih metara, kupljenih od tvrtke Mitiska REIM, belgijskog investitora specijaliziranog za komercijalne nekretnine. Novim akvizicijama se pridružuje i maloprodajni park od oko 5.500 kvadratnih metara u austrijskom Voitsbergu. Očekivani godišnji prihod od najma ovih nedavno stečenih nekretnina iznosi približno 5,7 milijuna eura. S bruto prinosom od 7,7 posto, prosječni prinos stečenih maloprodajnih parkova iznad je prosjeka portfelja STOP SHOP-a, koji je iznosio 7,4 posto u trećem kvartalu ove godine. 

Portfelj STOP SHOP sada pokriva 98 lokacija u devet zemalja s gotovo 720.000 četvornih metara prostora za iznajmljivanje i knjigovodstvenom vrijednošću od približno milijardu eura. Trenutno su u pripremi daljnje akvizicije i projekti internog razvoja.

„Naši STOP SHOP maloprodajni parkovi troškovno su učinkoviti, visoko prinosni i krizno otporni maloprodajni format. Visoka standardizacija omogućuje nam da našim zakupcima ponudimo atraktivne najamnine i operativne troškove. Sljedeći važan čimbenik je naša koncentracija na povoljne proizvode koji su vrlo popularni među potrošačima u teškim ekonomskim vremenima. Ovaj se koncept pokazao uspješnim i tijekom pandemije COVID-19. Primijetili smo vrlo brz oporavak broja posjetitelja nakon završetka prvog vala. Diskonteri posebno imaju koristi od povećane svijesti kupaca o cijenama“, izjavio je Dietmar Reindl, glavni izvršni direktor IMMOFINANZ-a. "Naši planovi uključuju srednjoročno povećanje na 140 STOP SHOP lokacija, pri čemu se namjeravamo usredotočiti na tržišta u srednjoj i istočnoj Europi, jugoistočnoj Europi i Austriji te selektivan ulazak u druge zapadnoeuropske zemlje."

Tomas Cifra, direktor investicija za srednju i istočnu Europu Mitiska REIM, komentira: „Jako smo zadovoljni što smo zaključili ovu transakciju s IMMOFINANZ-om prateći naš program stvaranja vrijednosti i što su naši maloprodajni parkovi pronašli novi stabilni dom kod uglednog strateškog kupca s jasnom vizijom i snažnom ambicijom u pogledu maloprodajnih parkova."

IMMOFINANZ je na hrvatsko tržište ušao sa svojim STOP SHOP brendom krajem 2018. godine. Zajedno s novom lokacijom, i postojećim na lokacijama u Osijeku i Valpovu, tvrtka će u Hrvatskoj imati tri STOP SHOP-a s 16.400 kvadratnih metara, a budući projekti su u pripremi.
Novi maloprodajni park u Voitsbergu, povećava broj STOP SHOP-ova u Austriji na 14, s oko 67.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Dva maloprodajna parka u češkim gradovima Pragu i Litvinovu, s ukupno 14.700 kvadratnih metara, proširuju portfolio STOP SHOP-a u ovoj zemlji na 12 lokacija, sa skoro 88.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje.

Novi parkovi u Srbiji bit će smješteni u Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru. STOP SHOP portfelj u Srbiji sada će obuhvatiti ukupno 14 maloprodajnih parkova, s približno 121.000 kvadratnih metara. Finalizacija se očekuje u prvom kvartalu 2021. godine.

Sve nove lokacije imaju atraktivnu kombinaciju zakupaca nudeći raznolike povoljne proizvode koji su posebno otporni na krizu. Među najvećim zakupcima, koji se također nalaze i u brojnim drugim STOP SHOP parkovima, nalaze se Spar, dm, Deichmann, Intersport, Takko i KiK. Slijedi rebrending novih objekata kako bi odražavali STOP SHOP koncept te će uskoro pojaviti u tipičnim žutim i antracit bojama brenda.

Tagovi: Immofinanz, STOP SHOP, Tomas Cifra, Deichmann, Intersport, Takko, Dietmar Reindl, Mitiska REIM
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE